معرفی رمان آرزوهای بزرگ یا انتظارات بزرگ اثر چارلز دیکنز

دوشنبه 21 فروردین 1402 کتاب
رمان آرزوهای بزرگ

مشخصات رمان انتظارات بزرگ اثر چارلز دیکنز

نام رمان:: رمان آرزوهای بزرگ یا انتظارات بزرگ

نویسنده:چارلز دیکنز

کشور:کشور بریتانیا

زبان:زبان انگلیسی

 

چارلز دیکنز

چارلز دیکنز

چارلز دیکنز که بود؟

چارلز دیکنز رمان‌نویس، روزنامه‌نگار، ویراستار، تصویرگر و مفسر اجتماعی بریتانیایی بود که رمان‌های کلاسیک محبوبی چون رمان الیور توییست، نیکلاس نیکلبی، سرود کریسمس، دامبی و پسر، دیوید کاپرفیلد، خانه متروک، دوریت کوچک، داستان دو شهر، آرزوهای بزرگ، دوران مشقت را نوشت.

دیکنز چارلز جان هافام دیکنز در ۷ فوریه ۱۸۱۲ در پورتسموث، در سواحل جنوبی انگلستان به دنیا آمد.

 

معرفی رمان انتظارات بزرگ اثر چارلز دیکنز

انتظارات بزرگ اثر چارلز دیکنز (1812-1870)انتظارات بزرگ سیزدهمین رمان چارلز دیکنز و آخرین رمان تکمیل شده اوست. این کتاب تحصیلات یک یتیم با نام مستعار پیپ را به تصویر می کشد

آرزوهای بزرگ، یا انتظارات بزرگ رمانی است از چارلز دیکنز، نویسنده شهیر انگلیسی است. این دومین رمان دیکنز پس از دیوید کاپرفیلد است که به طور کامل به صورت اول شخص روایت می شود. این رمان برای اولین بار به صورت سریال در هفته نامه دیکنز در تمام طول سال، از 1 دسامبر 1860 تا اوت 1861 منتشر شد. در اکتبر 1861، چپمن و هال این رمان را در سه جلد منتشر کردند

انتظارات بزرگ دیکنز داستان بلوغ پسری یتیم به نام پیپ را دنبال می کند که به عنوان شاگرد آهنگر شروع می شود اما در شرایط مرموز به یک جنتلمن ثروتمند تبدیل می شود.

 

رمان انتظارات بزرگ اثر چارلز دیکنز

رمان انتظارات بزرگ اثر چارلز دیکنز

خلاصه رمان انتظارات بزرگ اثر چارلز دیکنز

پریپ هفت ساله، زندگی محقر و فروتنانه‌ای را در کلبه‌ای روستایی، با خواهری بدخلق و سختگیر و شوهر خواهرش «جو گارگِری»[۳] آهنگری پرتوان اما مهربان و نرم‌خو، می‌گذراند. او که روزی برای سر زدن به قبر مادر و پدرش به گورستان می‌رود، به‌طور اتفاقی با یک زندانی فراری محکوم به اعمال شاقه به نام «آبل مگویچ»[۴] روبرو می‌شود. آن زندانی، داستانی ترسناک برای کودک سر و هم می‌کند تا او نانی برای رفع گرسنگی و سوهانی برای رهایی خویش از غل و زنجیری که به دست و پایش بسته‌است، بیاورد. پیپ هم از روی ناچاری و هم از دل‌رحمی او را یاری می‌کند.

مدت زمانی از آن ماجرا می‌گذرد و پیپ کوچک، توسط زنی میانسال و ثروتمند موسوم به «میس هاویشام»

اجیر می‌شود تا گهگاه برای همنشینی و سرگرم کردنش پیش او بیاید. هاویشام که در گذشته‌ای دور و به هنگام عروسی، معشوقش او را بیرحمانه ترک گفته، از آن زمان، به زنی دلسرد و انتقام‌جو بدل گشته‌است. او «اِستِلا»،[۶] دخترکی زیبا، اما گستاخ و مغرور را به فرزندی پذیرفته است تا به او بیاموزد که چگونه مردان را به بازی گرفته و بدینسان انتقام خویش را توسط او از مردان بستاند. پیپ کوچک در آن خانه به استلا دل می‌بندد و تحت تأثیر توهین‌ها و آزارهای دخترک، نخستین آرزوهایش مبنی بر ترک زندگی محقر و روستایی و زیستن چون نجیب‌زادگان، در او نقش می‌بندد.

پیپ، سال‌ها نزد جو گارگِری شاگردی می‌کند تا به عنوان یک آهنگر امرار معاش کند اما اتفاقی زندگی او را دگرگون می‌کند. حقوقدانی در لندن به نام «جَگرز»[۷] به او اطلاع می‌دهد که یک ولینعمت ناشناس، هزینه تعلیم و تربیت او را برای رفتن به لندن و آموختن فرهنگ افراد متشخص، متقبل شده و پس از آن ثروت کلانی به او خواهد رسید

. به این ترتیب قهرمان نخست داستان، روستا و شوهر خواهر دوست‌داشتنی خود را ترک می‌کند تا به آرزوهای بزرگ خویش که یافتن تشخص و لیاقت برای دستیابی به استلا است، برسد.

او در طول زندگی در لندن، بسیاری از آداب و رسوم زندگی شهری همچون طرز رفتار، لباس پوشیدن و مشارکت در انجمن اشخاص فرهیخته و با فرهنگ را می‌آموزد و استلای محبوبش نیز که اکنون مردان زیادی خواهان او هستند، با تجاربی مشابه، دست و پنجه نرم می‌کند. پیپ این‌بار به استلا اظهار عشق می‌کند ولی استلا به او می‌گوید که لیاقت عشق پیپ را ندارد و به «بنتلی درامل»،[۸] مردی پست‌فطرت، دل‌بسته‌است.

پیپ که همیشه خانم هاویشام را ولینعمت مرموز خود می‌پنداشته، در پایان به این موضوع پی می‌برد که ولی نعمتش «مگویچ» همان زندانی فراریست که در کودکی یاریش داده بود. او همچنین درمی‌یابد که مگویچ پدر استلا است. اما زمانی این راز برملا می‌شود که مگویچ طی یک درگیری دستگیر و زخمی شده و در بستر مرگ افتاده و تمام اموالش توسط دولت ضبط شده‌است.

از طرفی استلا نیز با درامل ازدواج کرده و بدرفتاریهای بسیاری از او دیده‌است. پیپ که به هیچ‌یک از آرزوهای خود نائل نمی‌آید، به کلبه محقر روستایی خود پیش جو بازمی‌گردد. هرچند دیکنز تصمیم داشت تا پیپ را در رسیدن به استلا عاقبت ناکام گذارد و داستان را به صورتی غم‌انگیز به پایان برساند، اما به توصیه دیگران پایان آن را با درس گرفتن استلا از شکستهای زندگی و بازگشتش به نزد پیپ، تغییر می‌دهد تا به مذاق خوانندگان آن زمان خوش بیاید.

رمان انتظارات بزرگ اثر چارلز دیکنز

رمان انتظارات بزرگ اثر چارلز دیکنز

اقتباس سینمایی از کتاب آرزوهای بزرگ:

در سال 1946 دیوید لین کارگردان و فیلمنامه‌نویس معروف انگلیسی از روی کتاب آرزوهای بزرگ فیلمی با همین نام را تولید کرد. این فیلم حقایق اجتماعی و سیاسی که دیکنز در کتاب روایت کرده بود را به خوبی نمایش داد و در سال 1947 جایزه اسکار بهترین فیلمبرداری فیلم سیاه و سفید را دریافت کرد.

کتاب دوریت کوچک

معرفی کتاب دوریت کوچک اثر چارلز دیکنز

کتاب اگر این نیز انسان است

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا