دستور پخت خورش مرغ کاری با ماست و خامه

دوشنبه 1 آبان 1402 آشپزی
دستور پخت خورش مرغ کاری با ماست و خامه

خورش کاری با ماست و مرغ یک غذای محبوب در شمال هند است که با سس ساده و خوشمزه‌ای از ماست، پیاز، سیر و ادویه‌های هندی تهیه می‌شود. این خورشت معمولاً با نان گندم کامل یا برنج تازه سرو می‌شود.

در هند، آشپزهای مختلف این غذا را با روش‌های مختلفی تهیه می‌کنند، اما دستورالعمل پخت خورش کاری با ماست و مرغ که در اینجا ذکر شده است، به عنوان یکی از محبوب‌ترین و معتبرترین دستورالعمل‌های مرغ کاری در شمال هند شناخته شده است. در جنوب هند، معمولاً از شیر نارگیل به عنوان جایگزین اصلی ماست استفاده می‌شود و تغییرات کمی در ادویه‌های این غذا ایجاد می‌شود.

دستور پخت خورش مرغ کاری با ماست و خامه

دستور پخت خورش مرغ کاری با ماست و خامه

مواد لازم خورش مرغ کاری با ماست و خامه

  • کره آب شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز ریز خرد شده: ۱ عدد
  • سیر رنده شده: ۴ حبه
  • زیره سبز آسیاب شده: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • پودر زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
  • پودر دارچین: ½ قاشق چایخوری
  • پودر فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
  • پودر میخک: ۱ قاشق چایخوری
  • پودر زردچوبه: ¼ قاشق چایخوری
  • خامه سنگین زده شده: ۱ فنجان
  • ماست چکیده: ۱ لیوان
  • بادام هندی: ۱/۲ فنجان
  • پودر فلفل پاپریکا: ۲ قاشق چایخوری
  • شکر سفید: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
  • سینه مرغ پوست کنده و بدون استخوان: ۲ عدد خرد شده به صورت قطعات مکعبی
  • پودر کاری: ½ قاشق چایخوری
مواد لازم خورش مرغ کاری با ماست و خامه

مواد لازم خورش مرغ کاری با ماست و خامه

طرز تهیه سس خورش مرغ کاری با ماست و خامه

  • برای درست کردن خورش مرغ کاری با ماست و خامه ابتدا سس خورش را آماده می‌کنیم. در یک ماهیتابه و روی حرارت متوسط گاز کره آب شده را کمی گرم کنید. پ
  • یازهای خرد شده را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه در کره تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه ۴ حبه سیر رنده شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  • زیره سبز، یک قاشق چایخوری نمک، پودر میخک، زنجبیل، پودر فلفل قرمز، دارچین و زردچوبه را هم اضافه کنید و با سیر و پیازها کمی تفت دهید. دو دقیقه زمان برای این مرحله کافی است.
  • در مرحله بعد خامه سنگین قنادی زده شده، یک لیوان ماست چکیده یا یونانی، پودر فلفل پاپریکا و یک قاشق غذاخوری شکر را به مواد بالا اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • بهتر است تمام محتویات ماهیتابه را به یک قابلمه مناسب منتقل کنید و روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا یک سس غلیظ به دست بیاید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان برای آماده شدن سس خورش مرغ کاری با ماست و خامه کافی است.
طرز تهیه سس خورش مرغ کاری با ماست و خامه

طرز تهیه سس خورش مرغ کاری با ماست و خامه

روش اول پخت خورش مرغ کاری با ماست و خامه

  1. در یک ماهیتابه نچسب روغن مایع را داغ کنید. تکه‌های سینه مرغ را در روغن بریزید و روی شعله ملایم گاز تفت دهید.
  2. بادام هندی‌ها را آسیاب کنید و پودر آن را به همراه پودر کاری روی تکه‌های مرغ بریزید و هم بزنید. این کار را تا زمانی که تکه‌های مرغ رنگ‌شان از صورتی به کرم تغییر کند ادامه دهید.
  3. ۳ دقیقه زمان برای این مرحله کافی است. تکه‌های سینه مرغ تفت داده شده را از ماهیتابه خارج کنید و به سسی که قبلا آماده کرده بودید اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  4. خورش مرغ کاری با ماست و خامه را به مدت ۳۰ دقیقه روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا تکه‌های مرغ خورش خوب بپزند و خورش جا بیفتد.
  5. خورش مرغ کاری با ماست و خامه را با جعفری تازه خرد شده تزیین و با برنج سرو می‌کنند. در صورت تمایل می‌توانید به سس خورش مرغ کاری کمی رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید. در این صورت دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را به پیازهای در حال تفت اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی رب گوجه گرفته شود.
روش اول پخت خورش مرغ کاری با ماست و خامه

روش اول پخت خورش مرغ کاری با ماست و خامه

روش دوم پخت خورش مرغ کاری با ماست و خامه

  1. خورش مرغ کاری با ماست و خامه یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در فرهنگ غذایی ایرانی است. برای تهیه این غذا، ابتدا باید مرغ را پخته و از استخوان‌های آن جدا کرده و در کنار آن پیاز و سیر را تفت داده و به آن هویج، فلفل دلمه‌ای و سبزی‌های دلخواه اضافه کنید و بعد از چند دقیقه، گوشت مرغ پخته شده را به آن اضافه کنید.
  2. سپس به دلخواه می‌توانید ادویه‌های مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل و کمی نمک و فلفل سفید را به غذااضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا ادویه‌ها به خوبی در غذا ترکیب شوند. سپس آب یا شیر کره را به آن اضافه کرده و همه را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یک سس کرمی شود.
  3. در این مرحله، می‌توانید به آن ماست و خامه اضافه کنید و دوباره همه را به خوبی با هم مخلوط کنید تا به یک غذای کرمی و خوشمزه تبدیل شود. قبل از سرو، می‌توانید غذای خود را با داشتن متناسب با سلیقه خود، با نمک و فلفل سفید تنظیم کنید و سپس با نان یا برنج سرو کنید.
  4. این غذا با طعم خامه‌ای و ادویه‌های گرم، بسیار خوشمزه و مغذی است و می‌تواند به عنوان یک غذای اصلی در وعده‌های ناهار و شام سرو شود

 

نکات :

  • برای طعم تندتر، می‌توانید از 1/2 قاشق چایخوری فلفل قرمز آسیاب شده استفاده کنید.
  • برای طعم شیرین‌تر، می‌توانید 1 قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.
  • برای طعم ترش‌تر، می‌توانید 1 قاشق غذاخوری آبلیمو یا نارنج اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید به سس خورش مرغ کاری کمی رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید. در این صورت دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را به پیازهای در حال تفت اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی رب گوجه گرفته شود.

دستور پخت آبگوشت مرغ

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر تبریزی

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر تبریزی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا