آبگوشت بلدرچین برای بیمار

سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403 آشپزی ، آموزش آشپزی ، آموزش آشپزی ایرانی
آبگوشت بلدرچین

ابگوشت بلدرچین برای بیمار

آبگوشت بلدرچین به دلیل داشتن گوشت لطیف و کم‌چرب، گزینه مناسبی برای افراد بیمار به خصوص کودکان و سالمندان است.

این غذا به دلیل داشتن مواد مغذی مانند پروتئین، آهن، ویتامین‌ها و مواد معدنی، می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبودی سریع‌تر بیمار کمک کند.

آبگوشت بلدرچین از غذاهای سنتی و خوشمزه استان‌های مرکزی ایران است. این غذا به دلیل استفاده از گوشت بلدرچین، علاوه بر طعم لذیذ، بسیار مقوی نیز می‌باشد.

در بخش قبلی آشپزی دایان طرز تهیه ابگوشت  بادمجان و کشک  که یک غذای خوشمزه کرمانی است را آموزش دادیم را ببینید.

آبگوشت بلدرچین

مواد لازم برای تهیه آبگوشت بلدرچین

  • بلدرچین 1 تا 2 عدد
  • نخود خیس شده 1 پیمانه
  • جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخور
  • کرفس خرد شده 1 پیمانه
  • هویج 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • سیب زمینی 2 عدد
  • روغن ونمک و زردچوبه به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز 1عدد
  • گوجه فرنگی 2 عدد

طرز تهیه آبگوشت بلدرچین

طرز تهیه ابگوشت بلدرچین برای بیمار

برای تهیه آبگوشت بلدرچین، ابتدا در یک قابلمه پیاز خلالی شده با روغن کمی تفت دهید تا سبک شود  بلدرچین خرد شده و شسته شده را اضافه کنید و اجازه دهید با پیاز سرخ شود.

بلدرچین که سرخ شد، جعفری خرد شده، کرفس و هویج خرد شده، سیر له شده و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه  کنید و تفت دهید.

وقتی مواد را به خوبی تفت دادید، نخود که نفخ آن را گرفتید، نمک و زردچوبه، فلفل و یک قاشق رب گوجه به غذا اضافه کنید و تفت دهید و سپس حدود 3 تا 4 لیوان آب روی مواد  بریزید.

درب قابلمه را بگذارید و آبگوشت را حدود 1.5ساعت با حرارت ملایم بپزید. در اواخر پخت زعفران را هم اضافه کنید تا آبگوشت ما خوش رنگ و خوش عطر شود.

در این فاصله که آبگوشت پخته می شود، 2 عدد سیب زمینی را پوست گرفته و خلالی خرد  کنید و سرخ کنید

وقتی که آبگوشت بلدرچین پخت و خوب جا افتاد، آن را در ظرف سرو بکشید و با نان و سبزی تازه میل کنید.

نکات آبگوشت بلدرچین

نکاتی در مورد طرز تهیه ابگوشت بلدرچین برای بیمار:

از بلدرچین‌های تازه و باکیفیت استفاده کنید.

بلدرچین‌ها را قبل از پخت به خوبی بشویید.

برای پخت آبگوشت از آب یا آب مرغ کم‌نمک استفاده کنید.

می‌توانید از سبزیجات مختلفی مانند هویج، جعفری، گشنیز و پیاز در آبگوشت استفاده کنید.

به بیمار در وعده‌های کم و به دفعات متعدد آبگوشت بدهید.

اگر بیمار مشکل بلعیدن دارد، می‌توانید گوشت بلدرچین را از استخوان جدا کرده و به صورت ریز رنده یا چرخ‌کرده به او بدهید.
می‌توانید آبگوشت را با مقداری آب یا آب‌لیمو رقیق کنید تا بیمار به راحتی آن را میل کند.

اگر بیمار تب دارد، می‌توانید به آبگوشت مقداری عرق بیدمشک یا آبلیمو اضافه کنید.

نکات آبگوشت بلدرچین :

برای خوشمزه تر شدن آبگوشت بلدرچین، می توانید از آب قلم گوسفند یا گاو استفاده کنید.

اگر دوست دارید آبگوشتتان غلیظ تر شود، می توانید به آن کمی آرد اضافه کنید.

می توانید به جای لیمو عمانی از آب لیمو ترش استفاده کنید.

برای زیبایی بیشتر آبگوشتتان، می توانید در آخر کمی جعفری خرد شده به آن اضافه کنید.

 

طرز تهیه میتلف گوشت

2 طرز تهیه میتلف گوشت و سبزیجات

torshy cepetsan

طرز تهیه ترشی سه پستان (پهیل) خوشمزه بندری

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا