طرز تهیه ماهی شکم پر خوشمزه و لذیذ

شنبه 30 فروردین 1404 آشپزی
mahi shekam por

ماهی شکم پر یکی از غذاهای محبوب جنوبی است که با طعم خوشمزه و عطر بی‌نظیرش می‌تواند هر مهمانی را به یادماندنی کند. این غذا معمولاً با ماهی شوریده و صبور تهیه می‌شود و بر روی زغال یا در فر پخته می‌شود. طعم‌دهنده‌های این غذا شامل سبزیجات معطری مانند گشنیز، سیر و کمی شنبلیله و تمر هندی می‌باشد. در ادامه به طرز تهیه ماهی شکم پر می‌پردازیم.

مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر

  • ماهی: ۲ تا ۳ عدد
  • گشنیز: ۵۰۰ گرم
  • شنبلیله: کمی
  • سیر تازه یا سیر خشک: ۶ عدد
  • تمر هندی: یک بسته
  • پیاز: یک عدد
  • آبلیموی تازه: ۴ قاشق غذاخوری
  • کره: به میزان لازم
  • زعفران دم کشیده: ۵ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و ادویه کاری: به میزان لازم

طرز تهیه ماهی شکم پر

  • برای تهیه ماهی شکم پر، ابتدا ماهی مناسب و تازه را انتخاب کرده و به خوبی تمیز کنید. سپس بر روی دستمال قرار دهید تا آب اضافه آن گرفته شود و چند برش ظریف روی ماهی بزنید. بعد داخل و روی ماهی را با نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و آبلیمو آغشته کنید و ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا مزه‌دار شود.
  • در این مدت، مواد داخل شکم ماهی را تهیه کنید. پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر له شده را به پیاز افزوده و با هم تفت دهید. سبزی ماهی را به آن اضافه کرده و خوب تفت دهید. فلفل و زردچوبه را نیز اضافه کنید و شیره تمر را روی مواد ریخته و اجازه دهید بجوشد و آب آن جمع شود. سپس کنار بگذارید تا سرد شود.
  • برای تهیه شیره تمر هندی، مقداری آب جوش روی تمر ریخته و کمی صبر کنید. سپس چنگ زده و از صافی رد کنید.
  • ماهی را از یخچال بیرون آورید و شکم آن را با مواد پر کنید. کف یک ظرف نچسب یا سینی فر را با کمی روغن چرب کرده و ماهی را در آن گذاشته و در فر قرار دهید تا با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. بعد دو قاشق غذاخوری کره آب‌شده را با زعفران مخلوط کرده و پس از ۳۰ دقیقه ماهی را از فر بیرون آورده و مخلوط کره و زعفران را با برس روی آن بمالید و دوباره ۱۰ دقیقه در فر بگذارید. شعله بالای فر را روشن کنید تا روی ماهی طلایی شود.
  • نکته: برای اینکه ماهی به کف ظرف نچسبد، کف سینی را یا کاغذ آلومینیوم بیندازید یا سبزیجاتی مانند هویج، کرفس و پیاز را کف سینی چیده و ماهی را روی آن قرار دهید.
  • ماهی شکم پر را می‌توانید در تابه تفلون هم سرخ کنید. برای این منظور سطح ماهی را با آرد و ادویه پوشانده و دو طرف آن را در روغن سرخ کنید.
  • همچنین می‌توانید ماهی شکم پر را بین توری مخصوص کباب گذاشته و روی زغال کباب کنید.
lobiya polo

طرز تهیه لوبیا پلو با کوفته قلقلی خوشمزه و مجلسی

dampokhtak

طرز تهیه دمپختک تهرانی ساده و خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا