کتلت برنج / طرز تهیه کتلت برنج خوشمزه با گوشت و بدون گوشت

چهارشنبه 2 اسفند 1402 آشپزی
کتلت برنج

کتلت برنج

کتلت برنج جزء غذاهای خوشمزه و فوری است و با برنج از قبل پخته شده هم می توان تهیه کرد . با طرز تهیه این کوکوی خوشمزه با ما همراه باشید و در بخش آشپزی مجله دایان طرز تهیه کتلت مرغ خوشمزه و کتلت شیرازی  خوشمزه و کتلت گوشت   با ما همراه باشید.

 

کتلت برنج برای ۴ نفر

مواد لازم برای  تهیه کتلت برنج بدون گوشت

  • برنج پخته شده: 2 لیوان
  • پیازچه :۶ عدد
  • تخم مرغ :۴ عدد
  • سیب زمینی :۱ عدد
  • زعفران: ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر سوخاری: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
  • زردچوبه : به اندازه لازم
  •  پودر سیر :به اندازه کافی

 

طرز تهیه کتلت برنج بدون گوشت

برای تهیه کتلت برنج ابتدا سیب زمینی را آب پز  کنید .برنجی که از قبل پخته شده را با هر وسیله ای که دارید خوب نرم کنید .( با چرخ گوشت یا غذاساز و یا با گوشتکوب )و در ظرف بزرگ بریزید.
پیازچه ها پاک شده را بشویید و  ریز خرد کنید  و به برنج  له شده اضافه کنید.

تخم مرغ ها در ظرفی شکسته و هم بزنید و به کاسه برنج و پیازچه اضافه کنید.
تمام ادویه ها را (زعفران،فلفل،نمک،زردچوبه،پودر سیر و پودر سوخاری ) را نیز به کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید

در این مرحله سیب زمینی آپز شده را رنده کنید و به مواد اضافه کنید. می توانید زرشک و جعفری خرد شده یا گشنیز خرد شده نیز به مواد کتلت اضافه کنید.  مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شود.
در تابه تفلونی  به اندازه لازم روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود .

سپس  از مواد به اندازه فلافل در دست  صاف کنید و و در روغن سرخ کنید.اگر کتلت برنج شما هنگام سرخ شدن باز شد یک عدد سفیده تخم مرغ را در کاسه بریزیدو خوب هم بزنید و کنار دستتان قرار دهید و دست خود را قبل از برداشتن مواد داخل سفیده بزنید.

دو طرف کتلت ها را به خوبی سرخ کنید و روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه  آن گرفته شود. کتلت برنج را در دیس بکشید و با نان  و سبزی و خیار شور سرو کنید.

کتلت برنج با گوشت

مواد لازم برای تهیه کتلت برنج با گوشت

  • برنج: 2 لیوان
  • گوشت چرخ کرده: 300 گرم
  • زرشک: 4 قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه خرد شده: 4 قاشق غذا خوری
  •  پیاز : 2 عدد
  • نمک و فلفل و ادویه به میزان دلخواه
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه کتلت برنج با گوشت:

برای تهیه این کتلت ابتدا مواد میانی را تهیه کنید .  دو عدد پیاز رو نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید تا طلایی شود
سپس گوشت  چرخ شده را  اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشت جمع شود . نمک و فلفل سیاه و زرچوبه و رب گوجه فرنگی را افزوده و خوب تفت دهید تا خامی رب گرفته شود  کمی آب به گوشت  اضافه کنید تا بپزد.وقتی مواد پخت زرشک و جعفری را به مواد اضافه کنید و شعله را خاموش کنید تا مواد خنک شود.

دو لیوان برنج را با کمی نمک بپزید و آبکش کنید  سپس برنج را با چرخ گوشت  یا با گوشت کوب  خوب له کنید. حال نوبت سرخ کردن کتلت است  یا مقداری از خمیر برنج را کف دست صاف کنید  از مواد میانی  داخل آن گذاشته و خمیر را ببندید و در روغن داغ سرخ کنید

یا در ماهیتابه تفلون کمی روغن بریزید و  خمیر برنجی رو به دو قسمت تقسیم کنید، یک لایه خمیر برنج کف ماهیتابه پهن کنید ،از مواد  میانی  روی خمیر پخش کنید و دوباره روی مواد را با بقیه خمیر بپوشانید و سعی کنید  لبه های دو خمیر بهم بچسبه.

سپس  ماهیتابه را روی شعله قرار دهید  تا به مدت  15 دقیقه با حرارت متوسط کمی سرخ بشه، سپس کتلت را برگردانید. نیازی نیست در مدت سرخ شدن درب قابلمه را بگذارید. کتلت برنج شما آماده است نوش جان

آش بلغور جو با کشک

طرز تهیه آش بلغور جو

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا