انواع خمیر ترش و روش درست کردن آن در منزل

دوشنبه 6 مرداد 1399 آشپزی
انواع خمیر ترش و روش درست کردن آن در منزل

خمیر ترش و اهمیت آن برای پخت غذا :خمیر ترش در تهیه نان بسیار اهمیت دارد که متاسفانه این روزها به خاطر سود بیشتر و وقت کمتر به آن اهمیتی داده نمی شود ولی شما می توانید این ماده مفید را در منزل تهیه کنید و از خواص بی نظیر آن بهره ببرید .نانهای سریع پخته شده یكی از مخرب ترین عوامل در رژیم های غذایی مدرن به شمار می آیند .تخمیر نشدن كافی گندم مهمترین عامل در بروز  بیماری عدم تحمل گلوتن  می باشد. چاقی، دیابت و برخی از بیماریها و عوامل آلرژی زا همگی می توانند ناشی از این مهم می باشد که  از عوامل زمینه ساز بروز سرطان  می باشند.

فقط زمانی كه گلوتن گندم كاملاً تخمیر شده باشد برای مصرف مناسب است. این مورد شبیه سویا است یعنی تنها زمانی می تواند غذای سالم تلقی شود كه به اندازه كافی تخمیر شده باشد. گندم صحیح تخمیر شده شامل ۱۸ اسید آمینه(پروتئین) كربوهیدرات(یك منبع كارآمد انرژی) ویتامین آ، آهن، روی ، سلنیم، منیزیم و مالتاز می باشد.

انواع خمیر ترش

۱) خمیر ترش کوتاه مدت:

اگر خمیری تا ۶ ساعت از زمان تهیه اش گذشته باشد خمیرترش کوتاه مدت می گویند.

۲) خمیر ترش طولانی مدت:

اگر خمیری تا ۱۸ ساعت از زمان تهیه اش گذشته باشد خمیر ترش طولانی مدت گویند.

۳)خمیر  ترش سرکش یا شبانه:

خمیری که بیش از یک روز یا یک روز و یک شب از زمان تهیه اش گذشته باشد ترش شبانه گویند.

روش تهیه خمیرترش در منزل  :

این روزها هیچ جایی نمی توان نان سالم و تخمیر شده پیدا کرد برای این کار بهتر است با این دو روش موجود خودتان خمیر ترش تهیه کنید و در پخت نان از آن بهره ببرید .

معمولا خمیرترش به دو طریق تهیه می شود  1- با استفاده از سرکه و ماست 2- با استفاده از مخمر صنعتی تهیه می شود.

1- در صورتی که از سرکه و ماست استفاده شود، ترکیب خمیرترش شامل آرد، کمی نمک، یک استکان سرکه، و ۱۰۰ گرم ماست می باشد در صورتیکه ماست ترش باشد نیازی به سرکه نیست.

2- درروش دوم خمیر ترش شامل آرد، نمک، و مخمر صنعتی است. در این جا هم می توان از سرکه و ماست برای اسیدی کردن محیط استفاده کرد. قابل ذکر است که کیفیت خمیرترش تهیه شده به روش طبیعی بهتر از خمیرترش توسط مخمر صنعتی می باشد و نانی که از خمیرترش تهیه می شود بهتر است از نانی که از مخمر صنعتی تهیه می گردد.

خمیر ترش

در حقیقت خمیر ترش خمیری متشکل از محیط کشت حاوی لاکتوباسیلوس است که به صورت ترکیبی در همزیستی با مخمرها به سر میبرد. خمیر ترش همراه با مخمر ساکارومایسس سرویسیه یکی از دو ترکیب اصلی ور آمدن خمیر در پخت نان می باشد، که بویژه از اهمیت خاصی در پخت نانهایی با پایه چاودار برخوردار است. مخمر به تنهایی قادر به تولید ترکیبات مورد نیاز جهت تخمیر نیست. در مقایسه با نانهایی با پایه مخمر، خمیر ترش نانی با طعم مشخص تندی یا ترشی ایجاد مینماید که عمدتاً بدلیل اسید لاکتیک تولید شده توسط لا کتوباسیلوس هاست، که اساساً به عنوان قدیمی ترین استارتر
تخمیر ابتدایی شناخته شده اند.

خمیر ترش با استفاده از مقدار کمی(۲۰% – ۲۵%) از خمیراستارتر یا خمیر مادر تهیه می گردد و شامل محیط کشتی است که با آرد و آب مخلوط می شود . بخشی از این خمیر مایه بدست آمده به عنوان استارتر برای سری بعدی تهیه نان استفاده می شود. مخلوط خمیر ترش می تواند در دمای اتاق به طور نامحدود همچنان سالم و قابل استفاده باقی بماند. خمیر ترش هر نانوایی طعم خاص خود را دارد و ترکیبی از استارتر، محیط کشت، درجه حرارت هوا، رطوبت، و ارتفاع باعث ایجاد خمیر ترشهای متفاوت می شود .ضمن اینکه کیفیت خمیر ترش تحت تأثیر عواملی نظیر کیفیت آرد، میزان جذب آب، هوادهی، میزان نمک، درجه حرارت و زمان کافی است.

منبع :تنور

طرز تهیه کیک هلوبرگردان شیک و مجلسی

طرز تهیه خوراک بامیه؛ بدون گوشت

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا