
قلیه ماهی
قلیه ماهی یکی از معروفترین خورشت های جنوبی است و غذای اصلی جنوبیها است . البته این غذا را اکثر افراد دوست دارند حتی کسانی که ماهی دوست ندارند . دربخش قبلی طرز تهیه خوراک عنکاس هرمزگان را اموزش دادیم که غذای دریای خوشمزه ای است .برای تهیه قلیه ماهی از ماهیهای سنگسر، راشگو، سرخو، ، هامور و حلوای سیاه استفاده کنید. ماهی های شمال برای قلیه ماهی مناسب نیست .در تهیه قلیه ماهی نسبت سبزیها را که در مواد اولیه آمده است رعایت کنید تا قلیه شما خوشمزه شود .چون اگر مقدار شنبلیله زیاد تر شود قلیه ماهی شما تلخ می شود .و اگر از شنبلیله خشک استفاده می کنید آخر پخت اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی
دستور پخت قلیه ماهی جنوبی خوشمزه
فیله ماهی را به تکه های کوچکتر برش دهید واگر ماهی شما با استخوان است به صورت کالباسی برش دهید نمک بپاشید و بعد از نیم ساعت آب بکشید. سپس به تکه های ماهی ادویه و آرد زده و در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
3 تا 4 قاشق غذاخوری روغن را در قابلمه ریخته وروی حرارت ملایم قرار دهید و پیاز رنده شده را در آن تفت دهید تا طلای شود
آرد را اضافه کنید و 2 دقیقه تفت دهید . سپس سیر له شده ، فلفل و زردچوبه را با کمی نمک اضافه کنید و روی حرارت ملایم 2 دقیقه تفت دهید .
سپس سبزی زیز خرد شده را اضافه کنید واجازه دهید تا آب آن جمع شود.و سپس سبزی را نیزبا مواد داخل قابلمه تفت دهید اگر روغن کم بود مقدری روغن اضافه کنید .
و 3 پیمانه آب در قابلمه بریزید و بعد از به جوش آمدن شیره تمر هندی را اضافه کنیدو 30دقیقه اجازه دهید تا سبزی خورش بپزد
سپس تکههای ماهی سرخ شده را اضافه کنید و شعله را ملایم تر کنیدو 20 دقیقه اجازه دهید تا قلیه ماهی جا بیفتد.این غذا را جنوبی های تند و چر ب دوست دارند .و با چلوی سفید سرو می کنند
نکته
1 _ برای به دست آوردن شیره تمر هندی , تمر هندی را در یک ظرف بریزید، رویش آب جوش بریزید و چند دقیقه به حال خود رها کنید. سپس با دست چنگ زده و از صافی رد کنید
2_ این روش پخت که ما توضیح دادیم روش پخت قلیه ماهی مجلسی است .شما می توانید ماهی ها را بدون سرخ کردن زمانی که آب به جوش آمد اضافه کنید و سپس شیره تمر هندی را اضافه کنید.
ارسال دیدگاه