خوراک عنکاس یا مرکب ماهی غذای محلی هرمزگان+طرز تهیه

چهارشنبه 14 آبان 1399 آشپزی
ماهی-مرکب

کالاماری یا  اختاپوس‌ یا هشت پا  که در فارسی ماهی مرکب و جنوبی‌ها به آن خِساک یا اَنکاس می‌گویند. به این دلیل به آن ماهی مرکب می‌گویند که معمولا در مواقعی  حساس که احساس خطر می‌کند از خود نوعی ماده سیاه رنگ مثل  جوهر یا مرکب  پخش می کند و آب اطراف خود را رنگی می کند .

مرکب ماهی  طبع بسیار گرمی دارد و بر روی فعالیت‌های کبد، کلیه و دستگاه گوارشی اثرگذار است..ماهی مرکب یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان  می باشد که بسیار خوشمزه است و با ذائقه اکثر افراد سازگار است . که به صورت خوراک و کباب طبخ می شود. مرکب ماهی را به صورت پاک شده تهیه کنید چون پاک کردن آن در خانه دردسر دارد  در این بخش آشپزی طرز تهیه خوراک مرکب ماهی را آموزش میدهیم که غذای دریایی خوشمزه ای است یک بار امتحان کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید  .در بخش قبلی طرز تهیه   دوپیازه میگو بوشهری و    میگو پلوی  شیرازی را آموزش دادیم اگر مایل بودید دستور پخت را ببینید.

مواد لازم جهت تهیه خوراک ماهی مرکب :

فیله مرکب ماهی: ۲۵۰  گرم

پیاز: ۲ عدد

خرما: ۳ تا ۴ عدد

رب گوجه فرنگی: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

ادویه: نصف قاشق مرباخوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

زردچوبه: نصف قاشق چایخوری

روغن:  به میزان لازم

طرز تهیه خوراک  مرکب ماهی

مرکب ماهی  را پس از تمیز کردن خوب می شوریم و به قطعات کوچک تقسیم می کنیم    (یا به صورت فیله آماده و پاک شده تهیه کنید) و با خرما در قابلمه  ریخته و آب را اضافه می کنیم و به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه می جوشانیم تا عنکاس نرم شود ( علت اضافه کردن خرما این است که خرما باعث خوش رنگ شدن و نرم شدن عنکاس می شود).

دو عد پیاز درشت را  به خلال های نازک برش داده و در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس زرد چوبه را اضافه می کرده  و مرکب ماهی  آب پز شده را با پیاز سرخ شده اضافه کنید و ۲ الی ۳ دقیقه در پیاز تفت می دهیم. سپس رب گوجه را اضافه می کنیم و نمک و فلفل و ادویه را اضافه می کنیم و  خوب تفت میدهیم تا بوی خامی رب گرفته شود .

بعد یک پیمانه آب می ریزیم ، پس از به جوش آمدن حرارت را کم می کنیم و در قابلمه  را می بندیم و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم  اجازه می دهیم تا  بپزد. خوراک شما آماده است با نان یا برنج سرو کنید

نکته:

این خوراک را میتوان به  صورتهای مختلف تهیه کرد

می توانید نصف پیمانه فلفل دلمه خرد شده و قارچ تفت داده شده را به این خوراک اضافه کنید  .یا نصف پیمانه سبزی ماهی را  به این خوراک اضافه می کنند. پس از این که پیاز سرخ شد، سبزی ماهی  را  اضافه کرده و تفت می دهیم سپس مرکب ماهی را اضافه می کنیم.

Turnip soup

طرز تهیه آش شلغم (شوربا شلغم ) / سیستم ایمنی بدن را با این غذا تقویت کنید

Chocolate cake pan

کیک شکلاتی کرمدار خوشمزه تابه ای + طرز تهیه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا