آش شلغم
مواد لازم برای تهیه آش شلغم
برنج ایرانی: ½ لیوان دستهدار
عدس: ½ لیوان دستهدار
ماش: ½ لیوان دسته دار
پیاز: ۳ عدد بزرگ
سبزی آش: ۵۰۰ گرم (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
شلغم: ۴ عدد متوسط
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
طرز تهیه آش شلغم
برای درست کردن آش شلغم به این روش ابتدا یکی از پیازها را ریز خرد کنید و کمی تفت دهید . سپس برنج و ماش را به پیاز اضافه کرده و آب اضافه کنید .مقدار آب باید به حدی باشد که روی برنج و ماش را بپوشاند . صبر کنید تا برنج و ماش خوب بپزند و نرم شوند.
عدس را هم جداگانه بپزید. وقتی عدس پخت آن را به ترکیب ماش و برنج پخته شده اضافه کنید. سبزی آش ریز خرد شده را هم اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه آش را هم اندازه کنید. وقتی سبزیها نیم پز شدند شلغمها را پوست بگیرد و ریز خرد کنید یا رنده کنید و شلغم را به آش اضافه کنید و صبر کنید تا آش خوب جا بیفتد. اگر برای فرد بیمار تهیه کردید پیاز داغ اضافه نکنید در غیر این صورت در این فاصله پیاز داغ درست کنید. اگر میخواهید پیاز داغ چیپسی و مجلسی درست کنید طرز تهیه ان را در بخش آشپزی دایان ببینید آش شلغم را با پیاز داغ و نعنا داغ و در صورت تمایل با کشک تزیین کنید.
نکته
در پخت آش دست آشپز باز است و می تواند از مواد مختلف برای تهیه آش استفاده کند به این صورت که به جای ماش یا عدس از لپه استفاده کنید.
از گوشت گوسفندی یا مرغ و یا آب قلم در پخت آش استفاده کند . اگر میخواهید آش شلغم را با گوشت گوسفندی یا مرغ درست کنید گوشت مرغ یا گوشت ر گوسفندی را با پیاز تفت دهید و سپس ماش و برنج را اضافه کنید و صبر کنید تا تمام مواد با هم بپزند . یا به جای برنج با جو هم میتوانید درست کنید. بهتر است برای طرز تهیه آش شلغم با جو از بلغور جو استفاده کنید و از شب قبل هم جو را بخیسانید. این آش در شهرهای مختلف تقریبا به این صورت پخته می شود .
ارسال دیدگاه