زیتون پرورده/طرز تهیه زیتون پرورده خوشمزه گیلانی

دوشنبه 13 بهمن 1399 آشپزی
zyton parvarde

فهرست مطالب:

1-مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده

2-طرزتهیه زیتون پرورده

زیتون پرورده

زیتون پرورده یک پیش‌غذای خوشمزه شمالی است که البته در همه جای ایران تهیه می شود و زیتون پرورده را همراه غذا سرو می کنند .  در تهیه زیتون پرورده از انواع چاشنی‌ها مانند رب انار، گردو و سبزیجات محلی استفاده می شود .با طرز تهیه زیتون پرورده گیلانی با ما همراه باشید. طرز تهیه ترشی یونانی خوشمزه  و  ترشی انگور سیاه تیریزی و   شور مخلوط خوشمزه  را ببینید.

 

زیتون پرورده

زیتون پرورده

مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده

  1. زیتون  شور بدون هسته :۵۰۰ گرم
  2. چوچاق :۵۰ گرم
  3. گشنیزتازه :۵۰ گرم
  4. نعناع تازه :50 گرم
  5. رب انار :۴ قاشق غذاخوری
  6. آب انار: 1/2پیمانه
  7. دانه انار:  یک سوم پیمانه
  8. گلپر : ۱ قاشق چای‌خوری
  9. گردو : ۲۵۰ گرم
  10. سیر : ۴ حبه
  11. پودر انار خشک :۱ قاشق چای‌خوری
  12. روغن زیتون : 1قاشق غذا خوری

 

زیتون پرورده

زیتون پرورده

طرزتهیه زیتون پرورده

  •  برای تهیه زیتون پرورده گیلانی از ظرف مخصوص به نام نمکیار استفاده می کنند که به کمک سنگ،چاشنی ها را  را داخل این ظرف می‌کوبند تا عصاره آن‌ها خارج شود .ولی شما می‌توانید به جای نمکیار از هاون و یا دستگار غذاساز هم استفاده کنید.
  • ابتدا گردوها را داخل هاون می‌ریزیم و کمی می‌کوبیم که گردوها به صورت دندان‌گیر خرد شوند. بعد آن‌ها را در کاسه ای میریزیم
  • سپس سیرها را داخل هاون می‌کوبیم تا  پوره شوند. بعد سیر له شده را روی گردوی خرد شده می ریزیم.
  • دانه‌های انار را نیز در هاون می‌کوبیم تا جایی که هسته انارها له شود و  آب بیاندازد و آن را نیز به مواد خرد شده اضافه می کنیم.
  • سبزی‌ها خرد شده را نیز تا زمانی که کامل له شوند در هاون می‌کوبیم و بعد به مواد  داخل کاسه اضافه می‌کنیم.
  • زیتون‌های بدون هسته را نیز در هاون مقداری کمی می‌کوبیم. نباید زیتون له شود
  • سپس زیتون‌ها را نیز به بقیه مواد اضافه کرده  و رب انار وادویه‌ها را نیز اضافه می‌کنیم.  نمک مواد را بچشید  اگر کم بود  مقداری نمک نیز اضافه کنید.
  • بعد از اضافه کردن آب انار زیتون‌ها را هم می‌زنیم تا مواد به خرد آن‌ها برود. در صورتی که سبزی چوچاق  نداشتید به همان  اندازه از نعناع و گشنیز استفاده کنید.  از چوچاق خشک هم می‌توانید برای زیتون پرورده استفاده کنید.
  • در آخر روغن زیتون را نیز اضافه کرده و مجددا زیتون را هم می‌زنیم تا کامل مواد مخلوط شوند.
  • زیتون پروده  حتما باید حداقل به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت استراحت کند تا عطر و طعم مواد را کاملا به خود بگیرد و به اصطلاح جا بیفتد و خوشمزه شود.

طرز تهیه خوراک ماهی و مواد لازم

morabay kamkovet

مربای کامکوات/ طرز تهیه مربای کامکوات خوشمزه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا
logo-samandehi