ترشی انگور خوشمزه و ملس+طرز تهیه

یکشنبه 28 شهریور 1400 آشپزی
ترشی انگور
ترشی انگور سیاه که با استفاده از انگور شانی تهیه میشود یکی از ترشی‌های اعیانی تبریز بوده است. با طرز تهیه ترشی انگور سیاه سنتی آشنا شوید.طرز تهیه ترشی انگور مانند سایر ترشی‌‌هاست اما به اندازه دیگر انواع ترشی شناخته‌شده و رایج نیست.
فرقی که این ترشی با سایر ترشی ها دارد استفاده از نبات (ترجیحا نبات ساده یا کم زعفران) می‌باشد که طعمی ملس و خوشمزه به این ترشی می‌دهد.
از جمله ویژگی‌های انگور شانی که آن‌ را برای تهیه این ترشی مناسب نموده است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • انگور شانی دارای دانه‌های گرد و درشت و تیره رنگ زرشکی – بنفش است. در مقایسه با سایر انگورها پوست کلفتی دارد.
  • آب این انگور به رنگ زرشکی – بنفش زیبایی بوده و طعمی بی‌نهایت دلنشین دارد. ولی به علت کلفتی پوستش و گران بودنش نسبت به سایر انگورها و اینکه به وفور در هر میوه فروشی فروخته نمی‌شود، خوردن آن به صورت حبه انگور چندان رایج نیست و بیشتر مصارفی چون تهیه نوشیدنی‌ها، آبمیوه‌ها، نوشابه‌ها، تهیه ترشی شانی و سرکه شانی و … دارد.

مواد لازم برای تهیه ترشی انگور سیاه

 

انگور شانی یا انگور سیاه درشت6 کیلوگرم
نبات ساده500 گرم
سرکه انگوربه میزان برابر با آب
آببه میزان برابر با سرکه

 

 

ترشی انگور

طرز تهیه ترشی انگور

طرز تهیه ترشی انگور سیاه

  • برای تهیه ترشی انگور سیاه یا ترشی انگور شانی نکته مهمی که باید توجه کنید این است که انگورها را اصلا نباید حبه کنید. انگورها باید همراه با خوشه داخل دبه قرار بگیرند.
  • پس انگورها را با استفاده از قیچی یا چاقو به خوشه‌های ریز تقسیم کنید و همراه با خوشه درون کاسه بزرگی قرار دهید.
  • سپس آب و یک قطره مایع ظرفشویی به آن افزوده و خوب آن‌ها را بشویید.
  • انگورهای شسته‌شده را درون آبکش قرار داده و اجازه دهید آب اضافی آنها کاملا برود.
  • سپس مقداری آب را جوشانده و اجازه دهید خوب خنک شود.
  • خوشه‌های ریز انگور را درون ظرف ترشی قرار دهید.
  • گنجایش ظرف باید طوری باشد که انگورها بعد از ریختن محلول آب و سرکه، به آسانی درون مایع غوطه ور شوند.
  • آب و سرکه را به میزان مساوی را درون ظرف ترشی بریزید. توجه کنید که مقدار آب و سرکه باید نصف-نصف باشد.
  • ظرف مورد استفاده برای ترشی بایستی تمیز و خشک و بدون هر گونه سوراخ و بدون هر گونه بو باشد.
  • حالا نبات‌ها را روی دهانه ظرف قرار دهید. به علت وجود سرکه، نبات‌ها بلافاصله آب خواهند شد. و در ظرف را محکم ببندید.
  • ظرف ترشی باید حدود یک ماه در هوای آزاد و خنک باقی بماند تا ترشی جا بیفتد.
  • قبل از یک ماه به هیچ وجه در ظرف را باز نکنید.
  • وقتی ترشی جا افتاد، چند خوشه از انگور را جدا کرده و دانه کنید و در کنار انواع غذاها سرو کنید.

چند نکته در مورد ترشی انگور سیاه

  • برخی از هیچ نوع شیرین کننده‌ای برای این ترشی استفاده نمی‌کنند ولی با نبات یا شیرین کننده های دیگر، طعم این ترشی ملس و عالی خواهد شد.
  • برخی به جای ترکیب آب و سرکه، فقط از سرکه استفاده می‌کنند. با این روش ترشی خوشمزه‌ای خواهید داشت اما تندی سرکه، گلو را می‌سوزاند.
  • هرچه این ترشی مدت زمان بیشتری بماند، کیفیت بهتری خواهد داشت.
همچنین می توانید طرز تهیه ترشی انار و لبو را بخوانید
از عدس تا چای ریبوس

مزایای سلامتی عدس/3 دستور پخت دال عدس

نکات اساسی برای درست کردن جوجه کباب

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا