شور مخلوط
تفاوت بین ترشی و شور چیست ؟
در تهیه ترشی فقط از سرکه استفاده می کنند ، ولی در تهیه شورها مهمترین چیز که استفاده می کنند آب و نمک است و مقدار کمی سرکه .
مواد لازم برای تهیه شور مخلوط
- گل کلم؛ یک عدد متوسط
- هویج تازه؛ ۳۰۰ گرم
- فلفل سبز تند 3 عدد
- کرفس تازه؛ یک عدد متوسط
- خیار قلمی 250 گرم
- سیر خشک؛ یک بوته متوسط
- پیاز ترشی ریز؛ ۲۰۰ گرم
- سبزیجات معطر ترخون، کرفس، شوید چند شاخه
- نمک دریا درشت دانه دو سوم پیمانه
- آب ولرم؛ ۱۹ پیمانه
- سرکه انگور؛ یک و نیم پیمانه
- تخم گشنیز؛ یک قاشق غذاخوری سر پر
چگونه شور مخلوط خانگی تهیه کنیم
ابتدا تمام سبزیجات را به خوبی بشویید و روی پارچه پهن کنید تا کاملاآبشان گرفته شود. چرا که در تهیه ترشی و شور سبزیجات باید کاملا خشک و بدون آب باشند.
بعد از آن گل کلم را به اندازه دلخواه خرد کنید ،هویج را پوست گرفته خرد کنید می توانید برای زیبای شور با رنده طرح دار برش دهید ، برگهای کرفس را جدا کنید ساقه آن را خرد کنید ،سیر و پیاز را نیز پوست گرفته ، خیار اگر ریز بود نیازی به خرد کردن ندارد. همه مواد را در سبد ریخته و کنار بگذارید.
برای تهیه آب شور احتیاج داریم به آب و نمک و سرکه. حتما باید از پیمانه مشخصی استفاده شود. اگر از یک پیمانه استانداردی استفاده کنید خیلی بهتر است. البته شما میتوانید از هر پیمانهای استفاده کنید. باید برای پیمانه کردن نمک و سرکه هم از همان پیمانه استفاده کنید.
زمانی که آب را پیمانه کردید داخل قابلمه بریزید و بگذارید روی حرارت تا جوش بیاید. وقتی که جوشید از روی حرارت بردارید و نمک و سرکه را به آب جوش اضافه کنیدو هم بزنید و اجازه دهید خنک شوند و کنار بگذارید .
در این مرحله ظرف شیشهای جاداری را انتخاب کنید و تمامی سبزیجاتی را که خرد کرده بودید را داخل شیشه به این صورت، ابتدا گل کلم و هویج خرد شده، چند حبه سیر و لابهلای آنها سبزیجات معطر ترخون و شوید و مرزه و ساقه کرفس و برگ کرفس قرار دهید. تخم گشنیز را هم کمی بپاشید.تا جایی که ظرف شما پر شود. و روی همه مواد را با برگ کرفس بپوشانید و از آب جوشیده شده سرد شده داخل شیشه بریزید تا کامل روی مواد را بگیرد . در ظرف را خیلی محکم ببندید تا هوا وارد شیشه نشود . در محیط سرد و تاریک قرار دهید تا برسد.
این شور تقریبا ۱۰ الی ۲۰ روز زمان میبرد تا برسد روز دهم شور خود را مزه کنید اگر نمک آن کم بود کمی نمک اضافه کنید. اگر میخواهید شورتان سریعتر آماده شود، میتوانید آبنمک داغ روی مواد بریزید. و اجازه دهید سرد شود و در یخچال قرار دهید
علت کپک زدن شور چیست؟
تمامی مواد و سبزیجات بعد از شستوشوی حتما باید خشک شوند . حتی ظرف مورد استفاده برای شور باید کاملا خشک و تمیز باشد .
نکته دیگر اینکه اگر شور شما لزج یا لیز هست حتما داخل شیشه شور هوا وارد شده و شور شما فاسد شده .
ارسال دیدگاه