کوفته نخودچی یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که با طعمی بینظیر و ترکیبی از گوشت و ادویهها تهیه میشود. در این مقاله به بررسی طرز تهیه کوفته نخودچی خواهیم پرداخت و نکات مهمی را برای تهیه بهتر این غذا ارائه خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه کوفته نخود چی برای ۴ نفر:
- گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
- پیاز : 1 عدد
- آرد نخودچی: ۳ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی : ۱ عدد
- لپه : ½ لیوان
- لیمو عمانی : ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه : به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه کوفته نخودچی:
- برای تهیه این کوفته ابتدا سس را تهیه میکنیم به این صورت که لپه را شسته و برای چند ساعت در آب خیس میکنیم تا هم نفخ لپه گرفته شود و هم سریعتر بپزد.
- در قابلمه مناسب پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه کمی روغن به خوبی تفت میدهیم تا طلایی شود.
- سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. در ادامه لپه خیس خورده را آبکشی کرده و به قابلمه حاوی پیاز سرخ شده اضافه میکنیم، سپس به مدت یک دقیقه لپه را با پیاز تفت میدهیم.
- در این مرحله رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و به خوبی سرخ میکنیم تا خوش رنگ شود، سپس یک و نیم لیتر آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم لپه با حرارت ملایم بپزد.
- پس از گذشت ۳۰ دقیقه لیمو عمانیها سوراخ شده که تلخی آن را با خیساندن در آب گرفتیم را به همراه نمک به لپه در حال پخت اضافه میکنیم.
- در این مرحله کوفته نخودچی را آماده میکنیم. برای این منظور پیاز را با رنده ریز رنده میکنیم و آب پیاز را گرفته و به همراه گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک کاسه مناسب به خوبی ورز میدهیم تا مایه کوفته آماده شود.
- پس از اینکه مایه کوفته آماده شد، از آن کوفتههایی به اندازه نارنگیهای کوچک برداشته و با دست به خوبی حالت میدهیم تا کاملاً گرد شود. در ادامه کوفتهها را به آرامی به درون سس در حال جوش قرار میدهیم و اجازه میدهیم غذا جا بیفتد.
- حدود یک ساعت زمان برای پخت کوفتهها کافی است.
- پس از اینکه ۳۰ دقیقه گذشت، سیبزمینی را خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم تا بپزد و خورش جا بیفتد. کوفتهها را در ظرف سرو کشیده و با نان و سبزی یا با برنج میل کنید.
نوش جان!
ارسال دیدگاه