هواری گوشت و نخود غذای خوشمزه جنوبی

یکشنبه 20 اسفند 1402 آشپزی
حواری گوشت و نخود

هواری غذای خوشمزه جنوبی است که با برنج و گوشت یا ماهی یا میگو یا مرغ تهیه می کنند که ادویه های معطر طعم بی نظیری به این غذا می دهد . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه  هواری گوشت نخود با ما همراه باشید.

مواد لازم  برای تهیه هواری گوشت و نخود

  • برنج مرغوب ایرانی:۳ پیمانه
  • گوشت گوسفندی:۳۰۰ گرم
  • پیاز :۲ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • فلفل سبز تند: ۲ عدد
  • برگ بو:۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذا خوری
  • نخود پخته: ۱ لیوان
  • سیب زمینی: ۲ عدد
  • نمک :به میزان لازم
  • فلفل :به میزان لازم
  • پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
  • زردچوبه :به میزان لازم
  • ادویه پلویی: به میزان لازم
  • پودر زنجبیل و جوز هندی: به میزان لازم

هواری گوشت و نخود

طرز تهیه هواری گوشت

  1. برای تهیه هواری گوشت جنوبی حتما از برنج و گوشت مرغوب استفاده کنید و برنج را به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید.
  2. برای تهیه این غذای خوشمزه جنوبی ابتدا پیاز را پوست گرفته وبه صورت نگینی ریز خرد کنید یا با رنده درشت رنده کنید .
  3. یک قابلمه مناسب بردارید و روی حرارت قراردهید و پیاز خرد شده را درون آن ریخته و با مقداری روغن تفت دهید تا کمی طلایی شود سپس سیر له شده یا رنده شده را و به پیاز اضافه کنید کمی که تفت خورد به آن زردچوبه اضافه کنیدو بلافاصله گوشت را به پیاز داغ اضافه کنید وتفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند .
  4. سپس فلفل سیاه و پودر لیمو عمانی و پودر زنجبیل و جوز هندی و زعفران را نیز به گوشت اضافه کنید.
  5. فلفل سبز را می توانید درسته و یا خرد کرده به گوشت  اضافه کنید.
  6.  رب گوجه فرنگی را جداگانه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود وبه گوشت و ادویه های تفت داده شده اضافه کنید . رب گوجه فرنگی  , هواری گوشت و نخود را بسیار خوشرنگ می کند
  7.  سپس به گوشت آب جوش اضافه کنید . چون این غذا به صورت کته پخته می شود این آب باید کمی بیشتر از مقدار آبی باشد که معمولا به خورش ها اضافه می کنید. ( اگر عجله دارید برای پختن سریع گوشت از زود پز استفاده کنید.)
  8. بعد از اضافه کردن آب جوش؛ در ظرف را بسته و اجازه دهید تا  گوشت چند ساعتی بپزد.
  9.  نکته مهم در پخت گوشت این است که  به هیچ وجه نباید در این مرحله به گوشت نمک بزنید چرا که باعث دیرپز شدن گوشت می شود.
  10. وقت گوشت مغز پخت شد ،  سیب زمینی ها را به شکل نگینی ( اندازه حبه قند یا درشت تر )خرد کنید. سیب زمینی  و نمک را نیز به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
  11. سپس نخود پخته شده را به همراه برنج خیس شده  به آن اضافه کنید.( می توانید سیب زمینی را جداگانه سرخ کنید و هنگام سرو به عنوان تزیین  هواری استفاده کنید)
  12. بعد از اینکه برنج را اضافه کردید؛ مواد را یک هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و مقدار آب  درون ظرف را اندازه بگیرید.
  13. بعد از کشیده شدن آب برنج ادویه پلویی  و برگ بو را به هواری اضافه کنید
  14. (برای تهیه یک کته خوشمزه آب روی برنج باید به اندازه یک بند انگشت باشد.) اجازه دهید تا برنج  دم بکشد.
  15.  می توانید کمی روغن جامد روی برنج بریزید. بعد از دم کشیدن برنج می توانید آن را در دیس برگردانده و نوش جان کنید.

 

kado polo bably

کدو پلو بابلی بدون گوشت

خاچاپوری گرجستان

خاچاپوری گرجستان

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا