هواری غذای خوشمزه جنوبی است که با برنج و گوشت یا ماهی یا میگو یا مرغ تهیه می کنند که ادویه های معطر طعم بی نظیری به این غذا می دهد . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه هواری گوشت نخود با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه هواری گوشت و نخود
- برنج مرغوب ایرانی:۳ پیمانه
- گوشت گوسفندی:۳۰۰ گرم
- پیاز :۲ عدد
- سیر: ۳ حبه
- فلفل سبز تند: ۲ عدد
- برگ بو:۳ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذا خوری
- نخود پخته: ۱ لیوان
- سیب زمینی: ۲ عدد
- نمک :به میزان لازم
- فلفل :به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
- زردچوبه :به میزان لازم
- ادویه پلویی: به میزان لازم
- پودر زنجبیل و جوز هندی: به میزان لازم
طرز تهیه هواری گوشت
- برای تهیه هواری گوشت جنوبی حتما از برنج و گوشت مرغوب استفاده کنید و برنج را به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید.
- برای تهیه این غذای خوشمزه جنوبی ابتدا پیاز را پوست گرفته وبه صورت نگینی ریز خرد کنید یا با رنده درشت رنده کنید .
- یک قابلمه مناسب بردارید و روی حرارت قراردهید و پیاز خرد شده را درون آن ریخته و با مقداری روغن تفت دهید تا کمی طلایی شود سپس سیر له شده یا رنده شده را و به پیاز اضافه کنید کمی که تفت خورد به آن زردچوبه اضافه کنیدو بلافاصله گوشت را به پیاز داغ اضافه کنید وتفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند .
- سپس فلفل سیاه و پودر لیمو عمانی و پودر زنجبیل و جوز هندی و زعفران را نیز به گوشت اضافه کنید.
- فلفل سبز را می توانید درسته و یا خرد کرده به گوشت اضافه کنید.
- رب گوجه فرنگی را جداگانه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود وبه گوشت و ادویه های تفت داده شده اضافه کنید . رب گوجه فرنگی , هواری گوشت و نخود را بسیار خوشرنگ می کند
- سپس به گوشت آب جوش اضافه کنید . چون این غذا به صورت کته پخته می شود این آب باید کمی بیشتر از مقدار آبی باشد که معمولا به خورش ها اضافه می کنید. ( اگر عجله دارید برای پختن سریع گوشت از زود پز استفاده کنید.)
- بعد از اضافه کردن آب جوش؛ در ظرف را بسته و اجازه دهید تا گوشت چند ساعتی بپزد.
- نکته مهم در پخت گوشت این است که به هیچ وجه نباید در این مرحله به گوشت نمک بزنید چرا که باعث دیرپز شدن گوشت می شود.
- وقت گوشت مغز پخت شد ، سیب زمینی ها را به شکل نگینی ( اندازه حبه قند یا درشت تر )خرد کنید. سیب زمینی و نمک را نیز به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
- سپس نخود پخته شده را به همراه برنج خیس شده به آن اضافه کنید.( می توانید سیب زمینی را جداگانه سرخ کنید و هنگام سرو به عنوان تزیین هواری استفاده کنید)
- بعد از اینکه برنج را اضافه کردید؛ مواد را یک هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و مقدار آب درون ظرف را اندازه بگیرید.
- بعد از کشیده شدن آب برنج ادویه پلویی و برگ بو را به هواری اضافه کنید
- (برای تهیه یک کته خوشمزه آب روی برنج باید به اندازه یک بند انگشت باشد.) اجازه دهید تا برنج دم بکشد.
- می توانید کمی روغن جامد روی برنج بریزید. بعد از دم کشیدن برنج می توانید آن را در دیس برگردانده و نوش جان کنید.
ارسال دیدگاه