خاچاپوری یکی از غذاهای محبوب و مشهور گرجستان است که اگر به این کشور سفر کرده باشید، احتمالا آن را خورده و از مزه عالی این غذا لذت برده اید.
خاچاپوری در واقع نوعی پیراشکی پنیر گرجستانی است که محتویات درونی آن مشخص است و با زرده تخم مرغ سرو می شود.
برای آشنایی با روش تهیه خاجاپوری گرجستان در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم (۲ نفر)
برای خمیر :
- ۱ پیمانه شیر
- ۲ بسته خمیر مایه
- نصف قاشق چایخوری + ۱ قاشق غذاخوری شکر
- ۳ پیمانه + ۱/۴ پیمانه آرد کامل
- ۱ قاشق چایخوری نمک
برای مواد میانی:
- ۱۱۵ گرم کره
- روغن زیتون
- ۲ قاشق غذاخوری آرد
- ۲ قاشق غذاخوری کره
- ۳/۴ پیمانه شیر سرد
- ۳۴۰ گرم پنیر فتا
- ۶۰۰ گرم پنیر موزارلای رنده شده
- ۲ عدد زرده تخم مرغ
- ۲ قاشق غذاخوری کره
- ۱ قاشق غذاخوری پرک فلفل قرمز
طرز تهیه خاجاپوری گرجستان :
1. فر را با دمای ۲۳۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.
2. شیر را کمی گرم کنید.
3. در یک کاسه کوچک، نصف پیمانه شیر، خمیر مایه، نصف قاشق چایخوری شکر را با یکدیگر مخلوط کنید. آن ها را هم بزنید تا خمیر مایه کاملا حل شود. سپس به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید. سپس بقیه شیر را بیفزایید.
4. در یک کاسه بزرگ، آرد را ریخته و در مرکز ظرف جمع کنید. مخلوط خمیر مایه، شکر و کره نرم شده را اضافه کنید و هم بزنید تا شبیه توپ شوند.
5. روی یک سطح صاف، آرد بپاشید. خمیر را روی آن بگذارید و به مدت ۱۰ دقیقه با دست ورز دهید.
6. سپس خمیر را درون یک کاسه گذاشته و روی آن را با حوله بپوشانید و به مدت ۱٫۵ ساعت کنار بگذارید تا خمیر برسد و حجم آن دو برابر شود.
7. خمیر را به دو بخش برابر تقسیم کنید و دوباره ۴۰ دقیقه در دمای اتاق کنار بگذارید تا برسد.
8. در این فاصله، مواد میانی خاچاپوری را درست کنید.
9. در یک شیرجوش بزرگ، روی حرارت ملایم، کره و آرد را ریخته و ۱ دقیقه هم بزنید. شیر را بیفزایید و هم بزنید تا بجوشد. در این مرحله باید پنیر فِتا را اضافه کنید.
10. روی مواد نمک و فلفل سیاه بپاشید، هم بزنید و سپس کنار بگذارید تا خنک شود.
11. پس از خنک شدن، پنیر رنده شده ی موزارلا را اضافه کنید.
12. روی یک سطح صاف، آرد بپاشید. خمیر را با وردنه باز کنید.
13. درون سینی فر یک لایه ورقه روغنی بگذارید. روی آن را چرب کنید. خمیر را روی کاغذ بگذارید.
14. نیمی از مخلوط پنیر را در وسط خمیر بریزید. لبه های خمیر را به اندازه ۳ سانتی متر سمت داخل برگردانید. دو انتهای آن را بپیچانید.
15. همین مراحل را با خمیر دوم و باقی مواد، تکرار کنید.
16. روی نان ها روغن زیتون بمالید و سپس درون فر بگذارید.
17. آن ها را به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا کاملا پخته و طلایی شوند.
18. سپس از فر خارج کنید. دو زرده تخم مرغ را روی خاچاپوری بریزید و یک دقیقه دیگر در فر بگذارید تا زرده کمی پخته شود.
19. روی خمیر پرک فلفل قرمز ریخته، زرده را هم بزنید و سرو کنید.
ارسال دیدگاه