دمی بلغور جو یکی از غذاهای محلی تهران هست که مربوط به منطقه لواسان است که در آن از نوعی سبزی محلی به نام تبله استفاده می شود.جو از جمله غلات بسیار مقوی و پر خاصیت هست و غذای بسیار مناسبی برای ورزشکاران و افرادی که رژیم غذایی دارند می باشد.در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه دمی بلغور جو با ما همراه باشید و همچنین طرز تهیه آش بلغور جو و آش شله قلمکار را مشاهده کنید.
مواد لازم برای دمی بلغور جو :
- بلغور جو :200 گرم
- لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود جمعا: 150 گرم
- آب :1 لیتر
- عدس: 70 گرم
- سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) :300 گرم
- نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین :به میزان لازم
- پیاز داغ: 2 قاشق سوپخوری
- نعنا :1 قاشق سوپخوری
- برنج: 100 گرم
- ماست چکیده: برای تزئین به میزان لازم
طرز تهیه دمی بلغور جو :
- دمی بلغور جو تهرانی با سبزی محلی تبله تهیه می شود که شما می توانید از سبزیجات گفته شده استفاده کنید.
- برای تهیه دمی بلغور جو ابتدا بلغور و حبوبات را به جز عدس را از شب قبل خیس کنید، و هر از گاهی آب انها را عوض کنیدتا نفخ حبوبات گرفته شود
- سبزیجات را بشویید و خرد کنید .
- عدس را به مدت 2 ساعت خیس کنید .
- برنج را بشویید و خیس کنید
- پیاز داغ و نعناداغ را آماده کنید.
- بعد از 24 ساعت حبوبات و بلغور جو را آبکش کنید و با یک لیتر آب در قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا بپزند.
- وقتی حبوبات یک ساعت پختند عدس را همراه با سبزی خرد شده اضافه کنید و صبر کنید تا همه مواد بپزد.
- وقتی حبوبات و بلغور جو پخت ادویه، پیاز داغ و نعنا داغ را اضافه کنید وهنگامی که آب غذا کشیده شد، برنج خیس شده را آبکش کنید و اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود محتویات قابلمه را وسط قابلمه جمع کنید و مثل کته دم دهید.
- حالا صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود مقداری روغن حیوانی یا جامد روی دمی بلغور جو دهید و دمی را در ظرف سرو بکشید و با ماست چکیده تزئین نمایید. نوش جان
ارسال دیدگاه