دستور پخت ته چین شهمیرزادی اصیل سمنانی

چهارشنبه 26 مهر 1402 آشپزی
ته چین شهمیرزادی اصیل سمنانی

ته چین شهمیرزادی اصیل سمنانی

ته چین شهمیرزادی یک غذای محلی و سنتی استان سمنان است که از برنج، سبزی پلویی، عدس، گوشت، و مواد دورچین مانند چغندر، سیب زمینی، به، کلم قمری، بادمجان، اسفناج، و آلوچه تهیه می شود. این غذا به دلیل استفاده از مواد اولیه متنوع و طعم و مزه منحصر به فردش، یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است.

مواد لازم  ته چین شهمیرزادی اصیل سمنانی:

برنج: 4 پیمانه

گوشت  گوسفند: نیم کیلو

عدس: ۲ پیمانه

سبزی پلویی خرد شده: نیم کیلو

سیب زمینی کوچک پوست گرفته: 4 عدد

چغندر کوچک پوست گرفته: 4 عدد

میوه به ورقه شده: ۲ عدد

کلم قمری کوچک پوست گرفته و ورقه شده: 4 عدد متوسط

بادمجان کوچک ورقه شده و سرخ شده: ۴ عدد

اسفناج تفت داده شده با پیاز داغ و گرد غوره: ۲۵۰ گرم

آلوچه خشک خیس خورده و شسته شده: ۱۰۰ گرم

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه به اندازه لازم

ته چین شهمیرزادی

ته چین شهمیرزادی

دستور پخت ته چین شهمیرزادی اصیل سمنانی:

۱. عدس را با ۴ پیمانه آب و مقداری نمک بپزید تا کاملا نرم شده و آب آن تمام شود.

۲. برنج را پاک کرده و چند ساعت در آب ولرم و نمک خیس کنید.

۳. قابلمه‌ای را تا نصفه آب کرده و روی اجاق گاز بگذارید تا به جوش آورید.

۴. آب برنج را کشیده و برنج خیس خورده را به آب جوش اضافه کنید.

۵.  در صورت لزوم مقداری نمک به آب رنج اضافه کنید.

۶.  برنج حدود 15 الی 20 دقیقه روی حرارت بالا بجوشد تا اطراف آن نرم شده و وسط آن کمی سفت باشد.

۷. عدس پخته و سبزی خرد شده را به برنج اضافه کنید و هم بزنید.

۸. پس از یکی دو جوش، برنج را آبکش کنید، کمی آب سرد روی آن بدهید و کنار بگذارید.

۹. گوشت راسته را از وسط به صورت طولی برش بزنید، روی سطح آن زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه بپاشید و دو طرف آن را کاملا به ادویه آغشته کنید.

۱۰. ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری روغن کف قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.

۱۱. یک سوم برنج آبکش شده در قابلمه بریزید و گوشت را روی آن قرار دهید.

۱۲. روی گوشت را با یک سوم دیگر از برنج آبکش بپوشانید.

۱۳. مواد دورچین را روی برنج قرار دهید.

۱۴. یک سوم باقی مانده از برنج آبکش را روی مواد دورچین بریزید.

۱۵. روی برنج را با روغن چرب کنید.

۱۶. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بگذارید.

۱۷. **پس از دم کشیدن، ته چین را با احتیاط در ظرف سرو برگردانید و سرو کنید.

 

ته چین شهمیرزادی

ته چین شهمیرزادی

طرز تهیه ته چین شهمیرزادی در فر:

اگر تمایل دارید ته چین شهمیرزادی را در فر بپزید، می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

۱. مواد اولیه را به صورت گفته شده آماده کنید.

۲. کف قالبی را که برای پخت ته چین استفاده می کنید، با روغن چرب کنید.

۳. یک سوم از برنج آبکش شده را کف قالب بریزید.

۴. مواد دورچین را روی برنج قرار دهید.

۵. دو سوم باقی مانده از برنج آبکش را روی مواد دورچین بریزید.

۶. روی برنج را با روغن چرب کنید.

۷. قالب را به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.

۸. **پس از پخت، ته چین را از فر خارج کنید و با احتیاط در ظرف سرو برگردانید و سرو کنید.

 

نکات:

برای اینکه ته چین شما خوشمزه تر شود، می توانید از برنج طارم استفاده کنید.

برای اینکه برنج شما نرم و خوشمزه شود، باید آن را در آب جوش به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بجوشانید.

برای اینکه ته چین شما به خوبی دم بکشد، باید آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.

اگر می خواهید ته چین شما طلایی رنگ شود، می توانید در ۱۵ دقیقه آخر دم کشیدن، روی آن کمی روغن داغ بدهید.

 

کیک سیب رولی

دستور تهیه کیک سیب رولی

مافین اشترودل سیب

دستور پخت آسان مافین اشترودل سیب

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا