طرز تهیه سیرابی خوشمزه و لعابدار

سه‌شنبه 15 آذر 1401 آشپزی
tarze tahie siraby

سیرابی  آستر داخلی معده حیوانات نشخوارکننده مانند گاو و گوسفند هست.  سیرابی، طعمی خنثی دارد و  به خوبی طعم سبزیجات را به خود می گیرد.سیرابی سرشار از پروتئین، سلنیوم، ویتامین B12، روی و به همراه مجموعه‌ای از ریزمغذی‌های مهم دیگر است.  در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه سیرابی خوشمره با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه خوراک زبان و ساندویچ زبان مکزیکی را مشاهده کنید

 مواد لازم برای تهیه سیرابی

برای۴ نفر

  • سیراب و شیردان: ۱ دست
  • سیر: ۲ حبه
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ
  • آب لیمو ترش :۲ قاشق غذاخوری
  • نخود: ½ پیمانه
  • دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل سیاه :به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

طرز تهیه سیرابی

طرز تهیه سیرابی

طرز تهیه سیرابی

  1. برای تهیه سیرابی ابتدا سیرابی را خوب پاک کنید سپس به مدت 1 ساعت در آب نمک و مقداری آبلیمو قرار دهید تا  بوی آن گرفته شود.
  2.   نخود پاک شده را به مدت 24 ساعت خیس کنید و در این مدت چند بار آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  3. در این مرحله سیرابی ها شسته شده را  در قابلمه بریزید و روی آن آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد کف روی سیراب را بگیرید بعد از 10 دقیقه شعله را خاموش کنید و  سیرابی را در آبکش بریزید و سیرابی رابا آب سرد بشویید.
  4. با جوشاندن و شستن دوباره سیرابی بوی سیرابی را از بین می برد.
  5. یک قابلمه مناسب بردارید و پیاز نگینی خرد شده را درون قابلمه بریزید و مقداری روغن به آن اضافه کنید و روی شعله قرار دهید تا پیاز تفت بخورد و کمی طلایی شود ، سپس سیرها  له شده را به پیاز اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
  6. حالا  زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه ها خارج شود. حال سیرابی ها را به قابلمه اضافه  کنید و آنها را نیز چند دقیقه با ادویه و پیاز  تفت دهید .
  7. در این مرحله  آب جوش به قابلمه اضافه کنید. باید به اندازه ای آب جوش  اضافه کنید که سیرابی ها به طور کامل زیر آب قرار بگیرند.
  8. درب قابلمه را محکم ببندید و اجازه دهید سیرابی ها به مدت 2 ساعت با حرارت ملایم بپزد.
  9. پس از گذشت ۲ ساعت نخود را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و  اجازه دهید مواد با هم به مدت 2 ساعت دیگر بپزد و نخود و سیراب کاملا له شوند.
  10. اگر حین  پخت سیرابی ها، آب  قابلمه کم شد،  آب جوش اضافه کنید.
  11. وقتی نخود پخت ، نمک  را اضافه کنید و  سیرابی ها به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت دیگر بپزند.( نمک را اوایل پخت  اضافه نکنید)
  12.  پس از اینکه سیرابی  پخته شد ، دارچین و آب لیمو ترش را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
  13. مهم ترین نکته در تهیه  سیرابی زمان کافی برای پخت سیرابی  هست و هر چقدر غذا با حرارت کمتر و زمان طولانی تری بپزد خوشمزه تر خواهد شد.
  14.  سیرابی را سرو کنید با نان سنگگ و لیمو ترش میل کنید .
خورش ماست اصفهانی خوشمزه +طرز تهیه
salade anar

سالاد انار/ طرز تهیه سالاد انار و زیتون , سالاد خوشمزه پاییزی

chiz cake

چیز کیک/ طرز تهیه چیز کیک سن سپاستین

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا