طرز تهیه آب گوشت کبک و خوراک کبک خوشمزه و مقوی

شنبه 8 آبان 1400 آشپزی
kabk

کبک، داری گوشتی خوش طعم، لذیذ است و گوشت کبک طبعی گرم و خشک دارد. گوشت کبک دارای چربي پايين و پروتئين بالایی است . این گوشت ارزش غذایی بالایی دارد. در بخش آشپزی دایان با طرز تهیه آبگوشت کبک  که بسیار مفید و مقوی برای دوران نقاهت افراد بیمار است و خوراک کبک خوشمزه و پر خاصیت با ما همراه باشید.

خواص گوشت کبک

  1. مصرف گوشت کبک  باعث  برطرف شدن تب می شود.
  2. مصرف گوشت کبک  مشکلات عصبی و بی خوابی را درمان می کند
  3.  گوشت کبک  قوای جنسی را تقویت می کند.
  4. حفظ سلامت قلب با مصرف گوشت کبک.
  5.  با خوردن گوشت کبک از بروز عفونت‌های تنفسی جلوگیری کنید.
  6. بهبود عملکرد کلیه ها با مصرف گوشت کبک
  7. بهبود حافظه و رفع ضعف عمومی بدن با مصرف گوشت کبک.
  8. مصرف گوشت کبک برای کسانی که که در دوره نقاهت بیماری ها سخت می باشند و بدن آنها ضعیف شده ، بسیار کمک کننده و سودمند است.

عوارض مصرف گوشت کبک

  1.  کسانی که چربی خون بالا دارند، نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
  2. مصرف بیش از اندازه گوشت کبک برای افراد گرم مزاج و هوای گرم و شهرهای گرمسیر زیاد مناسب نیست و  باید گوشت کبک را با  ترشی ها مصرف کنند.
آبگوشت کبک

آبگوشت کبک

مواد لازم برای تهیه آبگوشت کبک

  •  کبک: 1 عدد
  •  نخود محلی یا لپه:به میزان لازم
  • پیاز: 1 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی:1 قاشق غذاخوری
  • روغن حیوانی یا کره به میزان لازم
  • نمک، زعفران محلی و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت کبک :

  1.   برای تهیه آبگوشت کبک ابتدا نخود را از قبل خیس کنید اگراز شب قبل خیس کنیدبهتر است . اگر از لپه استفاده می کنید 2 تا 3 ساعت لپه را خیس کنید کافی است. و گوشت کبک را خرد کنید و بشویید.
  2. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن ریخته و پیاز نگینی خردشده را اضافه کنید و روی حرارت قراردهید تا کمی سرخ شود سپس  گوشت کبک  خرد شده و نمک و زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. تا ‘گوشت کبک با موادکمی سرخ شود
  3. بعد نخود یا  لپه و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید( اگر برای افراد بیمار تهیه می کنید 2 عدد گوجه رنده شده نیز اضافه کنید) سپس به میزان لازم آب جوش و 2 عدد لیمو عمانی اضافه کرده وبه مدت 4  ساعت روی حرارت ملایم اجازه دهید تا  بپزد. آخر پخت  زعفران را نیز اضافه کنید این آبگوشت خوشمزه را با نان سنگگ و سبزی وترشی سرو کنید.

 

خوراک کبک

خوراک کبک

 

تهیه خوراک کبک در فر :

  • کبک :٣  عدد
  • لیمو: ۱ عدد
  • فلفل : ۱ عدد
  • سیر : ۲ حبه
  • نمک ، زردچوبه ،زعفران ، فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
  • پیاز رنده شده: ۱ عدد
  • سیب زمینی و گوجه فرنگی به مقدار لازم
  • روغن زیتون ٣ قاشق

طرز تهیه:

  1.  برای تهی خوراک کبک در فر باید از کبک درسته استفاده کنیدو نیاز نیست خرد کنید سپس شکم کبک را خوب تمیز کنید و کبک را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آن برود.
  2.  در این مرحله مواد لازم برای مزه دار کردن گوشت کبک را آماده کنید یک ظرف مناسب برداریدو  پیاز و  سیر و پوست لیمو را خیلی ریز در آن رنده کنید  لیمو رو نصف کنید آب آن  را به همراه مخلوطی از روغن زیتون و ادویه ونمک و زعفران در کاسه بریزد و خوب مخلوط کنید این سس را  به سطح کبک ها  بمالید  و کبک ها را در ظرف سربسته قراردهید و به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
  3. بعد از  مزه دار شدن گوشت کبک ها فر رو روشن کنید و روی ۳۶۰ درجه فارنهایت قرار دهید سپس  کف ظرف پیرکس یا سرامیکی ویا  هر ظرفی که مقاوم به حرارت باشد را چرب کنید و کبک ها را در  آن بچینید و سیب زمینى, هویج خرد شده، گوجه فرنگى و فلفل دلمه اى رو کنار کبک ها  بچینید و پنج تا شش قاشق آب درون ظرف پیرکس بریزیدو روی ظرف را با فویل بپوشانید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. و ظرف را در طبقه وسط فر قرار دهید .بعد از یک ساعت و نیم  پخت کبک را با چنگال چک کنید اگر پخته بود ار فر خارج کنید .
  4. اگر روی کبک طلایی نشده بود شعله گریل رو روشن کنید و چند دقیقه صبر کنید تا طلایی بشه.
  5. کبک پخته شده را در ظرف سرو گذاشته و سسی که  از پختن کبک باقی مونده رو روى کبک بریزید و  از سبزیجات پخته شده کنار آن بچینیدو تزیین کنید.

 

تن ماهی

چهار خوراک سریع با تن ماهی

پای اسفناج

پای اسفناج/ طرز تهیه پای اسفناج یونانی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا