
ترش کباب یکی از غذاهای محلی استان مازندارن است و همانطور که از نام آن مشخص است طعم ترش و خوشمزهای دارد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این غذای شمالی لذیذ را شرح دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترش کباب
مواد اولیه | |
گوشت قرمز یا سینه مرغ | 350 گرم |
گردو | 50 گرم |
رب انار | 1 الی 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد متوسط |
جعفری | 1 قاشق غذاخوری |
چوچاق | 1 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | به تعداد دلخواه |
نمک | به میزان لازم |
چند نکته:
-
چوچاق یک گیاه دارویی است که در شمال ایران رشد میکند و شاید در مناطق دیگر کشور به آن دسترسی نداشته باشد، در اینصورت میتوانید آن را حذف کنید و مقدار جعفری را افزایش دهید.
-
در صورت امکان از رب انار خانگی استفاده کنید. رب انار چاشنی اصلی این غذاست و گوشت را مزهدار میکند، از اینرو هر چه از رب بهتر و خالصتری استفاده کنید، در نهایت غذای لذیذتری خواهید داشت.
طرز تهیه ترش کباب
-
گوشت قرمز یا مرغ را به خوبی بشویید و داخل یک آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس گوشت را خرد کنید، نباید تکههای گوشت خیلی بزرگ باشند، زیرا در اینصورت کباب مغزپخت نمیشود.
- گردو را آسیاب کنید.
- پیازها را به صورت خلالی خرد نمایید.
- جعفری و چوچاق را خرد کنید.
-
اکنون گردوی آسیاب شده، رب انار، پیاز، جعفری و چوچاق را در ظرفی با اندازه نسبتا بزرگ ریخته و کاملا مخلوط کنید و تکههای گوشت را به این مخلوط اضافه نمایید و چنگ بزنید تا گوشتها کاملا به مواد آغشته شوند.
-
درب ظرف را بپوشانید و به مدت ۱۲ ساعت به مواد استراحت دهید. سعی کنید این مدت زمان را کاهش ندهید، زیرا در این مدت رب انار به بافت گوشت نفوذ خواهد کرد و باعث ترد و ترش شدن کباب خواهد شد.
-
گوشتها را به سیخ بزنید روی آتش کم منقل کباب کنید. به یاد داشته باشید آتش نباید شعله ور باشد، زیرا باعث سوختن رب انار و بد طعم شدن ترش کباب خواهد شد.
-
گوجه فرنگیها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید و به سیخ بزنید. از آنجا که مدت کباب شدن گوجه کوتاه است، در انتهای کار آنها را روی منقل کباب کنید.
-
اوخر پخت کباب میتوانید اندکی نمک نیز به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید، هیچگاه به سس این کباب نمک نزنید، زیرا باعث سفت شدن آن خواهد شد.

نکته: به هیچ عنوان تا مرحله آخر پخت کبابها از نمک استفاده نکنید، زیرا باعث سفت شدن کباب خواهد شد.
اکنون ترش کباب آماده شده است و میتوانید آن را سرو کنید. برای اینکار کبابها را در ظرفی قرار دهید و اطراف آن را با گوجه فرنگی کبابی، لیموترش و در صورت تمایل پیاز تزیین کنید. ترش کباب را همراه با برنج یا بدون آن میتوانید میل کنید.

منبع:ستاره
ارسال دیدگاه