طرز تهیه خورش ترش واش/ خورش‌ خوشمزه و محبوب مازندرانی

یکشنبه 1 بهمن 1402 آشپزی
خورش ترش واش

خورش ترش واش

خورش ترش واش یکی از خورش‌های خوشمزه و محبوب مازندرانی است که با مرغ یا گوشت گوسفندی تهیه می‌شود. این خورش به دلیل طعم ترش و ترشی که دارد، طرفداران زیادی دارد.

ترش واش یکی از خورش های اطراف  شمال است که در خطه گیلان و مازندران بسیار مشهور ومعروف است. این خورش را با گیاهی به اسم ترش واش درست می کنند و به همین خاطر اسم خورش را هم ترش واش گذاشته اند و همراه با برنج سرو می‌شود.

 

برای تهیه خورش ترش واش به مواد زیر نیاز دارید:

400 گرم مرغ یا گوشت گوسفندی

500 گرم سبزی :سبزی مخصوص ترش واش شامل (ترش واش، جعفری، گشنیز، تره، خالواش، چوچاق، نعنا)

1 عدد پیاز

2 حبه سیر

2 عدد گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری رب آلوچه

1قاشق غذاخوری رب نارنج

4 عدد بادمجان

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

خورش ترش واش

خورش ترش واش

طرز تهیه خورش ترش واش:

مرغ یا گوشت گوسفندی را به قطعات دلخواه خرد کنید و با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید.

پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.

سیر را پوست بگیرید و رنده کنید.

سبزی ترش واش را پاک کنید و بشویید. سپس آن را ریز خرد کنید.

یک قابلمه مناسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شود.سیر رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن بلند شود.

مرغ یا گوشت گوسفندی مزه دار شده را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. کمی نمک، زردچوبه و فلفل به گوشت  می زنیم و مقداری هم آب می ریزیم. درب قابلمه را گذاشته و صبر می کنیم تا با حرارت ملایم گوشت نیم پز شوند.

سبزی ترش واش خرد شده را  در ظرف دیگر خوب سرخ کنید.بعد از سرخ شدن سبزی،  رب انار و آلوچه را بهش اضافه می کنیم و کمی دیگر تفت می دهیم تا رب هم کمی تفت بخورد. بعد حرارت را خاموش می کنیم.

وقتی که گوشت مرغ یا گوشت گوسفندی نیم پز شد، سبزی سرخ شده و آلوچه را به قابلمه مرغ می ریزیم و در ب قابلمه را گذاشته و صبر می کنیم تا گوشت ها به خوبی پخته شوند و خورش جا بیفتد.بگذارید خورش به مدت 30 تا 45 دقیقه با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

در این فاصله بادمجان وگوجه ها را در تابه با مقداری روغن سرخ می کنیم و بعد از سرخ شدن، همه را به قابلمه گوشت اضافه می کنیم و صبر می کنیم کمی دیگر با هم بجوشند و خورش کامل جا بیفتد.

رب نارنج را اضافه کنید و زیر گاز را خاموش کنید.

خورش را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با برنج یا نان نوش جان کنید.

 

نکات:

برای درست کردن خورش ترش واش، حتما باید از سبزی مخصوص آن استفاده کنید و با سبزی دیگر جایگزین نکنید.

در صورت تمایل می توانید مقداری آبلیمو یا نارنج به خورش اضافه کنید.

 

می توانید از مقداری زعفران دم کرده هم برای خوش رنگ شدن خورش استفاده کنید.

پیش غذا کیک گوشت

طرز تهیه کیک گوشت پیش غذا محبوب

آب روغنو کرمانی

دستور تهیه کاچی یا آب روغنو کرمانی خوشمزه و مقوی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا