مانی پلو /طرز تهیه مانی پلو دامغانی خوشمزه با گوشت

دوشنبه 1 آذر 1400 آشپزی
mani ploo damghani
مانی پلو غذای سنتی سمنان است و برای تهیه آن می توان از گوشت تکه گوسفندی یا گاوی یا از گوشت مرغ یا از کوفته قلقلی استفاده کرد . مانی پلو ته چین مخصوص خود را دارد که طعم بینظیری دارد . مانی پلو را بیشتر به عنوان نذری تهیه می کنند .   در بخش آشپزی مجله دایان  با طرز تهیه مانی پلو دامغانی با گوشت تکه با ما همراه باشید.

           مواد لازم برای تهیه مانی پلو دامغانی با گوشت تکه

  • برنج: 3 لیوان
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • لپه :یک لیوان
  • کشمش پلویی:250 گرم
  • زرشک: 75 گرم
  • گوشت گوسفند خرد شده  : 300 گرم
  • رشته پلویی :200 گرم
  • پیاز داغ :2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه :به مقدار لازم
  • زیره سیاه: یک قاشق چای خوری (به دلخواه)
  • روغن به مقدار لازم
مانی پلو دامغانی

مانی پلو دامغانی

طرز تهیه

  1.  برای تهیه مانی پلو ابتدا برنج مرغوب را 1 تا 2 ساعت با آّب و نمک خیس کنید
  2. لپه را نیز  1 ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود  و سپس بپزید ولی نباید لپه زیاد پخته شود در حد نیم پز شدن کافی است .
  3.  می توانید قبل از پختن گوشت آن را کمی با مواد دلخواه مزه دار کنید و سپس بپزید (من با مقداری فلفل سیاه و ماست و زعفران مزه دار کردندولی نمک نزدم چون نمک را باید آخر پخت به گوشت اضافه کرد و 2 ساعت در یخچال قرار دادم )
  4.  درون یک قابلمه ی مناسب  یک تا دو قاشق روغن بریزید و روی شعله گاز قرار دهیدو گوشت خرد شده را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید تفت بخورد و رنگ آن تغییر کند .
  5. سپس، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و دوباره گوشت را با ادویه ها تفت دهیدو  دو لیوان آب به گوشت اضافه کنید و درب قابلمه بگذارید تا گوشت خوب بپزد و نرم شود و آب آن کم شود وقتی گوشت خوب پخت نمک را اضافه کنید ( اگر عجله داشتید برای پخت گوشت از زود پز استفاده کنید.)
  6. برنج را در آب جوش بریزیدو چند دقیقه به کشیدن  برنج مانده، رشته پلویی و لپه را به آن اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش برنج را آبکش کنید و کمی آب سرد روی برنج بدهید تا موقع دم کشیدن به هم نچسبد .
  7. در قابلمه ی مناسب دم دادن برنج( قابلمه تفلون مناسب تر است )  کمی روغن بریزیدو روی شعله ملایم قرار دهید تا داغ شود
  8. در کاسه ای ماست و زعفران دم کرده و زردهٔ تخم مرغ  و مقداری گلاب( به دلخواه )و نمک را خوب هم بزنید سپس  یک تا دو کفگیر از برنج آبکش شده اضافه کنیدو  مخلوط کنید( این ترکیب نباید زیاد شل یا سفت باشد) ، و این مواد را  در ته قابلمه بریزید و کمی با قاشق یا دست فشار دهیدو سپس بقیه برنج را روی آن ریخته و دم کنید.
  9. کشمش و زرشک را جداگانه با مقدار  کمی روغن سرخ کنید  و مقداری را برای تزیین کنار بگذارید.
  10. بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرد بریزید ؛برنج را در دیس بکشید و لابه لا به لای آن  مخلوط کشمش و زرشک  بریزید . در آخر روی برنج را با مقداری زرشک و کشمش تزیین کنید و ته چین آن را برش دهید و کنار دیس قرار
مانی پلو

مانی پلو

مانی پلو دامغانی شما آماده اشت گوشت های  پخته شده را می توان روی برنج قرار دهید و میل کنید

خورش آلو اسفناج

خورش آلو اسفناج

کیک نارگیلی

کیک نارگیلی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا