طرز تهیه آش ترخینه خوشمزه و مقوی

چهارشنبه 4 تیر 1404 آشپزی
ashe targhine

آش ترخینه یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در استان‌های همدان و اراک بیشتر پخته می‌شود. این آش با طعم دلپذیر و مواد مقوی خود، می‌تواند یک وعده غذایی کامل و سالم باشد. در ادامه به طرز تهیه این آش خوشمزه می‌پردازیم.

مواد لازم برای تهیه ترخینه

  • بلغور گندم: ۵۰۰ گرم
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • ماست ترش: ۱٫۵ کیلوگرم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران: ½ قاشق چایخوری
  • پونه خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: ½ قاشق چایخوری

ترخینه

طرز تهیه ترخینه

  1. برای تهیه آش ترخینه ابتدا باید ترخینه را تهیه کنید. برای تهیه ترخینه از بلغور گندم استفاده می‌شود.
  2. ابتدا بلغور گندم را در قابلمه‌ای بریزید و بشویید، سپس روی آن آب بریزید و کنار بگذارید تا به مدت 6 ساعت خیس بخورد یا شب تا صبح خیس کنید.
  3. حال بلغور را در آبکش بریزید تا آب آن برود.
  4. ماست را در قابلمه بزرگ بریزید و هم بزنید تا یکدست شود. اگر ماست شما سفت بود، مقداری آب اضافه کنید و هم بزنید. سپس بلغور را اضافه کنید و روی شعله قرار دهید و مدام هم بزنید.
  5. وقتی ماست جوشید، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید بلغور بپزد. یک ساعت زمان لازم است تا بلغور بپزد.
  6. وقتی مواد حالت خمیری به خود گرفت، زعفران، فلفل سیاه، نمک، زردچوبه و پونه خشک را به بلغور اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  7. حال حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید مواد خنک شود. اندازه یک پرتقال از مواد ترخینه بردارید و مانند کتلت یا هر شکلی که مایل هستید فرم دهید.
  8. تمام مواد ترخینه را به این صورت فرم دهید و در سینی یا روی پارچه قرار دهید تا جلوی آفتاب خشک شود.
  9. بعد از خشک شدن، ترخینه‌ها را در کیسه پارچه‌ای قرار دهید و برای سوپ و آش استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه آش ترخینه دوغ

  1. پیاز: ۳ عدد
  2. سیر: ۸ حبه
  3. نخود: ۷۵ گرم
  4. کشک: ۱ لیوان
  5. عدس: ۷۵ گرم
  6. ترخینه دوغ: ۳ عدد
  7. لوبیا چیتی: ۷۵ گرم
  8. سبزی آشی: ۵۰۰ گرم
  9. نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  10. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

آش ترخینه

طرز تهیه آش ترخینه دوغ

  1. برای تهیه آش ترخینه، ابتدا لوبیا چیتی و نخود را جداگانه به مدت 12 تا 24 ساعت خیس کنید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید.
  2. ترخینه‌ها را به مدت ۲ ساعت در کاسه‌ای قرار دهید و روی آن آب بریزید تا نرم شوند.
  3. سبزی آش را پاک کنید و بشویید. سپس سبزی را خرد کنید و کنار بگذارید.
  4. یک قابلمه مناسب بردارید و لوبیا و نخود و ترخینه نرم شده را در آن بریزید و روی آنها آب بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  5. در تابه‌ای مقداری روغن بریزید و پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  6. در تابه‌ای کوچک روغن بریزید و نعناع خشک را تفت دهید.
  7. سپس حبوبات نیم پز شده را با عدس آبکشی شده ترکیب کنید و نمک و سبزی آش را اضافه کنید.
  8. در این مرحله نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را به مواد آش اضافه کنید.
  9. بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه کشک را اضافه کنید و اجازه دهید آش بجوشد.
  10. آش ترخینه را در کاسه‌ای بزرگ بریزید و با پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید.
برچسب‌ها:
کیک لایه لیمویی

طرز تهیه کیک لایه لیمویی خوشمزه و آسان

فست فود

طرز تهیه فست فودهای خوشمزه و لقمه های کوچک برای مهمانی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا