طرز تهیه مرنگ سویسی خوشمزه برای تزیین کیک

سه شنبه، ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ آشپزی

مرنگ سویسی

مرنگ (به انگلیسی: Meringue)، محصولی است که از به‌هم زدن سفیدهٔ تخم مرغ و شکر حاصل شده و برای تهیهٔ شیرینی و کیک، یا تزئین آن‌ها به کار برده می‌شود.

تزیین با مرنگ یکی از روش های پرکاربرد در تزیین کیک است . مرنگ  به شکل شیرینی نیز تهیه می شود اما در تزیین کیک با مرنگ باید به نکاتی توجه کنید که در این مقاله کاملا به آن اشاره شده است . تزیین کیکبا مرنگ یکی از زیباترین و شیک ترین مدلهای تزیین است که برای کیک های اسفنجی و شکلاتی خانگی نیز بسیار کاربرد دارد. در مطالب قبلی آموزش تزیین کیک با باتر کریم و خمیر مارزیپان را توضیح دتدیم و در این بخش اشپزی دایان  تزیین کیک  با مرنگ را آموزش میدهیم

مواد لازم برای تهیه مرنگ سویسی

سفیده تخم مرغ ۴ عدد

پودر شکر ۳/۴ پیمانه

کرم تار تار  ۱/۴ چای خوری

مرنگ سویسی

طرز تهیه مرنگ سوییسی برای  تزیین کیک :

■ ابتدا سفیده های تخم مرغ ، کرم تارتار و پودر شکر را در کاسه ای بریزید و با همزن دستی بزنید

■ در جدا کردن سفیده ها دقت نمایید تا هیچ مقداری حتی ذره ای زرده به داخل سفیده نفوذ نکند چون در این حالت روی کیفیت و بافت آن قطعا تاثیر خواهد گذاشت ر مواد را با وسیک یا همزن دستی بزنید تا مخلوط شوندبعد از حدود یک دقیقه هم زدن بعد باید به هم زدن ادامه دهید تا مواد بیشتر با هم عجین شود ولی باید از روش بن ماری استفاده کنید

 

■ ظرفی را تا ۱/۲ از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا جوش آیدکاسه ای که استفاده می کنید باید در دهانه ظرف جای بگیرد و مقداری داخل ظرف رود ولی به آب برخورد نکندبعد از جوش آمدن آب کاسه حاوی سفیده و شکر  را روی دهانه ظرف بگذارید و به هم زدن مایه ادامه دهیدحدود ۳ دقیقه مایه را بزنید تا تخم مرغ ها گرم شود و شکر کاملا حل شود  بعد از سه دقیقه مقداری از مواد را بین  د و انگشت قرار دهید اگر حالت چسبنده بود مواد برای مرحله بعد آماده  است .

■ سپس مایه زده شده را برای هم زدن اصلی آماده نمایید

■ دقت کنید که کاسه همزن ، ویسک ، پره های همزن و کلا هر ظرفی که با مایه مرنگ ارتباط دارد باید کاملا تمیز و عاری از آلودگی و چربی باشد تا مرنگ شکل و بافت اصلی خود را پیدا کندمی توانید از همزن برقی کوچک و یا همزن های کاسه دار استفاده کنید اگر از همزن پایه دار استفاده می کنید روی درجه متوسط و همزن های دستی روی درجه زیاد مایه مرنگ را هم بزنیدحدود ۵ تا ۷ دقیقه در رطوبت و گرمای معمولی زمان لازم است تا مرنگ شکل بگیرد اگر در شهرهای شرجی و گرم زندگی می کنید این زمان ممکن است تا دو برابر بیشتر شود

■ باید زدن مرنگ را تا جایی ادامه دهید که کاملا سفید و سبک شود و وقتی پره همزن را از داخل مرنگ برمی دارید روی پره مقداری از مرنگ کاملا سبک بماند و داخل مرنگ درون ظرف نیز جای پره های همزن مثل قله باقی بمانمرنگ در این مرحله آماده است. آن را روی کیک داغ بریزید

 

■می توانید ابتدا مایه کیک را آماده کنید و داخل فر بگذارید و در زمان پختن کیک مرنگ را آماده نماییدبعد از خارج کردن کیک از فر حدود ۳ دقیقه صبر کنید و سپس مرنگ را روی کیک بریزید حدود ۲ سانیمتر از لبه قالب فاصله دهید تا مرنگ به دیواره های قالب نچسبد

بعد از ریختن مرنگ با قاشق روی آن پستی و بلندی ایجاد کند تا نمای نامنظم و زیبایی پیدا کند با قاشق این کار را انجام  دهید.

مجدد کیک را داخل فر بگذارید و حدود ۱۲ تا ۱۵ دقیقه زمان دهید تا مرنگ بپزد و رویه آن طلایی شود درجه فر مانند پخت سایر کیک ها حدود ۱۸۰ درجه سانتی گراد است  دقت کنید که رویه مرنگ کمی طلایی شود و مرنگ نسوزد

کمی صبر کنید و کیک را با قالب در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود سپس کیک را از قالب جدا کنید و در ظرف سرو بگذارید

 

 

 

 

 

 

فاصولیه غذای ترکی عربی خوشمزه +طرز تهیه

حلوای سیاه خوشمزه و مقوی+ طزر تهیه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا