دوغ پا غذای سنتی سیستان بلوچستان است این غذا شبیه قیمه است ولی به جای آب برای پختن آن از دوغ ترش استفاده می شود. گوشت استفاده شده در این خورشت گوشت گوسفندی است. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه خورش دوغ پا با ما همراه باشید.همچنین طرز تهیه لنجو غذای محلی سیستان را نیز مشاهده کنید.
مـواد لازم برای تهیه خورش دوغ پا
- گوشت گوسفندی خرد شده : 300 گرم
- لپه :1 لیوان
- پیاز خرد شده: 1 لیوان
- رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- دوغ: 6 لیوان
- روغن آفتابگردان: 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران: به میزان لازم
- لیمو عمانی در صورت که دوغ ترش نباشد 1 عدد
طـرز تـهـیـه دوغ پاپ
- برای تهیه خورش دوغ پا ابتدا در قابلمه مناسب پخت خورش, مقداری روغن بریزد و پیاز نگینی خرد شده را به آن اضافه کنیدو روی حرارت قرار دهید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود سپس تکه های گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس زرد چوبه و فلفل و رب گوجه فرنگی و لپه شسته شده را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.( تفت دادن لپه در این خورش ضروری است تا لپه له نشود)
- در این مرحله باید دوغ را به گوشت اضافه کنید تا گوشت بپزد البته دقت کنید . بعد از اضافه کردن دوغ به گوشت مدام هم بزنید تا دوغ بجوشداگر این کار را انجام ندهید دوغ بریده می شود.
- می توانید کمتر از میزان دوغی که در دستور پخت هست از دوغ استفاده کنید . چراکه به خاطر ترش بودن دوغ مدت زمان بیشتری برای پخت گوشت نیاز دارید. پس می توانید خورش را ابتدا با مقداری کمی آب بپزید و بعد از آنکه گوشت نیم پز شد، دوغ را اضافه کنید.
- پس از پخت کامل گوشت و جا افتادن خورش دوغ پا زعفران دم کرده را به همراه نمک به غذا اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را داخل ظرف بکشید و همراه پلو زعفرانی میل کنید.
ارسال دیدگاه