خورش آلو مسما یکی از خورشهای معروف گیلان است که در این استان با نام شیرین قاتق هم شناخته میشود. طعم این خورش خوش طعم ترش یا ملس است و برای افرادی که غذاهای ترش را میپسندند گزینهی بسیار مناسبی است. برای مشاهدهی نحوهی پخت غذاهای شمالی و همچنین آموزش گام به گام خورشت گیلانی آلو مسما با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش آلو مسما ۴ نفر
سینه یا ران مرغ ۴ تکه
قیسی ۱۰ عدد
آلو سیاه ۱۰ عدد
شکر ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۳ عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت خورش آلو مسما
روی تکههای مرغ کمی نمک و فلف سیاه بپاشید. در تابهای مناسب به اندازهی کافی روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن قطعات مرغ را درون تابه بچینید و آنها را با حرارت ملایم سرخ کنید.
پس از اینکه دو طرف مرغها طلایی شد، آنها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید. آلوها و قیسیها را برای 15 ذقیقه در ظرف آبی قرار دهید تا کمی نرم شوند. سپس پیازها را پوست گرفته و به شکل نگینی یا خلالی سرخ کنید.
پیازها را با مقدار کمی روغن در قابلمهای که برای پخت خورش مد نظرتان است تفت دهید تا اندکی سبک شوند. پس از اینکه پیازها سبک شدند، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و 1 دقیقهی دیگر تفت دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند.
قیسی و الوها را به خوبی آبکشی کرده و به پیاز داغ اضافه کنید. آلو و قیسیها را 5 دقیقه در قابلمه تفت دهید سپس وسط قابلمه کمی رب بریزید و تفت دهید تا رنگ باز کند.
بعد از اینکه خامی رب گرفته شد و سرخ شد، مرغهای سرخ شده، شکر، فلفل سیاه و نمک را به محتویات قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش به روغن بیفتد. برای سرو خورش 40 دقیقه زمان لازم است.
این خورش باید مانند خورش کرفس به شکل کم آب سرو شود. در برخی مناطق کشمش هم به این خورش اضافه میشود. شما هم میتوانید بر حسب سلیقه در انتهای پخت کمی کشمش به خورشتان اضافه کنید.
ارسال دیدگاه