طرز تهیه خورشت هویج

چهارشنبه 23 اسفند 1402 آشپزی
D8B7D8B1D8B2 D8AAD987DB8CD987 D8AED988D8B1D8B4D8AA D987D988DB8CD8AC

خورش هویج با اصالت تبریزی یکی از خورش‌های خاص و مجلسی ایرانی محسوب می‌شود. این خورش را می‌توان بر حسب ذائقه با گوشت قرمز یا گوشت مرغ آماده کرد. برای مشاهده‌ی نحوه‌ی پخت گام به گام این خورش تورکی با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورشت هویج ۴ نفر

هویج یا زردک ۴۰۰ گرم

گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد

آلو خورشتی ۱۰۰ گرم

زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

زردچوبه و روغن به اندازه کافی

طرز تهیه خورش هویج

 

پیاز را خرد کنید، بشویید و به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد کنید و همراه با مقدار مناسبی روغن در قابلمه‌ای که برای خورش در نظر دارید، به خوبی تفت دهید تا پیاز سبک شود. سپس کمی زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه‌ی دیگر تفت دهید.

 

در این مرحله گوشت خورشتی را به صورت قرمه‌ای خرد کرده و به پیاز داغ اضافه کنید. گوشت را تا زمان تغییر رتگ تفت دهید. سپس 4 لیوان اب جوش به قابلمه اضافه کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت کاملاً بپزد.

 

در مدت زمانی که گوشت در حال پخت است، هویج را به صورت خلالی نازک و یک دست خرد کنید. هویج‌ها را در ماهیتابه‌ی جداگانه‌ای با روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند. توجه کنید که نباید هویج را زیاد سرخ کنید زیرا خواص خود را از دست می‌دهد.

 

دلیل سرخ کردن یا تفت دادن هویج پیش از اضافه کردن به قابلمه این است که تفت دادن هویج باعث می‌شود در زمان پخت له نشود. پس از اینکه هویج‌ها را سرخ کردید، آن‌ها را کنار بگذارید.

 

در این مرحله آلوهای خورشتی را به مدت 15 دقیقه در آب سرد بخیسانید. اکنون باید منتظر شوید تا گوشت به طور کامل بپزد. پس از اینکه پخت گوشت کامل شد، آلوها و هویج‌های سرخ شده را به خورش اضافه کنید.

 

در این گام نمک و فلفل سیاه را بر حسب ذائقه اضافه کنید و اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم جا افتاده و به روغن بیفتد. زعفرانی را که از قبل دم کرده‌اید در 15 دقیقه‌ی آخر پخت به خورش اضافه کنید. سپس خورش هویج را همراه با برنج سرو کنید.

 

خورش هویج با مرغ

می‌توانید گوشت مرغ را به دو شکل به این خورش خوش‌مزه و اصیل اضافه کنید. روش اول این است که گوشت مرغ را به صورت خورشتی خرد کنید و مانند دستور بالا به خورش اضافه کنید. یا اینکه می‌توانید قطعات بزرگ مانند ران یا سینه را سرخ کرده و اواسط پخت خورش به آن اضافه کنید.

 

طرز تهیه خورش آلو مسما

طرز تهیه خورش آلو مسما

خورش گوشت چرخ کرده

خورش گوشت چرخ کرده

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا