طرز تهیه سالاد کینوا

چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ آشپزی

کینوا  چیست :

گیاهی است که ظاهر و طبخ آن شبیه به برنج،برای طبخ آن ابتدا بایدآن را  به خوبی شست،بخاطر پوشش ساپونین تلخ است و اگر قبل ار پخت سشته نشود هنگام پخت تلخ می شود.کینوا به تنهایی طعم خاصی ندارد ولی در کنار چاشنی ها تبدیل به یک وعده غذایی عالی میشود.برای پخت کینوا دو برابر اندازه کینوا آب اضافه کرده و با نمک می پزند تا آب آن جمع شودسپس برای طعم دار کردن آن آب لیمو یا آب نارنج و روغن زیتون ،فلفل،ادویه  کاری و سبزیجات معطر اضافه می کنند. یا در هنگام پخت به جای آب از آب مرغ یا آب گوشت استفاده  می کنند. کینوا را  به صورت کته استفاده می کنند و یا در سالادها مختلف ،کینوا در سه  رنگ سفید ،قرمز و سیاه می باشدکه رنگ سفید بیشتر در بازار هست و زمان پخت کمتری دارد ،کینوای قرمز در تهیه سالاد استفاده میشود ،و کینوای سیاه زمان پخت بیشتری دارد و شیرین تراز انواع دیگر است.

برخی از افراد هم به کینوا حساسیت دارند و دچار خارش پوستی یا دردهای شکمی می شوند

خواص کینوا:

کینوا به خاویار گیاهی معروف است و از نظر ارزش غذایی بالاتر از گندم وجو است،: نسبت به برنج قهوهای پروتیین بیشتری دارد  و برای گیاهخواران مفید است.انواع ویتامین ها را دارد از جمله آهن ، امگا ۳، منیزیم ، پتاسیم،فسفر و….بدون گلوتن است و غذای مناسبی برای  کسانی که به گلوتن حساسیت دارند.خواص زیادی دارد که به چند مورد آن اشاره می کنیم،کینوا باعث لاغری و کاهش کلسترول میشود و برای کبدهای آسیب دیده و شکم های نفاخ انتخاب فوق العاده ای می باشدو به علت داشتن فیبری محلول در آب به خوبی آب جذب می کند و باعث تحریک و عمل کرد روده ها می شود.دیابت و قند را کنترل میکند،ضد پیری، ضد یبوست.و ….

مواد لازم برای تهیه سالاد کینوا

کینو    ۱ فنجان

آب    ۲٫۵  فنجان

سیر رنده شده  ۲ حبه

روغن زیتون   ۱/۴فنجان

خیار خرد شده ۱ عدد

جعفری خرد شده  ۱ فنجان

پیاز قرمز خرد شده  ۱ عدد

فلفل دلمه قرمز خرد شده  ۱ عدد

آب لیمو ۱/۴فنجان

سرکه بالزامیک ۱ قاشق غذا خوری

نمک و فلفل وفلفل سیاه به مقدار لازم

نخود پخته شده   ۱/۲ فنجان

تهیه سالاد:

● کینوا را در آبکش ریخته و به خوبی شسته و با ۲٫۵ فنجان آب به صورت کته بپزید.

● سس سالاد را در ظرفی آماده کنید.روغن زیتون ،آبلیمو،سیر رنده شده ، سرکه بالزامیک و نمک و فلفل در ظرف ریخته و مخلوط کنیدم.

● کاسه بزرگی برداشته کینوای سرد شده ،نخود پخته شده ،فلفل دلمه، جعفری ، خیار ،پیاز را در آن ریخته و سس آماده شده را روی آن ریخته و مخلوط کرده و۱۰تا۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید .سپس سرو کنید

نوش جان

 

جوجه کباب مراکشی ترد و خوشمزه

ناگت مرغ خانگی خوشمزه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا