خوراک بادمجان با گوشت یک غذای خوشمزه و سنتی ایرانی است که می توان آن را به عنوان وعده اصلی یا پیش غذا سرو کرد. این غذا از بادمجان، گوشت چرخ کرده، گوجه فرنگی و ادویه جات تهیه می شود.
مواد لازم خوراک بادمجان با گوشت:
- 5 عدد بادمجان متوسط و 1 عدد سیب زمینی
- 200 گرم گوشت چرخ کرده
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 2 عدد گوجه فرنگی
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه
- 1/2 قاشق چایخوری پودر سیر
- 1/2 قاشق چایخوری پودر پیاز
مواد لازم سس بشامل:
- 1/2 پیمانه شیر
- 1/4 پیمانه کره
- 1/4 پیمانه آرد همه منظوره
- 1/4 پیمانه پنیر پارمزان رنده شده و نمک و جوز هندی و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه خوراک بادمجان با گوشت:
بادمجان ها را از وسط نصف کرده و پوست بگیرید. سپس به صورت حلقه ای به ضخامت 1 سانتی متر برش دهید. مقداری در آب نمک نگه دارید و سپس خشک کنید. در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و بادمجان ها را سرخ کنید.
سیب زمینی را پوست بگیرید و برش حلقه ای بزنید و سرخ کنید. پیاز را پوست بگیرید و خرد کنید. گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و خرد کنید.
در یک تابه بزرگ، مقداری روغن بریزید و پیاز را روی حرارت متوسط تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر پیاز را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا مواد با هم مخلوط شوند. گوجه فرنگی ها را به تابه اضافه کرده و 1/2 پیمانه آب اضافه کنید.
درب تابه را بگذارید و اجازه دهید خوراک به مدت 30 دقیقه بپزد تا گوشت و گوجه فرنگی پخته شوند. سپس داخل کاسه ای بادمجان ها را یکی یکی بچینید، روی آن سیب زمینی قرار دهید و سپس مواد گوشتی را بگذارید. بادمجان ها را دوباره روی مواد گوشتی قرار دهید و روی آن سیب زمینی بگذارید.
سس بشامل را روی آن بریزید و سپس پنیر پارمزان رنده شده را روی آن بپاشید و در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) به مدت 10-15 دقیقه یا تا زمانی که پنیر طلایی شود بپزید.
طرز تهیه سس بشامل:
در یک قابلمه کوچک، کره را روی حرارت متوسط ذوب کنید. آرد را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود. شیر را به تدریج اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود. نمک و فلفل و جوز هندی را اضافه کرده و سس را از روی حرارت بردارید.
نکات پخت خوراک بادمجان با گوشت:
برای خوشمزه تر شدن خوراک، می توانید از مقداری سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز خرد شده استفاده کنید. اگر دوست دارید خوراک شما تند باشد، می توانید از مقداری فلفل قرمز یا فلفل سیاه بیشتر استفاده کنید. برای اینکه بادمجان ها در خوراک له نشوند، می توانید آنها را کمی سرخ کنید و سپس به خوراک اضافه نمایید.
نکات پخت سس بشامل:
برای اینکه سس بشامل شما یکدست شود، باید آن را مرتباً هم بزنید. اگر سس بشامل شما سفت شد، می توانید مقداری شیر به آن اضافه کنید تا رقیق شود. اگر سس بشامل شما شل شد، می توانید مقداری آرد به آن اضافه کنید تا غلیظ شود.
ارسال دیدگاه