طرز تهیه خورش دوغ پا خوشمزه و سنتی سیستان و بلوچستان

پنج‌شنبه 29 خرداد 1404 آشپزی
dogpa

خورش دوغ پا یکی از غذاهای سنتی و معروف سیستان و بلوچستان است که طعمی متفاوت و دلچسب دارد. این خورش شبیه قیمه است، با این تفاوت که به جای آب، از دوغ ترش برای پخت آن استفاده می‌شود. گوشت این خورشت از انواع گوشت گوسفند انتخاب می‌شود و عطر و طعم خاصی به این غذا می‌بخشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این خورش خوشمزه آشنا شوید.

مـواد لازم برای تهیه خورش دوغ پا

  • گوشت گوسفندی خرد شده : 300 گرم
  • لپه : 1 لیوان
  • پیاز خرد شده : 1 لیوان
  • رب گوجه‌فرنگی : 2 قاشق ‌غذاخوری
  • دوغ : 6 لیوان
  • روغن آفتابگردان : 2 قاشق‌ غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران : به میزان لازم
  • لیمو عمانی در صورت که دوغ ترش نباشد : 1 عدد

دوغ پا

طـرز تـهـیـه دوغ پا

  1. برای تهیه خورش دوغ پا ابتدا در قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا پیاز طلایی شود. سپس تکه‌های گوشت را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد از آن زردچوبه و فلفل و رب گوجه‌فرنگی و لپه شسته شده را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
  2. در این مرحله، باید دوغ را به گوشت اضافه کنید تا گوشت بپزد. این نکته را فراموش نکنید که بعد از اضافه کردن دوغ، پیوسته هم بزنید تا دوغ بجوشد و بریده نشود.
  3. شما می‌توانید از مقدار کمتری از دوغ استفاده کنید، زیرا به دلیل ترش بودن دوغ، زمان بیشتری برای پخت گوشت نیاز خواهید داشت. بنابراین می‌توانید خورش را ابتدا با مقداری آب بپزید و پس از نیم‌پز شدن گوشت، دوغ را اضافه کنید.
  4. پس از پخت کامل گوشت و جا افتادن خورش دوغ پا، زعفران دم‌کرده و نمک را به غذا اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را در ظرف سرو کنید و همراه با پلو زعفرانی میل کنید.
روش های رفع ادویه زیاد در غذا

روش‌های مؤثر برای رفع ادویه زیاد در غذا

dampokhte

طرز تهیه دمپخت خوشمزه و مقوی به روش شیرازی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا