مرغ بریان/ طرز تهیه مرغ بریانی معطر با فر

یکشنبه 17 مهر 1401 آشپزی
morghe beryani

مرغ بریان غذای خوشمزه و بین المللی در سراسر دنیا هست. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه مرغ بریانی با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی و مرغ نمکی را مشاهده کنید.

مواد لازم برای  تهیه مرغ بریان

  • مرغ کامل: ۱ عدد متوسط
  • زعفران: دم کرده ۵ قاشق غذاخوری
  • کره: ۵۰ گرم
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد 
  • برگ بو :۲ عدد
  • فلفل دلمه ای: 2 عدد 
  • پیاز :۲ عدد 
  • نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
  • رزماری و پاپریکا: به اندازه کافی

طرز تهیه مرغ بریان

  1. برای تهیه مرغ بریان ابتدا یک مرغ متوسط انتخاب  کنید سپس بدون برش زدن اضافی محتویات شکم مرغ را با دست خالی کنید  . مرغ تمیز شده را با آب بشویید و در آبکش  قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود .
  2.  سپس مرغ را در سینی قرار دهید.  یک قاشق غذاخوری نمک  بردارید,تمام قسمت های داخلی و خارجی بدن مرغ را نمک بزنید و ماساژ دهید.
  3. در یک ظرف  پیاز خلالی شده  و فلفل دلمه ای درشت خرد شده را با  پاپریکا، فلفل سیاه و رزماری به خوبی مخلوط کنید. حال این مخلوط را  همراه برگ بو داخل شکم مرغ قرار دهید .
  4.  در این مرحله مرغ  را داخل یک کیسه فریزر  قرار دهید و به مدت حداقل ۸ ساعت ( تا حداکثر ۲۴ ساعت ) داخل یخچال قرار  دهید تا به طور کامل  مزه دار شود  .
  5.  پس از از اینکه مرغ خوب مزه دار شد آن را از یخچال خارج کنید. مواد داخل آنرا خارج کنید.
  6. حالا مرغ را با ۴ قاشق غذاخوری  زعفران دم کرده غلیظ  ماساژ دهید و مرغ را دوباره به مدت 30 در یخچال قرار دهید  تا استراحت کند.
  7.  مرغ را از یخچال خارج کنید  و کمی  فلفل دلمه ای و پیاز خرد شده و  گوجه فرنگی های خرد شده داخل شکم مرغ قرار دهیدو شکم مرغ را با نخ و سوزن بدوزید  و ران های مرغ را با نخ ببندید تا حین پخت  شکم مرغ باز نشود.
  8.  سیخ های جوجه گردان را به صورتی داخل  مرغ فرو ببرید و که هنگام چرخیدن سیخ ها، مرغ  روی سیخ ها نچرخد. حالا کره ذوب شده را به همراه باقیمانده زعفران با کمک برس روی مرغ بمالید و سیخ های جوجه گردان را سر جایشان در فر  قرار دهید و فر را با حرارت ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن کنید  و اجازه  دهید  مرغ به مدت حدودا , 1 ساعت و ۳۰ دقیقه به طور کامل بریان شود.در حین پخت هر ۳۰ دقیقه یک بار مقداری از مخلوط زعفران و کره را روی مرغ بمالید . پس از اینکه مرغ آماده شد آنرا در یک ظرف مناسب قرار  دهید و نخ هایش را با قیچی خارج کنید

نکته

  1. مرغ بریان را می توانید به این صورت هم در فر بپزید تا فر شما زیاد کثیف نشود. برای این منظور مرغ  مزه دار شده را  داخل یک ظرف پیرکس قرار دهید و  روی ظرف را با یک فویل آلومینیومی بپوشانید و در فر قرار دهید تا مرغ پخته شود. پس از پخت کامل مرغ  فویل را بردارید و گریل را روشن کنید تا روی مرغ طلایی شود.
  2. پس از پختن مرغ بریان  سریع آن را برش نزنید چون مرغ متلاشی می شود .  اجازه دهید مرغ به مدت ۱۵ دقیقه در دمای محیط بماند تا هنگام برش زدن متلاشی نشود. در ضمن با این کار رطوبت و نرمی مرغ افزایش می یابد.
  3. فر را 30 دقیقه قبل از پخت مرغ بریان روشن کنید تا گرم شود.
  4. مرغ بریان  خوشمزه را می توانید در کنار انواع پلو سرو کنید .
torshi gol kalam

ترشی گل کلم/ طرز تهیه ترشی گل کلم و هویج

خسته اید؟ این ها را نخورید

10 دلیل که قهوه برای شما مفید است

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا