مه مغزی چیست/ راه های ساده برای جلوگیری از مه مغزی

شنبه 21 فروردین 1400 سلامت
mhe magzy

فهرست مطالب:

1-مه مغزی چیست ؟

2-علت ابتلا به مه مغزی چیست؟

3-نحوه تشخیص مه مغزی چگونه است؟

4-راه های ساده برای درمان مه مغزی

مه مغزی چیست ؟

مه مغزی یک نوع  اختلال عمل کرد مغزی است و فرد مبتلا در تفکر دچار اختلال  و حواس‌پرتی می‌شود. درواقع، مه مغزی باعث می‌شود تا فرد اساس گیجی و بی‌نظمی فکری کند یا تمرکز و جمع‌بندی افکار و بیان آنها برایش سخت بشود.در این مقاله  با  علت مه مغزی و درمان آن  با  ما همراه باشید در بخش سلامت مجله دایان مقاله غذاهای تقویت کننده حافظه و  نوشیدنی های تقویت کننده حافظه  و 10 علامت هشدار  دهنده سرطان مغز را مطالعه کنید .

مه مغزی

مه مغزی

علت ابتلا به مه مغزی چیست؟

استرس

استرس مزمن عوارض زیادی دارد و  می‌تواند باعث بالا رفتن فشار خون شود و  سیستم ایمنی را تضعیف کند و احتمال ابتلا به افسردگی را بالا ببرد. مه مغزی یکی از عوارض استرس مزمن است. وقتی مغز دچار خستگی می‌شود، تفکر، تمرکز و استدلال دشوار می‌گردد.

کم‌خوابی

کم  خوابی  هم باعث ایجاد مشکلاتی در عملکرد مغزی می‌شود. هر فرد درشب باید ۸  ساعت بخوابید. اگر کم بخوابید یا خواب‌کیفیت خوبی نداشته باشد، میزان تمرکز کاهش پیدا می‌کند و فرد دچار مه مغزی می شود.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی هم  عوارض زیادی دارد یکی از این عوارض فرد دچار  مه مغزی می شود . در طول بارداری، هورمون‌های پروژسترون و استروژن افزایش پیدا می‌کنند و باعث مه مغزی می شود . علاوه‌براین، افت و کاهش هورمون استروژن در دوران یائسگی هم ممکن است باعث فراموشی، کاهش تمرکز و مه مغزی بشود.

رژیم غذایی

رژیم غذایی تاثیر زیادی در سلامت فرد دارد و کمبود مواد غذایی و ویتامین ها  در بدن عوارض زیادی دارند از جمله . ویتامین B12 باعث حفاظت از عملکرد‌ مغز می‌شود. کمبود این ویتامین هم در ایجاد مه مغزی نقش دارد.

حساسیت غذایی

اگر فردی حساسیت‌های غذایی یا دارویی خاصی دارد ، بیشتر در معرض ابتلا به مه مغزی خواهد بود  وحذف مواد غذایی حساسیت‌زا می‌تواند به بهبود علائم مه مغزی کمک کند. اگر با مصرف داروهای خاصی به مه مغزی دچار شدید به پزشک خود مراجعه کنید تا در صورت لزوم  دوز مصرفی دارو را کاهش دهد  یا داروی جدیدی را جایگزین کند .

سایر مشکلات پزشکی که باعث  مه مغزی می شود

  • کم‌خونی
  • افسردگی
  • دیابت
  • میگرن
  • سندروم شوگرن
  • بیماری آلزایمر
  • کم‌کاری تیروئید
  • بیماری های خودایمنی مانند لوپوس

نحوه تشخیص مه مغزی چگونه است؟

اگر در تشخیص مسائل دچار مشکل مداومی هستید و این مشکل وخیم‌تر می‌شود  امکان دارد که به مه مغزی دچار شده باشید و باید به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایش‌هایی زیر  این مشکل را بررسی کند.

  •  سطح غیرعادی قند خون؛
  • عملکرد نامناسب کبد، کلیه و تیروئید؛
  • کمبود مواد مغذی و ویتامین ها
  • عفونت‌ها؛
  • بیماری‌های التهابی.

براساس نتایج آزمایش خون ، پزشک می‌تواند درباره‌ی تشخیص بیماری نظر بدهد.

 

مه مغزی

مه مغزی

راه های ساده برای درمان مه مغزی

در اینجا چند عادت ساده وجود دارد که می تواند به بهبود حافظه و ظرفیت مغز شما برای پردازش اطلاعات بیشتر  و درمان مه مغزی کمک کند.

مراقبه کنید

مدیتیشن  و مراقبه به شما کمک می کند تا افکار خود را سازماندهی کنید و روشن فکر کنید و مدیتیشن و مراقبه می تواند حافظه را بهبود بخشد.

ورزش کنید

ورزش منظم می تواند به بهبود خلق و خو ، اضطراب ، استرس ، خواب و توانایی های جسمی کمک کند. علاوه بر این ، اگر به یک تمرین سخت ورزشی پایبند باشید ، می تواند حافظه را نیز تقویت کند.

خواب با کیفیت

خواب تاثیر زیادی در عمل کرد مغز  دارد .مهم این است که 6-7 ساعت بخوابید تا مغز در بهترین عملکرد خود کار کند.
اما کیفیت خواب نیز مهم است. یک برنامه خواب را رعایت کنید. یک فرد کم خواب تمرکز ندارد و در یادگیری  با مشکل روبه رو است .

غذای سالم بخورید

یک رژیم غذایی خوب  و سالم می تواند به سلامت مغز شما کمک کند. میوه ها و سبزیجات در لیست رژیم های غذایی سالم قرار دارند و نوشیدنی هایی مانند چای و قهوه دارای  آنتی اکسیدان هستند که به بدن کمک می کند تا از رادیکال های آزاد خلاص شود. غذاهای غنی از آنتی اکسیدان از مغز محافظت می کنند . یک مغز سالم می تواند بهتر تمرکز کند و قدرت حافظه را افزایش می دهد.
شکلات تلخ بخورید
همه ما می دانیم که شکلات تلخ برای قلب مفید است و باعث تقویت روحیه می شود. و همچنین برای افزایش توانایی های مغز شما نیز مفید است.

دانه کدو تنبل را اضافه کنید

دانه های کدو تنبل حاوی  منیزیم ، آهن ، روی و مس هستند – تمام مواد مغذی مورد نیاز برای حفظ سلامت مغز را دارا است
ماهی مصرف کنید
ماهی های چرب دارای  اسیدهای چرب امگا -3 هستند ، که مغز برای کار بهینه به آنها بیشترین نیاز را دارد. با کمک اسیدهای چرب  مغز می تواند سلول ها را بسازد و یادگیری و حافظه را بهبود بخشد.

از شکر خودداری کنید

به دلایل زیادی شکر مضر است به خصوص برای افرادی که حافظه ضعیفی دارند . غذاها و نوشیدنی های شیرین به کاهش توانایی مغز در ذخیره سازی حافظه کمک می کنند.
آب کافی بنوشید
آب برای مغز ضروری است تا مواد مغذی لازم برای عملکرد مطلوب خود را جذب کند. آبرسانی کافی به بدن می تواند تمرکز و حافظه را بهبود بخشد و احتمال سردرد و یخ زدگی مغز را کاهش دهد.

سرطان مثانه

سرطان مثانه /6 راه درمان، علائم و نشانه های سرطان مثانه

بوتاکس چیست

بوتاکس چیست / 8 دانستنی که باید درباره بوتاکس بدانید!

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا