برای پخت این کیک بجای آرد سفید از آرد برنج استفاده شود این کیک بسیار خوشمزه و خوش عطر است و فاقد گلوتن و برای افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند کیک مناسبی است چون این افراد به آرد گندم حساس هستند . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه کیک برنج با ما همراه باشید و همچنین طرز تهیه کیک کاتوشا و کیک شکلاتی با طعم نعناع و کیک ردولوت و کیک ماسالا و کیک ژله ای را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک با آرد برنج
- آرد برنج: ۱ و ۳/۴ پیمانه
- تخم مرغ: ۴ عدد
- بیکینگ پودر :۲ قاشق چای خوری
- پودر هل یا وانیل: ۱/۴ قاشق چای خوری
- شکر: ۱ پیمانه
- ماست یا شیر: ۱ پیمانه
- روغن مایع: ۱/۲ پیمانه
- گلاب: ۳ ق غذا خوری
- زعفران دم کرده :۲ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه کیک با آرد برنج
- برای تهیه کیک برنج مثل بقه کیک ها باید مواد اولیه را 30 دقیقه قبل از پخت کیک از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند .
- آرد برنج را با بیکینگ پودر ترکیب کنیدو دو تا سه بار الک کنید و کنار بگذارید.
- یک قالب 20 سانتی بردارید و تمام قسمتهای آن را خوب چرب کنیدو کف آن کاغذ روغنی بیندازید و کنار بگذارید.
- فر را 15 دقیقه قبل از پخت کیک با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود.
- برای پخت کیک بدون فر بدنه و کف یک قابلمه را کمی چرب کنید و کف آن کاغذ روغنی بیندازید و روی شعله پخش کن قرار دهید تا گرم شود.
- حال برای پخت کیک یک کاسه بزرگ بردارید و تخم مرغ ها را به همراه پودر هل (یا وانیل) و شکر داخل آن بریزید و با همزن برقی هم به مدت 5 تا 7 دقیقه خوب هم بزنید تا تخم مرغ ها کرمی رنگ شوند.در حین هم زدن با لیسک داخل کاسه را دور گیری کنید تا تمام مواد خوب ترکیب شوند.
- در این مرحله روغن مایع را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.سپس ماست( یا شیر) را به همراه گلاب و زعفران دم کرده اضافه کنیدَو کمی هم بزنید و همزن برقی را خاموش کنید.
- حال نوبت اضافه کردن آردبرنج است . آرد را کم کم اضافه کنید و به صورت دورانی با لیسک هم بزنید . مایه این کیک کمی شل است و به هیچ عنوان آرد اضافه تر از مقدار گفته شده اضافه نکنید.
- مایع کیک آماده است آن را در قالب 20 سانتی که آماده کردید و یا در قابلمه گرم شده بریزید.
- بعد از ریختن مایع کیک در قالب , قالب را چند بار روی میز بکوبید تا هوای داخل کیک خارج شود.
- اگر کیک را در قابلمه می پزید قابلمه را روی شعله پخش کن قرار دهید و روی آن دمکنی قرار دهید و به مدت ۵۰ الی ۶۰ دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا کیک بپزد.
- سپس کیک از داخل قابلمه خارج کنید و به دلخواه تزئین کنید.
- برای پخت کیک با فر , قالب را در فر از قبل گرم شده به مدت ۴۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید. تا کیک بپزد . سپس از فر خارج کنید و پس از خنک شدن کیک را از قالب خارج کنید و تزیین کنید
ارسال دیدگاه