به جای اینکه نان شیرمال را از بیرون تهیه کنید، این مطلب را بخوانید و طرز تهیه نان شیرمال را یاد بگیرید و خودتان در خانه آن را درست کنید.
مواد مورد نیاز نان شیرمال :
- آرد گندم: 3 پیمانه
- کره (ذوب شده): 100 گرم + 1 ق چ
- شکر: یک دوم پیمانه
- تخم مرغ: 1 عدد
- شیر: 1 پیمانه
- نمک: 1 پنسه
- زرده تخم مرغ: 1 عدد
- خمیرمایه فوری: 1 ق س
مواد مورد نیاز سس:
- خامه: 1 پیمانه
- نشاسته: 2 ق س
- آب سرد: یک دوم پیمانه
- شکر: 3 ق س
- پوست لیمو (رنده شده): 1 ق چ
- خلال پسته: به میزان لازم
روش پخت:
- خمیرمایه را با 2 قاشق سوپخوری آب گرم و یک دوم قاشق سوپخوری شکر مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه کنار بگذارید تا پف کرده و به عمل بیاید.
- تخم مرغ، 100 گرم کره، شیر، بقیه شکر و خمیرمایه آماده شده را با هم مخلوط کنید. سپس مخلوط آرد و نمک را قاشق قاشق اضافه کرده و با دست مخلوط کنید تا خمیر لطیفی حال شود. بعد خمیر را ورز داده و داخل کاسه ای که از قبل با 1 قاشق سوپخوری روغن مایع چرب شده، بگذارید و با حوله ای بپوشانید. سپس به مدت 2 ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
- خمیر را به 4 قسمت تقسیم کرده، هر قسمت را به صورت نوارهای بلند حالت داده و دو لبه بالای نوار را دو پیچ دهید و روی بقیه نوار برگردانید. بعد آنرا داخل سینی فر که از قبل با کاغذ روغنی پوشیده شده، بچینید.
- داخل کاسه ای زرده تخم مرغ و بقیه کره را با استفاده از قاشقی مخلوط کرده و با قلم مویی روی خمیر بمالید. سپس روی آن کنجد بپاشید و به مدت 20 دقیقه در دمای محیط بگذارید تا استراحت کند.
- سینی را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا بپزد. بعد به مدت 2 دقیقه گریل را روشن کنید تا طلایی رنگ شود.
- برای تهیه سس؛ نشاسته را در داخل شیرجوشی حاوی مقداری آب حل کرده تا یکدست شود. بعد آن را روی حرارت گذاشته تا به آرامی پخته و غلیظ شود. سپس شکر را افزوده و بعد از غلیظ شدن، پوست لیموترش و خامه را به آن اضافه کرده و خاموش کنید. سپس کنار بگذارید تا سرد شود و با خلال پسته تزیین کنید.
- نان را همراه با سس آماده شده، سرو کنید.
ارسال دیدگاه