درمان دیابت و کاهش قند خون
قهوه سبز در واقع همان قهوه خام است که قبل از بو دادن مورد استفاده قرار میگیرد. بو دادن دانههای قهوه علاوه بر تغییر رنگ و بوی دانهها، تا حدود زیادی مقدار کلروژنیک اسید را کاهش میدهد و به همین دلیل قهوه سبز از خواص بیشتری نسبت به قهوه معمولی برخوردار است. ما در این بخش از ستاره شما را با خواص قهوه سبز و فواید مصرف آن آشنا میکنیم.
- یکی از مهمترین و شناخته شده ترین خواص قهوه سبز که توجه زیادی را به خود جلب کرده است، تاثیر این نوشیدنی بر لاغری و کاهش وزن است. براساس نتایج تحقیقات، کافئین موجود در دانههای قهوه سبز، خاصیت چربی سوزی بالایی دارد و میتواند سوخت و ساز بدن را در حدود ۳ تا ۱۱% افزایش دهد، همچنین کافئین باعث تقویت موقت انرژی و هشیاری میشود به این معنی که میتوانید برای مدت بیشتری ورزش کنید بدون اینکه خسته شوید. همچنین از دیگر خواص قهوه سبز، کاهش اشتها است که به لاغری و کاهش وزن کمک شایانی میکند.
- کمک به درمان دیابت و کاهش قند خون نیز از خواص قهوه سبز برای سلامتی است. در حقیقت کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز در کاهش گلوکز و قند خون تاثیر بسزایی دارد و با کاهش مقاومت سلولها به انسولین منجر به افزایش جوابدهی سلولها به فرمان انسولین میشود و با مهار تولید گلوکز در بدن اثرات ضد دیابتی خود را اعمال میکند.
- قهوه سبز سرشار از مواد آنتی اکسیدان است و مصرف آن در پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.
- ویژگی دیگر قهوه سبز این است که حاوی نوعی آنتیاکسیدان قوی است که میتواند به تنظیم فشارخون و کاهش فشار خون بالا کمک کند. از همین رو مصرف آن، نقش مهمی در پیشگیری و کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی دارد.
- مصرف قهوه سبز برای دفع صفرا و بهدنبال آن کاهش کلسترول در بدن مفید است و به درمان ناراحتیهای کیسه صفرا، سیروز کبدی و سرطان کبد کمک میکند.
- خوردن قهوه سبز به همراه عسل براى درمان سرفههای بلغمى و سیاه سرفه مفید است.
- در طب سنتی از خواص قهوه سبز برای درمان تبهاى خونى، صفراوى و سوداوى در اوایل و بعد از بروز حصبه، آبله و تب استفاده میشود، همچنین مصرف آن به درمان بیماری جزام کمک میکند.
- متخصان طب سنتی معتقدند قهوه سبز مسکن غلیان خون و حدت صفرا، سودا و سوزاندن آن است و بدن را در مقابل ناراحتىهاى روحى مقاوم میسازد.
قهوه سبز چیست؟
گیاه قهوه، درختی همیشه سبز به نام Coffea است. میوههای قهوه تخم مرغی شکلاند و به صورت خوشه آویزان میشوند. قهوه سبز همان دانههای درخت قهوه است که هنوز نرسیده و خام هستد. دانه های قهوه در روند رسیدن یا رست شدن مقدار زیادی اسید کلروژنیک شیمیایی را از دست میدهند. بنابراین، دانههای قهوه سبز نسبت به قهوه معمولی در یک سطح بالاتری از اسید کلروژنیک قرار دارند. نوشیدنی قهوه سبز، طعم تلخ و رایج قهوه را ندارد و بیشتر به یک دمنوش تهیه شده از گیاهان دارویی شبیه است. همچنین این قهوه نسبت به قهوه معمولی میزان کافئین بسیار کمتری دارد و بنابراین عوارض ناشی از آن نیز کمتر است.
مضرات قهوه سبز (موارد احتیاطی و منع مصرف)
با وجود گسترده بودن خواص قهوه سبز برای سلامتی، نوشیدن آن به خصوص در حجم بالا، بدون شک مضراتی دارد. برخی از مضرات قهوه سبز و افراط در خوردن آن عبارتند از:
- زیادهروی در خوردن قهوه سبز باعث افزایش مادهای در خون میشود که یکی از عوامل سفت شدن دیواره قلب و عروق است. یعنی قهوهای که میتواند برای بدن مفید باشد و باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی شود، با مصرف افراطی به یک ماده ایجاد کننده بیماریهای قلبی تبدیل میشود.
- مصرف زیاد قهوه سبز باعث بروز برخی مشکلات گوارشی به ویژه در کسانی که معده ضعیف دارند، میشود.
- اختلال در خواب هم یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد قهوه سبز است. مصرف مقادیر زیاد قهوه سبز بهشدت اضطرابآور است و بیقراری و مشکلات خلقی از ویژگیهای افرادی است که بهطور افراطی قهوه میخورند.
- زیادهروی در خوردن قهوه سبز باعث سر درد و کاهش قدرت جنسی به ویژه در افراد با مزاج سرد میشود.
ارسال دیدگاه