مکدوس یا مقدوس یک نوع ترشی عربی برای کشورهای اردن – لبنان – فلسطین است. این ترشی در واقع بادمجان پرورده با گردو و روغن زیتون است که با مزه ی فوق العاده بی نظیر خود در کنار خوارک عربی مثل حمص یا دلمه ها سرو می شود.
مواد لازم برای تهیه ترشی عربی مقدوس
- بادمجان کوچک مخصوص ترشی: 1 کیلو
- گردو خرد شده : 100 گرم
- سیر: 10 حبه
- فلفل دلمه ای قرمز : 150 گرم
- چیلی قرمز فلفل ریز تند : 1 عدد
- نمک دریایی به میزان لازم
- روغن زیتون بکر به میزان لازم
طرز تهیه ترشی عربی مقدوس
- بادمجانها را شسته و کلاهک سبز رنگ بادمجان را به آرامی از آن جدا میکنیم به شکلی که به بافت بادمجان، آسیبی نرسد.
- داخل قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد همین که جوشید بادمجان های ریز رو بریزید داخلش و روی بادمجان ها یک بشقاب بزارید تا بادمجان ها روی آب نیایند و در قابلمه را بزارید تا به مدت 10 دقیقه بادمجان ها بجوشن و پخته شوند.
- حالا بادمجان ها را دانه دانه خارج کنید بزارید توی آبکش و کلاهک هاشون رو به آرامی جدا کنید حالا با کمک یک چاقو شکم بادمجونها را کمی شکاف بدید طوری که بادمجان کامل نصف نشود و توی هر کدوم نصف قاشق چای خوری نمک دریایی بریزید و بزارید داخل آبکش بعد که همه بادمجان ها تموم شدند روی بادمجان ها دوباره بشقاب بزارید تا آب بادمجان ها کامل خارج شود و اگر احساس کردید بادمجان ها هنوز آب دارند ، آن ها را روی پارچه تمیز بچینید تا کاملا آب آنها خارج شود.
- حال به سراغ فلفل دلمه ای ها بروید و خوب با رنده ریز رندشون کنید.
- تخم های فلفل چیلی رو در بیارید و ریز خرد کنید. سیر ها را با رنده ریز رنده کنید.
- گردو رو با گوشت کوب بکوبید اما کاملا له نکنید بزارید مقداری دونه درشت داشته باشه.
- حال گردو رو با فلفل ها و سیر مخلوط کنید خیلی کم اندازه نصف قاشق نمک دریایی بپاشید و شکم بادمجان ها رو باهاش پر کنید.
- یک شیشه کاملا تمیز و خشک آماده کنید بادمجان ها را دونه دونه با حوصله داخل شیشه کنار هم بچینید.
- اصلا فاصله بینشون نزارید تا جایی که میتونید بادمجان ها رو فشرده بچینید و روغن زیتون رو روی بادمجونها بریزید.
- یک کارد حاضر کنید و کناره های شیشه فرو کنید تا روغن زیتون به همه جای بادمجان ها برسه و کاملا روی بادمجان ها را بپوشونه.
- درش رو محکم ببندید و بزارید داخل کابینت یا اتاق
- چک کنید اگر بادمجان ها روغن رو به خودشون کشیده بودند و سر شیشه ها خالی بود باز روغن اضافه کنید چون اگر بادمجان ها با روغن زیتون پوشیده نشده نباشن فاسد میشوند.
- یک هفته نگه دارید و بعد نوش جان کنید. بعد از یک هفته میتونید داخل یخچال از آن ها نگهداری کنید اما چون روغن زیتون داخل یخچال سفت میشه باید هر بار قبل از مصرف 1 ساعت بیرون از یخچال بزارید تا روغن زیتون هم دمای محیط بشه.
نکات تهیه ترشی عربی مقدوس
- در لبنان داخل مواد گردو مقداری انار دون شده هم میریزن اگر دوست داشتید میتونید اضافه کنید.
- اگر دسترسی به چیلی قرمز نداشتید می توانید کمی پودر فلفل تند اضافه کنید.
- گرفتن اب بادمجانها و در اخر برعکس گذاشتن شیشه محتوی بادمجون برای جلوگیری از فاسد شدن مکدوس خیلی مهمه رعایت کنید.
ارسال دیدگاه