طرز تهیه ترشی عربی مقدوس (مکدوس )

یکشنبه 7 آبان 1402 آشپزی

مکدوس یا مقدوس یک نوع ترشی عربی برای کشورهای اردن – لبنان – فلسطین است. این ترشی در واقع بادمجان پرورده با گردو و روغن زیتون است که با مزه ی فوق العاده بی نظیر خود در کنار خوارک عربی مثل حمص یا دلمه ها سرو می شود.

مواد لازم برای تهیه ترشی عربی مقدوس

  • بادمجان کوچک مخصوص ترشی: 1 کیلو
  • گردو خرد شده : 100 گرم
  • سیر: 10 حبه
  • فلفل دلمه ای  قرمز : 150 گرم
  • چیلی قرمز فلفل ریز تند : 1 عدد
  • نمک دریایی به میزان لازم
  • روغن زیتون بکر به میزان لازم

ترشی عربی مقدوس

طرز تهیه ترشی عربی مقدوس

  1. بادمجان‌ها را شسته و کلاهک سبز رنگ بادمجان را به آرامی از آن جدا می‌کنیم به شکلی که به بافت بادمجان، آسیبی نرسد.
  2. داخل قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد همین که جوشید بادمجان های ریز رو بریزید داخلش و روی بادمجان ها یک بشقاب بزارید تا بادمجان ها روی آب نیایند و در قابلمه را بزارید تا به مدت 10 دقیقه بادمجان ها بجوشن و پخته شوند.
  3. حالا بادمجان ها را دانه دانه  خارج کنید بزارید توی آبکش و کلاهک هاشون رو به آرامی جدا کنید حالا با کمک یک چاقو شکم بادمجونها را کمی شکاف بدید طوری که بادمجان کامل نصف نشود و توی هر کدوم نصف قاشق چای خوری نمک دریایی بریزید و بزارید داخل آبکش بعد که همه بادمجان ها تموم شدند روی بادمجان ها دوباره بشقاب بزارید تا آب بادمجان ها کامل خارج شود و اگر احساس کردید بادمجان ها هنوز آب دارند ، آن ها را روی پارچه تمیز بچینید تا کاملا آب آنها خارج شود.
  4. حال به سراغ فلفل دلمه ای ها بروید و خوب با رنده ریز رندشون کنید.
  5. تخم های فلفل چیلی رو در بیارید و ریز خرد کنید. سیر ها را با رنده ریز رنده کنید.
  6. گردو رو با گوشت کوب بکوبید اما کاملا له نکنید بزارید مقداری دونه درشت داشته باشه.
  7. حال گردو رو با فلفل ها و سیر مخلوط کنید خیلی کم اندازه نصف قاشق نمک دریایی بپاشید و شکم بادمجان ها رو باهاش پر کنید.
  8. یک شیشه کاملا تمیز و خشک آماده کنید بادمجان ها را دونه دونه با حوصله داخل شیشه کنار هم بچینید.
  9. اصلا فاصله بینشون نزارید تا جایی که میتونید بادمجان ها رو فشرده بچینید و روغن زیتون رو روی بادمجونها بریزید.
  10. یک کارد حاضر کنید و کناره های شیشه فرو کنید تا روغن زیتون به همه جای بادمجان ها برسه و کاملا روی بادمجان ها را بپوشونه.
  11. درش رو محکم ببندید و بزارید داخل کابینت یا اتاق
  12. چک کنید اگر بادمجان ها روغن رو به خودشون کشیده بودند و سر شیشه ها خالی بود باز روغن اضافه کنید چون اگر بادمجان ها با روغن زیتون پوشیده نشده نباشن فاسد میشوند.
  13. یک هفته نگه دارید و بعد نوش جان کنید. بعد از یک هفته میتونید داخل یخچال از آن ها نگهداری کنید اما چون روغن زیتون داخل یخچال سفت میشه باید هر بار قبل از مصرف 1 ساعت بیرون از یخچال بزارید تا روغن زیتون هم دمای محیط بشه.

ترشی عربی مقدوس

 

نکات تهیه ترشی عربی مقدوس

  • در لبنان داخل مواد گردو مقداری انار دون شده هم میریزن اگر دوست داشتید میتونید اضافه کنید.
  • اگر دسترسی به چیلی قرمز نداشتید می توانید کمی  پودر فلفل تند اضافه کنید.
  • گرفتن اب بادمجان‌ها و در اخر برعکس گذاشتن شیشه محتوی بادمجون برای جلوگیری از فاسد شدن مکدوس خیلی مهمه رعایت کنید.

 

سالاد انار/ طرز تهیه 3 نوع سالاد خوشمزه ی پاییزی

نحوه انداختن سرکه هلو در منزل

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا