زندگینامه حکیم ابوالقاسم فردوسی

پنج‌شنبه 29 مهر 1400 شعر
حکیم ابوالقاسم فردوسی

چکیده ای از بیوگرافی حکیم ابوالقاسم فردوسی

نام: حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی

متولد: 3 ژانویه -940 م

محل تولد: توس ، خراسان ، ایران

درگذشت: 1020

محل مرگ: خراسان ، ایران

علت مرگ: بر اثر حمله قلبی

شغل: شاعر

شهرت: بزرگترین شاعر فارسی

آثار معروف او:شاهنامه

حکیم ابوالقاسم فردوسی

حکیم ابوالقاسم فردوسی

 فردوسی چه کسی بود؟

ابوالقاسم فردوسی طوسی شاعر پارسی و نویسنده شاهنامه  که یکی از طولانی ترین شعرهای حماسی جهان است که توسط یک شاعر خلق شده و حماسه ملی ایران بزرگ است. از فردوسی به عنوان تأثیرگذارترین چهره در ادبیات فارسی و یکی از بزرگترین چهره های تاریخ ادبیات تجلیل می شود.

 

اثر معروف فردوسی شامل چه بود؟

یکی از آثار معروف او شاهنامه است که در آن، تاریخ زندگی شاهان ایران به شعر آمده است. تقریباً از شصت هزار دوبیتی تشکیل شده است و مشهورترین ساخته فردوسی و یکی از بزرگترین آثار ادبیات پارسی باستان است.

برخی فردوسی را بزرگ‌ترین سرایندهٔ پارسی‌گو دانسته‌اندکه از شهرت جهانی برخوردار است. فردوسی را حکیم سخن و حکیم طوس گویند.

 

فردوسی متولد چه سالی است؟

فردوسی در خانواده ای از ملاکان ایرانی (دهقان) در سال 940 در روستای پاژ ، نزدیک شهر طوس ، در منطقه خراسان امپراتوری سامانیان ، واقع در استان خراسان رضوی فعلی در شمال شرقی ایران متولد شد.

 

بیشتر بخوانید:زندگینامه خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی

 

شاهنامه فردوسی

شاهنامه فردوسی

انچه درباره شاهنامه فردوسی باید بدانیم

او بیشتر عمر خود را صرف “شاه نامه” ، یکی از حماسه های بزرگ جهان کرد. در میان قهرمانان ملی و بزرگان باسواد همه زمان ها ، فردوسی جایگاه بسیار ویژه ای دارد.
تلاش مادام العمر ، فداکاری و فداکاری های شخصی وی برای حفظ هویت ملی ، زبان و میراث میهنش ، او را در زندگی سختی سخت قرار داد اما به دلیل یکی از شاهکارهای بزرگ به معنای واقعی کلمه ، شهرت و افتخار کسب کرد.

شاهکار وی محبوب ترین و تأثیرگذارترین حماسه های ملی واقعی ایران است.شاهناما یا “کتاب پادشاهان” شامل ترجمه یک اثر حتی قدیمی تر از پهلوی (فارسی میانه) است.

بیش از 1.000 سال است که شاهنما اثری با محبوبیت استثنایی در بین پارسیان است.”شاه نامه” 60،000 دوبله افسانه و تاریخ ایران را از دوران ماقبل تاریخ تا حمله اعراب بازگو می کند.

پارسیان فردوسی را بزرگترین شاعران خود می دانند. برای نزدیک به هزار سال آنها به خواندن و گوش دادن به تلاوت های شاهکار او ، شاه نامه ، که حماسه ملی ایرانی شکل نهایی و ماندگار خود را پیدا کرد

 

داستان سلطان محمود غزنوی و فردوسی چه بود؟

طبق افسانه ها ، سلطان محمود غزنوی به ازای هر دوبیتی از شاهنامه ای که او می نوشت ، یک قطعه طلا به فردوسی پیشنهاد داد. شاعر وقتی حماسه را تمام کرد ، حاضر شد پول را به صورت یکجا دریافت کند. وی قصد داشت از آن برای بازسازی قایق های دریایی در زادگاه خود طوس استفاده کند. فردوسی پس در سال 1020 در طوس درگذشت. مقبره باشکوه فردوسی به مناسبت هزار سال پس از تولد وی ، با دعوت از بزرگترین خاورشناسان شاهنامه و ایرانیان جهان در باغ وی ساخته شد. از سی سال کار ، شاهکار خود را به پایان رساند. سلطان آماده شد تا طبق توافق 60000 قطعه طلا به او بدهد ، یكی برای هر دوبیتی. با این حال ، درباری که محمود به وی پول سپرده بود ، فردوسی را تحقیر کرد ،  و سکه های طلا را با نقره جایگزین کرد. فردوسی هنگام دریافت پاداش در حمام خانه بود. او که متوجه شد نقره است و نه طلا است ، پول را به  برده ای که سکه ها را حمل کرده بود ، داد. وقتی درباری رفتار فردوسی را به سلطان گفت ، او عصبانی شد و تهدید به اعدام کرد. فردوسی ، ابتدا با نوشتن طنز درباره محمود ، از خراسان گریخت و بیشتر زندگی خود را در تبعید گذراند. محمودغزنوی سرانجام فهمید که فریب درباری را خورده او وی را تبعید یا اعدام کرد. در این زمان ، فردوسی پیر به طوس بازگشت. سلطان هدیه جدیدی به مبلغ 60،000 قطعه طلا برای او ارسال کرد ، اما درست زمانی که کاروان حامل پول وارد دروازه های طوس شد ، یک دسته مراسم تشییع جنازه از دروازه های طرف مقابل خارج شد: شاعر بر اثر حمله قلبی درگذشت.دختر بازمانده حکیم ابو القاسم طوسی این هدیه را نپذیرفت وسکه های طلا را به او برگرداند

 

آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوس

آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوس

در گذشت فردوسی در چه سالی است؟

گفته می شود فردوسی در حدود سال 1020 در فقر درگذشت. مقبره وی همچنین در طوس ، 30 کیلومتری جنوب مشهد خراسان واقع شده است. در دوره پهلوی مقبره بزرگی بر روی مقبره وی بنا شده است.

بیشتر بخوانید:زندگینامه عمرخیام نیشاپوری بزرگترین دانشمند قرن پنجم

سهراب سپهری

شعر سهراب سپهری از مجموعه "حجم سبز"

فروغ فرخزاد

فروغ فرخزاد/۲ شعر از فروغ فرخزاد

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا