طرز تهیه نان خامه ای با فر و بدون فر /2 نکته مهم در تهیه نان خامه

دوشنبه 24 آذر 1399 آشپزی
هوس‌های غذایی و سلامتی

نان خامه ای

 نان خامه ای جزء شیرینی های تر بسیار خوشمزه است و اکثر افراد ترجیح می دهند نان خامه ای را از قنادی ها ی معروف شهر تهیه کنند  شما می توانید با کمی حوصله این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید و در کنار خانواده از  خوردن آن لذت ببرید  البته نوع خامه تاثیر زیادی  در طعم نان خامه ای دارد. برای تهیه نان خامه ای با ما همراه باشید.در بخش اشپزی دایان طرز تهیه کیک خرمالو که مناسب شب یلدا است  و کیک زبرا  و کیک موکا که کیکهای بسیار خوشمزه ای هستند را ببینید

NanKhmeh

نان خامه ای

مواد لازم برای تهیه نان خامه ای

  • آرد: ۱ پیمانه
  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • کره: ۵۰ گرم
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل: ۱/۴ قاشق مرباخوری
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
  • خامه صبحانه ( قنادی) فرم گرفته: ۵۰۰ گرم
  • آب : 1 پیمانه
  • نمک :نوک قاشق چای خوری
  • روغن مایع یک قاشق غذاخوری

چگونه نان خامه ای خوشمزه در خانه بپزیم؟

برای تهیه نان خامه ای ابتدا آب، کره، شکر و کمی روغن مایع را در یک قابلمه مناسب ریخته  و روی شعله گاز قرار  دهید تا کره آب شود و کمی به جوش بیفتد.  یکی دو جوش ریز زد ه آرد را  یکجا اضافه کنیدو خیلی سریع و تند مواد را هم بزنید تا مثل مایه حلوا خودش را بگیرد وجمع بشه کمی خمیر را درون ظرف جابه جا کنید تا کمی تغییر رنگ بده ولی زیاد روی حرارت نگه ندارید

خمیر را از روی حرارت بردارید و آن را با کفگیر باز کنید و اجازه دهیدکامل خنک شود.

در یک ظرف جداگانه  تخم مرغ ها  را  بشکنید و با چنگال خوب هم بزنید.  خمیر خنک شده را در ظرفی ریخته و تخم مرغ‌های هم زده را به تدریج و در سه تا چهار مرحله به مایه خمیری که سرد شده اضافه کنید.و با همزن برقی هم بزنید تا مایه یک دستی به دست آید.

وقتی که خمیر یکدست شد و کمی حالت چسبناک به خودش گرفت  وانیل و بیکینگ پودر را به خمیر اضافه کنید. خمیر آماده شده را در قیف ماسور بریزید.

برای پختن نان خامه‌ای بدون فر  قابلمه بزرگ را روی شعله گاز قرار دهید یک سه پایه  درون قابلمه بزرگ بگذارید . تا قالبی که می‌خواهیم نان خامه‌ای‌ها را روی آن بچینیم از کف قابلمه فاصله داشته باشد.

برای گرم شدن قابلمه بزرگ  قابلمه خالی را  به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه  روی شعله متوسط گاز بگذارید و درب آن را محکم ببندید  حسابی گرم شود.

در این فاصله کف یک سینی نسوز که در قابلمه بزرگ جا می گیردرا  با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر نان خامه‌ای را با قیف ماسور به صورت شکوفه‌ای  بزنید. فاصله بین نان خامه‌ای‌ها نباید کم باشد چون حجم نآن خامه ای 2 برابر می شود. حالا یک لحظه درب قابلمه را بردارید و قالب حاوی نان خامه‌ای را داخل قابلمه و روی سه پایه بگذارید

ابتدا به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت متوسط و سپس به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه با حرارت ملایم اجازه دهید نان خامه ای بپزد و رویه نان خامه ای تغییر رنگ دهد .

حین پخت نان خامه ای  به هیچ وجه درب قابلمه را باز نکنید چون در این صورت پف نان خامه‌ای می‌خوابد.

بعد ارپخت نان خامه ای  ته آن‌ها را سریع سوراخ کنید یا کمی برش بزنید و اجازه دهید کامل  سرد شوند تا نان خامه ای شما خمیر نشود.

خامه صبحانه یا قنادی را با همزن برقی یا دستی هم بزنید تا خامه سفت شود و فرم بگیرد. حالا با قیف ماسوره خامه رااز قسمتی که سوراخ کردید  در نان خامه‌ای  بریزید.

نان خامه‌ای را به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شوند و سپس میل کنید.

نکته مهم تهیه نان خامه ای

*اگر می‌خواهید نان خامه‌ای را در فر بپزید . فر را از قبل روشن کنیدو سپس سینی را در طبقه اول فر بگذارید و  دمای فر را روی  ۲۲۰ درجه سانتی‌گرادتنظیم کنید و 15 دقیقه نان خامه ای را در این دما بپزید .

بعد از  15  دقیقه  دمای  فر را ۱۸۰ درجه کنید و درب فر را به مدت ۱۰ ثانیه باز کنید تا حرارت کمی خارج شودو در دمای 180 درجه نیز 15 دقیقه نان خامه ای را بپزید. این کار باعث می‌شود نان خامه‌ای ترک نخورد و پف آن‌ها نخوابد.

*برای درست کردن نان خامه‌ای از ماسوره گرد ساده بزرگ یا ماسوره معروف به آچاری استفاده کنید.

 

 

 

آش گوجه فرنگی

آش گوجه فرنگی خوشمزه / آش گوجه فرنگی مازندرانی

salad Rosi

طرز تهیه سالاد روسی خوشمزه / 2 نکته مهم در تهیه سالاد روسی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا