طرز تهیه مربای هویج خانگی

یکشنبه 14 خرداد 1402 آشپزی

مربای هویج خوش رنگ خانگی ساده

مربای هویج یکی از محبوب‌ترین مرباهایی است که در سفره صبحانه اکثر خانواده‌های ایرانی یافت می‌شود و در تمام فصول به مصرف می‌رسد. در کنار خوشمزه بودن، مربای هویج خانگی از نظر طب سنتی خواص زیادی دارد. بهتر است قبل از معرفی طرز تهیه مربای هویج، با خواص آن آشنا شویم

مربای هویج خوش رنگ خانگی ساده

مربای هویج خوش رنگ خانگی ساده

خواص مربا هویج

  • مربای هویج برای رفع ناباروری مردان و زنان بسیار موثر است.
  • هویج و مربای آن برای تصفیه و بازکردن صدا و پاک کردن ریه مفید است.
  • مربای هویج مانع ریزش ترشحات پشت حلق و سرفه می‌شود.
  • مربای هویج تقویت کننده گوارش و کبد و برای رفع سوء هاضمه مفید است.
  • مربای هویج تقویت کننده قوای جنسی و مقوی رحم است.

مواد لازم برای تهیه مربای هویج

  • هویج تازه 1 کیلو
  • شکر 1 کیلو (بسته به ذائقه تان کمتر یا زیادتر می‌تواند باشد)
  • خلال پسته یا بادام 1 قاشق غذاخوری (دلخواه)
  • گلاب مرغوب ایرانی نصف پیمانه
  • آبلیمو 1 قاشق غذاخوری یا جوهر لیمو نصف قاشق چای خوری
  • زغفران دم شده 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه مربای هویج

مواد لازم برای تهیه مربای هویج

 طرز تهیه مربای هویج خوشمزه و خوشرنگ

  1. هویج‌ها را به خوبی بشویید و آنها را پوست بگیرید و با رنده ریز، رنده کنید (البته می‌توانید آن‌ها را نگینی خرد کنید، هر طور که با سلیقه شما جورتر است).
  2. هویج‌های رنده شده را درون قابلمه مناسب (تفلون) بریزید و شعله را کم کنید تا آب هویج جمع شود و هویج ها را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس با 2 پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی هویج بپزد.
  3. سپس شکر و زعفران را به آن اضافه کنید تا بجوشد و کف روی شربت را بگیرید تا مربای شما شفاف شود.
  4. وقتی شهد مربا از قاشق نریخت یعنی قوام آمده است و مربای هویج آماده است.
  5. در آخر پخت مربا، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس خلال پسته و یا بادام را اضافه کنید (گردوی خرد شده نیز بسیار خوشمزه می‌شود).
  6. پس از یک جوش خوردن مربا، حرارت را خاموش کنید و بعد از سرد شدن مربای هویج در شیشه های تمیز و خشک ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
 طرز تهیه مربای هویج خوشمزه و خوشرنگ

 طرز تهیه مربای هویج خوشمزه و خوشرنگ

10 فوت کوزه گری برای تهیه مربای هویج

  • برای پختن مربای هویج، در صورتی که شکر به آن اضافه شده و شکرک زده شده است، می‌توانید کمی آب و گلاب به آن اضافه کنید و سپس قابلمه را بر روی حرارت بگذارید تا مربا بجوشد. بعد از گذشت 5 دقیقه، مربا را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن کامل، آن را در ظرف مربا بریزید.
  • برای جلوگیری از شکرک زدن مربای هویج، بهتر است آن را در حرارت کم پخت کنید تا آرام آرام پخته شود. همچنین، می‌توانید آن را در ظرف پخت نگه دارید تا بهترین نتیجه را بدهد، و میزان شکر را بسته به سلیقه خودتان تنظیم کنید.
  • برای خوشرنگ شدن مربای هویج، می‌توانید آن را برای 24 ساعت درون همان قابلمه‌ای که پخته شده نگه دارید.
  • برای افزایش طعم مربای هویج، می‌توانید از پوست پرتقال تازه یا خشک، یا بهار نارنج استفاده کنید. در صورت استفاده از پوست پرتقال، آن را به صورت جداگانه بجوشانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی آن کم شود.
  • برای غلیظ شدن مربای هویج، پس از پختن کمی از آن را داخل ظرف ریخته و پس از خنک شدن کامل، آن را درون ظرف تفلون یا لعابی آماده کنید.
  • در صورت اضافه کردن آبلیمو به مربا، بهتر است آن را 10 دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت اضافه کنید. همچنین، اگر قصد دارید وانیل به مربای هویج اضافه کنید، می‌توانید مقدار گلاب را کمتر کنید یا اصلا از آن استفاده نکنید.
10 فوت کوزه گری برای تهیه مربای هویج

10 فوت کوزه گری برای تهیه مربای هویج

نکات مهم در طرز تهیه مربای هویج

هرگز از قاشقی که به خوبی شسته نشده برای هم زدن مربا استفاده نکنید، زیرا این کار می‌تواند باعث افزایش شانس کپک زدن مربا شود. همچنین، بهتر است از قاشق‌های استیل یا چوبی برای هم زدن انواع مربا، به خصوص مربای هویج استفاده کنید. برای بررسی قوام مربا، می‌توانید مقداری از شربت را در قاشق بریزید و ببینید که آیا شیره بعد از خنک شدن سریع از قاشق جاری می‌شود یا نه؟ اگر شیره باقی ماند، این نشانه‌ای از قوام مربای خوب است.

برای جلوگیری از کپک زدن مربا، بهتر است در هنگام پختن به سه عامل زیر توجه کنید: استفاده از مقدار کافی شکر، رسیدن به قوام مناسب، و پخت کامل مربا. به این ترتیب، می‌توانید از بروز مشکلاتی که اشاره شد جلوگیری کنید.

در بخش آشپزی دایان طرز تهیه مربای کدوحلوایی  و مربای زنجبیل را نیز آموزش دادیم که جزء مربا های پر خاصیت هستند (طرز تهیه آنها را می‌توانید ببینید).

دستور پخت آلبالو پلو با مرغ خوشمزه

دستور پخت۳ نوع غذا با خمیر یوفکا در فر و بدون فر

دستور پخت۳ نوع غذا با خمیر یوفکا در فر و بدون فر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا