طرز تهیه مربای هویج خانگی و شفاف به روش ساده

سه‌شنبه 11 خرداد 1400 آشپزی
مربای هویج

مربای هویج جزء مرباهای خوشمزه‌ای است که در سفره صبحانه اکثر ایرانی ها پیدا می‌شود و در همه فصول از آن استفاده می کنند. علاوه بر خوشمزه بودن مربای هویج خانگی، از نظر طب سنتی خواص زیادی نیز دارد. در بخش آشپزی دایان طرز تهیه مربای کدوحلوایی  و مربای زنجبیل را نیز آموزش دادیم که جزء مربا های پر خاصیت هستند (طرز تهیه آنها را می‌توانید ببینید). قبل از پرداختن به طرز تهیه مربای هویج بد نیست با خواص آن نیز آشنا شویم:

  • مربای هویج برای رفع ناباروری مردان و زنان بسیار موثر است.
  • هویج و مربای آن برای تصفیه و بازکردن صدا و پاک کردن ریه مفید است.
  • مربای هویج مانع ریزش ترشحات پشت حلق و سرفه می‌شود.
  • مربای هویج تقویت کننده گوارش و کبد و برای رفع سوء هاضمه مفید است.
  • مربای هویج تقویت کننده قوای جنسی و مقوی رحم است.

    مواد لازم برای تهیه مربای هویج

  • هویج تازه 1 کیلو
  • شکر 1 کیلو (بسته به ذائقه تان کمتر یا زیادتر می‌تواند باشد)
  • خلال پسته یا بادام 1 قاشق غذاخوری (دلخواه)
  • گلاب مرغوب ایرانی نصف پیمانه
  • آبلیمو 1 قاشق غذاخوری یا جوهر لیمو نصف قاشق چای خوری
  • زغفران دم شده 1 قاشق غذاخوری

 

مربای هویج

طرز تهیه مربای هویج

 

 طرز تهیه مربای هویج خوشمزه و خوشرنگ

  1. هویج‌ها را به خوبی بشویید و آنها را پوست بگیرید و با رنده ریز، رنده کنید (البته می‌توانید آن‌ها را نگینی خرد کنید، هر طور که با سلیقه شما جورتر است).
  2. هویج‌های رنده شده را درون قابلمه مناسب (تفلون) بریزید و شعله را کم کنید تا آب هویج جمع شود و هویج ها را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس با 2 پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی هویج بپزد.
  3. سپس شکر و زعفران را به آن اضافه کنید تا بجوشد و کف روی شربت را بگیرید تا مربای شما شفاف شود.
  4. وقتی شهد مربا از قاشق نریخت یعنی قوام آمده است و مربای هویج آماده است.
  5. در آخر پخت مربا، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس خلال پسته و یا بادام را اضافه کنید (گردوی خرد شده نیز بسیار خوشمزه می‌شود).
  6. پس از یک جوش خوردن مربا، حرارت را خاموش کنید و بعد از سرد شدن مربای هویج در شیشه های تمیز و خشک ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

مربای هویج شما آماده است.

 

10 فوت کوزه گری برای تهیه مربای هویج

  • در صورت شکرک زدن مربای هویج کمی آب و گلاب به آن اضافه کنید و مدت 5 دقیقه دیگه قابلمه را روی حرارت بگذارید تا مربا بجوشد و بعد از زمان ذکر شده مربا را از روی گاز بردارید و بعد از خنک شدن کامل آن را درون ظرف مربا بریزید.
  • برای جلوگیری از شکرک زدن مربای هویج آن را روی حرارت کم قرار دهید تا آرام آرام پخته شود و یک روز آن را در ظرف پخت نگهدارید.
  • بسته به ذائقه تان می‌توانید میزان شکر را کمی کمتر کنید.
  • برای خوشرنگ شدن مربای هویج: اگر مربا را 24 ساعت درون همان قابلمه‌ایی که پخته شده نگهداری کنید خوشرنگ می‌شود است
  • برای اینکه مربای هویج طعم متفاوت تری داشته باشد می‌توانید در آن از پوست پرتقال تازه یا خشک و یا بهار نارنج استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید پوست پرتقال به مربا اضافه کنید، آن را به صورت جداگانه بجوشانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود.
  • در زمان پخت برای غلیظ شدن مربای هویج، مطمئن باشید بعد از پخت کمی از آن را داخل ظرف ریخته و بعد از اینکه کامل سرد شد در صورتی که به خوبی غلیظ شده باشد مربای شما آماده است.
  • نکته دیگری که باعث می‌شود شما مربای خوشفافی داشته باشید این است که آن را درون ظرف تفلون یا لعابی آماده کنید.
  • هنگام اضافه کردن آبلیمو به مربا باید 10 دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت آن را اضافه کنیم.
  • همچنین اضافه کردن وانیل به مربای هویج خانگی یک گزینه بسیار مناسبی است. اما دقت داشته باشید اگر می‌خواهید وانیل اضافه کنید، مقدار گلاب را کمتر کنید یا اصلا استفاده نکنید.
khorak morg

خوراک مرغ / طرز تهیه انواع خوراک مرغ با سبزیجات و پنیر

kyke shokolaty

کیک شکلاتی / طرز تهیه کیک شکلاتی خوشمزه و پرطرفدار

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا