طرز تهیه نان هویج و گردو

چهارشنبه 11 بهمن 1402 آشپزی
نان هویج و گردو

طرز تهیه نان هویج و گردو

نان هویج و گردو یکی از نان‌های خوشمزه و مقوی است که می‌توانید به عنوان صبحانه یا میان وعده میل کنید. این نان طعمی دلچسب و بافتی نرم و لطیف دارد و به دلیل وجود هویج، سرشار از ویتامین و مواد مغذی است.نان هویج و گردو از نان های خوشمزه و خوش عطر و مقوی خانگی می باشد

مواد لازم طرز تهیه نان هویج و گردو:

آرد: 3 تا 3.5 پیمانه

هویج رنده شده: 2 پیمانه

شکر: 1/3 پیمانه

خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری

شیر یا آب ولرم: 1/2 پیمانه

تخم مرغ: 1 عدد

روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری

نمک: 1/4 قاشق چای خوری

پودر دارچین: 1 قاشق چای خوری (اختیاری)

گردو یا کشمش (اختیاری)

طرز تهیه نان هویج و گردو

درست کردن نان هویج و گردو خوشمزه:

درست کردن پوره هویج:اول پوست هویج ها را به صورت نازک می گیریم و بعد خرد کرده و به همراه یک استکان آب، داخل قابلمه می پزیم. پس از پخت، آن ها را با گوشت کوب یا غذاساز پوره می کنیم و بعد کنار می گذاریم تا خنک شوند.

خمیر مایه را فعال کنید: خمیر مایه را با 1 قاشق چای خوری شکر و 2 قاشق غذاخوری آب ولرم مخلوط کنید. 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند و پف کند.

مواد را مخلوط کنید: در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر، نمک و پودر دارچین را مخلوط کنید. پوره هویج ، تخم مرغ، روغن مایع و خمیر مایه فعال شده را به آرد اضافه کنید.

خمیر را ورز دهید: مواد را با قاشق مخلوط کنید تا خمیر شروع به شکل گرفتن کند. در آخر مغزگردوها را اضافه کرده.سپس خمیر را روی سطح آردپاشی شده به مدت 10 تا 15 دقیقه ورز دهید تا صاف و منعطف شود.

خمیر را استراحت دهید: خمیر را در کاسه ای که با روغن چرب شده قرار دهید، روی آن را با پلاستیک بپوشانید و به مدت 1 تا 2 ساعت در مکانی گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

در این فاصله مواد رومال روی نان را آماده می کنیم. برای این کار زرده تخم مرغ، ماست، روغن و شکر را مخلوط کرده و هم می زنیم تا یکدست شود. سپس روی نان ها را رومال می کنیم تا آماده پخت شوند.

نان را پخت کنید: فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل نان درآورید. نان ها را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده قرار دهید و به مدت 30 تا 40 دقیقه یا تا زمانی که نان ها طلایی رنگ شوند، بپزید. حتما داخل فر ظرفی حاوی آب جوش بگذارید. این کار در بافت و لطافت نان ها خیلی مؤثر است.

پس از اینکه نان ها کامل پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و بعد از خنک شدن، روی آن ها را با عسل براق می کنیم و با خلال پسته تزیین می کنیم و بعد سرو می کنیم.

طرز تهیه نان هویج و گردو

نکات:

می توانید به جای شیر از آب ولرم استفاده کنید.

اگر تمایل دارید، می توانید 1/2 پیمانه گردو یا کشمش خرد شده به خمیر اضافه کنید.

برای اینکه نان ها پف بیشتری داشته باشند، می توانید قبل از پخت، روی آنها را با شیر یا آب اسپری کنید.

نان های پخته شده را می توانید تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.

نوش جان!

نان خرمایی

طرز تهیه نان خرمایی برای ماه رمضان

  ماکارون نارگیلی                    

نحوه درست کردن ماکارون نارگیلی دسر محبوب کشور کنیا

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا