نان / طرز تهیه نان محلی مازندران

یکشنبه 24 مهر 1401 آشپزی
nan

نان محلی مازندرانی که با فر تهیه می شود برای صبحانه بسیار مناسب هست در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه نان محلی با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه نان ساده با هوا پز   و پیده مرغ و نان سبزیجات را مشاهده کنید.

مواد لازم  برای تهیه نان محلی

  • آرد نان :۴ پیمانه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • شکر: ۶ قاشق چایخوری
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • کره آب شده :۵ قاشق غذاخوری
  • ماست شیرین: ½ لیوان
  • آب :½ لیوان
  • خمیر مایه فوری :۴ قاشق چایخوری
  • بهبود دهنده :۱ پینچ
  • پودر هل و زردچوبه: از هر کدام ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر زنجبیل و زیره :از هر کدام ۱ قاشق مرباخوری
  • مواد لازم رومال نان
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • زرده تخم مرغ: ۱ قاشق غذاخوری
  • کنجد :به مقدار کافی

 

نان

نان محلی مازندران

طرز تهیه نان محلی

  1. برای تهیه نان محلی ابتدا یک ظرف مناسب بردارید و 2/3  آب را به همراه ۲ قاشق چایخوری شکر، ۲ قاشق چایخوری آرد و خمیر مایه در آن بریزید و با هم  ترکیب کنید و روی ظرف را بپوشانید تا خمیر مایه عمل بیاید.
  2. تا خمیر مایه عمل می آید . بقیه آرد  و  نمک، بهبود دهنده نان، پودر هل و زنجبیل، زردچوبه و زیره درون الک  بریزید و ۳ مرتبه الک کنید( 3 بار الک کردن باعث سبک شدن آرد میشه حتما انجام دهید ).آرد را کنار بگذارید.
  3. حال  تخم مرغ و روغن را درون یک کاسه بزرگ بریزید  و با همزن دستی خوب هم بزنید و خمیر مایه  عمل آمده را به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید .
  4. در این مرحله مواد خشک  الک شده را به تدریج را به کاسه اضافه کنید و با دست مخلوط کنید و ورز دهید تا خمیر درون کاسه جمع شود، در ادامه  آب باقی مانده را کم کم به خمیر اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید  تا خمیری نرم و لطیف به دست آید.
  5. وقتی ورز دادن خمیر تمام شد آن را درون یک کاسه چرب شده قرار دهید و  روی کاسه را با پارچه نخی بپوشانید و اجازه دهید خمیر به مدت ۳۰ دقیقه در دمای آشپزخانه استراحت کند.
  6.  پس از نیم ساعت خمیر را کمی ورز دهید تا پف آن گرفته شود سپس دوباره به خمیر استراحت دهید تا پف کند ( 30 دقیقه استراحت)
  7. پس از استراحت دوم خمیر را به ۶ قسمت مساوی تقسیم کنید و چانه کنید ،
  8. فر را روشن کنید و روی  180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا فر گرم شود.
  9. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید .
  10. هر چانه را با دست باز کنید تا نازک شود و در سینی قرار دهید و روی آنها را با پارچه نخی بپوشانید تا حجیم شوند.
  11.  برای اینکه روی نان شما خوش رنگ شود در این مرحله  با کمک برس مخلوط تخم مرغ و زعفران را  روی خمیر ها  رومال  کنید و مقداری کنجد  روی خمیر بپاشید،
  12. سپس سینی فر را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه دهید نان ها به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزد و 5 دقیقه گریل را روشن کنید تا روی نان طلایی شود
  13. پس از پخت نان آنها را از فر خارج کنید و داخل یک پارچه نخی قرار دهید تا خنک شوند .این نان خوشمزه برای صبحانه مناسب هست.
طرز تهیه نان کدو حلوایی

 

خوراک کدو سبز

خوراک / طرز تهیه خوراک کدو سبز با خامه

morabay bhe va sib va havij

مربا / طرز تهیه مربای به و سیب و هویج خوشمزه و معطر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا