سلامت مغز/11 عادت روزانه که می تواند به مغز شما آسیب برساند

سه‌شنبه 12 مهر 1401 سلامت
سلامت مغز

عادات بدی که برای سلامت مغز مضر است

 

سلامت مغز:مغز شما به معنای واقعی کلمه همان چیزی است که هستید. سلامت عصبی و روانی برای داشتن یک زندگی سالم و رضایت بخش بسیار مهم است. اگر هر یک از این عادات بد را دارید که می تواند به ذهن شما آسیب برساند، از امروز شروع به تغییر آنها کنید تا فردایی شادتر داشته باشید.

با این حال، برخی فعالیت‌ها در صورت تکرار منظم می‌توانند آسیب جدی به سلامتی شما وارد کنند. در حالی که ممکن است از تأثیر سبک زندگی بی تحرک بر سلامت جسمانی خود آگاه باشید، عادات ناسالم دیگری نیز وجود دارد که ممکن است انجام دهید که می تواند در دراز مدت به سلامت مغز و روان شما آسیب برساند.

در اینجا لیستی از عادات بدی که می توانند بر سلامت مغز شما تأثیر منفی بگذارند آورده شده است:

 

سلامت مغز

سلامت مغز

1. نخوردن صبحانه

صبحانه سوخت مغز و بدن شما را برای شروع روز شما فراهم می کند. نادیده گرفتن منظم آن باعث می شود به دلیل کاهش قند خون، احساس خواب آلودگی و ناتوانی در تمرکز کنید.

انجام منظم این کار باعث می شود مغز شما از مواد مغذی ضروری و سیگنال های لازم برای عملکرد مناسب محروم شود. این به ویژه برای کودکان و نوجوانان مهم است زیرا مغز آنها در مراحل رشد است.

 

2. رژیم غذایی بد/پرخوری

رژیم غذایی شما بر هر جنبه ای از سلامتی شما تأثیر می گذارد – از اندام ها و رشد تا سلامت روان. مهم است که رژیم غذایی غنی از ویتامین ها و مواد مغذی و کم قند یا چربی تصفیه شده مصرف کنید.

مصرف بیش از حد قند می تواند منجر به اختلالات متابولیکی مانند دیابت شود و خطر ADHD را افزایش دهد.

در حالی که همه چربی ها برای شما مضر نیستند (به عنوان مثال، اسیدهای چرب امگا 3 به افزایش عملکرد مغز کمک می کنند)، رژیم غذایی بسیار چرب نیز می تواند باعث مشکلات مغزی شود. این می تواند در دراز مدت منجر به سفت شدن شریان ها و کاهش خون رسانی به مغز شود.

 

3. کم خوابی

کمبود خواب می تواند به سلول های مغز شما آسیب برساند

خواب راه مغز شما برای شارژ مجدد است. برای یک زندگی سالم ضروری است.

کم خوابی هر شب می تواند دیر یا زود به سلول های مغز شما آسیب برساند و منجر به از دست دادن حافظه، از دست دادن قضاوت و اختلالات توجه شود.

مطالعه اخیر منتشر شده در سال 2017 نقش بی خوابی و سایر اختلالات خواب را در ایجاد مشکلات عصبی از جمله بیماری آلزایمر، اسکیزوفرنی و اختلالات خلقی در آینده نشان داد.

 

4. مصرف الکل و سیگار کشیدن

مصرف زیاد الکل نه تنها برای کبد بلکه برای مغز شما نیز مضر است.

الکل در بدن به استالدهید تجزیه می شود. این ماده ممکن است با انتقال دهنده های عصبی در مغز شما تداخل داشته باشد، از انتقال سیگنال های مغزی جلوگیری کرده و منجر به کندی فعالیت مغز، افسردگی و سایر مسائل شود.

سیگار کشیدن نیز با کاهش عملکرد شناختی و بیماری آلزایمر در مراحل بعدی زندگی مرتبط است.

 

5. مصرف مواد مخدر تفریحی

داروهای تفریحی، مانند ماری جوانا، کوکائین و هروئین، دارای خواص اعتیادآوری هستند که با سروتونین و دوپامین تداخل می کنند – دو ماده شیمیایی مهم در مغز که خلق و خوی شما را تعدیل می کنند.

چندین مطالعه نشان داده است که سوء مصرف مزمن این داروها عملکرد مغز را مختل می کند و بر تصمیم گیری، تمرکز و توانایی های شناختی تأثیر می گذارد. آنها حتی می توانند باعث افسردگی و اضطراب در برخی افراد شوند.

 

سلامت مغز

سلامت مغز

6. عدم ورزش

فقدان ورزش بدنی می تواند برای سلامت مغز شما مضر باشد

ورزش برای سلامت جسمی و روحی شما بسیار مهم است. این باعث افزایش انعطاف پذیری عصبی می شود، که توانایی نورون ها برای سیم کشی مجدد خود و تغییر بر اساس شرایط است.

برخی از مطالعات فواید فعالیت بدنی را در بهبود جریان خون به مغز و افزایش عملکرد مغز نشان داده اند.

 

7. تنها زندگی کردن و معاشرت نکردن

انسان ها به گونه ای طراحی شده اند که حیوانات اجتماعی باشند. آنها در روابط و تعاملات سالم رشد می کنند.

عدم معاشرت کافی یا تنها ماندن برای مدت طولانی می تواند منجر به کاهش توانایی های شناختی شود و شما را در معرض خطر افسردگی و اضطراب قرار دهد.

 

8. نوشیدن بیش از حد نوشیدنی های کافئین دار

قهوه و چای حاوی ماده فعال کافئین  هستند که ممکن است در مقادیر کم برای بهره وری مغز شما مفید باشد.

با این حال، مصرف بیش از حد آن می تواند اثر معکوس داشته باشد. این می تواند منجر به افزایش گیرنده های آدنوزین در مغز شود و باعث شود زودتر از حد طبیعی احساس خستگی و تنبلی کنید.

مغز شما با گذشت زمان تحمل بیشتری نسبت به کافئین پیدا می کند و این ممکن است اعتیادآور شود. بنابراین، سعی کنید مصرف قهوه خود را به ۲ فنجان در روز محدود کنید.

 

9. ننوشیدن آب کافی

ننوشیدن آب کافی می تواند عملکرد مغز شما را مختل کند

مغز شما بیشتر از آب تشکیل شده است. از این رو، افزایش مصرف آب و هیدراته ماندن در طول مسیر به مغز شما کمک می کند کارآمدتر کار کند و شما را برای مدت طولانی تری شاداب و پر انرژی نگه می دارد.

 

10. مجبور کردن مغز به کار در هنگام استرس

استرس از طرق مختلف می تواند برای مغز مضر باشد. بهتر است زمانی که احساس خوبی ندارید یا استرس زیادی ندارید استراحت کنید، استراحت کنید یا مدیتیشن کنید. مجبور کردن مغز به کار کردن در این زمان ها می تواند بر توانایی های شناختی شما تأثیر بگذارد و در دراز مدت به سلول های مغز شما آسیب برساند

 

11. نخواندن

چندین مطالعه نشان داده اند که خواندن نوعی تمرین ذهنی است و به تحریک مغز کمک می کند. دانش و درک همدلانه را افزایش می دهد، حافظه را بهبود می بخشد و تفکر خلاق را به ویژه در کودکان در حال رشد تغذیه می کند.

 

 

دمنوش های گیاهی

8دمنوش گیاهی/دلایل مفید بودن چای های گیاهی برای سلامتی

مسواک زدن

10 حقیقت در مورد مسواک زدن

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا