رب انار چیست
رب انار یک چاشنی سنتی ایرانی است که از عصارهٔ دانههای انار تهیه میشود. رب انار که به عنوان چاشنی غذا و افزودنی استفاده میشود، از جوشاندن و غلیظ کردن آب انار به دست میآید.این ماده غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها، ویتامینها، و مواد معدنی است و خواص بسیاری برای سلامتی دارد.انار سرشار از ویتامین بی میباشد و باعث فعالیت مناسب آنزیم های بدن میشود
همه ما میدانیم که انار دارای خواص زیادی است که شما میتوانید با مصرف آن از این فواید بهره ببرید در ادامه همراه ما باشید
1-رب انار برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی:
رب انار به دلیل داشتن آنتیاکسیدانها، میتواند به کاهش کلسترول بد خون و بهبود جریان خون کمک کند. این امر میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مانند حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد.
2-رب انار برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
رب انار سرشار از ویتامین C است که یک آنتیاکسیدان قوی است. ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و بدن را در برابر بیماریهای عفونی محافظت میکند.تولید گلبول های سفید را تحریک می کند که اولین خط دفاعی بدن ما در برابر بیماری های مضر و عوامل بیماری زا است.
3-رب انار برای بهبود سلامت پوست:
رب انار حاوی آنتیاکسیدانهایی است که میتوانند به کاهش رادیکالهای آزاد کمک کنند. رادیکالهای آزاد میتوانند باعث پیری زودرس پوست شوند. رب انار همچنین میتواند به حفظ رطوبت پوست کمک کند و از خشکی پوست جلوگیری کند.
رب انار جلوگیری میکند از پیری زودرس، به دلیل داشتن ویتامین B3 که خاصیت جوانسازی دارد. مصرف رب انار حالت ارتجاعی پوست را از بین میبرد و پوست را جوان و شاداب نگه میدارد.
4-رب انار برای بهبود سلامت گوارش:
این ماده غذایی حاوی فیبر است که میتواند به بهبود هضم و کاهش خطر ابتلا به یبوست کمک کند. همچنین، رب انار حاوی آنتیاکسیدانهایی است که میتوانند به کاهش التهاب در دستگاه گوارش کمک کنند.
در بارداری استفاده از رب انار توصیه میشود، زیرا تهوع و ویار را کنترل میکنند و مشکلات گوارشی از جمله یبوست را از بین میبرد. از همه مهمتر رب انار سرشار از نیاسین است؛ نیاسین ماده است که برای رشد ذهن جنین بسیار سودمند است و جنین را تقویت میکند.
5-رب انار برای کاهش التهاب:
رب انار دارای خواص ضدالتهابی است که میتواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. التهاب میتواند باعث بروز بیماریهای مختلفی مانند آرتریت، آسم، و بیماریهای قلبی شود.
6-رب انار منبع ویتامین B
رب انار منبع غنی ویتامین های B1، B5، B3 و B6 است.
تیامین یا ویتامین B1 به تولید انرژی کمک می کند و به آنزیم هایی کمک می کند که به عملکرد سیستم قلبی عروقی، ماهیچه ها و سیستم عصبی کمک می کنند. ن
یاسین یا ویتامین B3 برای حل مشکلات مربوط به سیستم گوارشی و عصبی شناخته شده است. اسید پانتوتنیک یا ویتامین B5 برای رشد و نمو طبیعی بدن ما ضروری است.
ویتامین B6 به بدن شما کمک می کند تا پروتئین های مصرف شده را تجزیه کند. همچنین به حفظ تعداد سالم گلبول های قرمز خون که برای تامین اکسیژن در سراسر بدن ضروری هستند کمک می کند.
7-رب انار برای افزایش قدرت باروری:
رب انار حاوی ترکیباتی است که میتوانند به بهبود عملکرد جنسی و افزایش قدرت باروری کمک کنند.مصرف رب انار به صورت ناشتا میتواند به افزایش اثربخشی آن کمک کند. همچنین میتوان از رب انار در تهیه انواع غذاها و سالادها استفاده کرد.
8-رب اناربرای کاهش کلسترول
طبق تحقیقات، رب انار تجمع کلسترول را در شریانهای شما کاهش میدهد. کلسترول عامل اصلی بیماری های قلبی است غلظت بالای کلسترول در شریان ها باعث تنگ شدن و سفت شدن آنها می شود.
این به نوبه خود منجر به مشکلات قلبی کشنده می شود. آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنول های موجود در این ملاس به کاهش لیپوپروتئین های کم چگالی که باعث ایجاد کلسترول می شوند کمک می کند.
9-رب انار ضد سرطان
رب انار به عنوان اثر پیشگیرانه بر روی چند بیماری کشنده شناخته شده است. یک مطالعه نشان داد که ملاس ساخته شده از انار می تواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها را کاهش دهد.
از آنجایی که رب انار سرشار از آنتی اکسیدان است، از اثرات نامطلوب رادیکال های آزاد جلوگیری می کند و از بدن ما در برابر سلول های سرطانی محافظت می کند.
10-رب انار منبع برای درمان فشار خون بالا
مصرف رب انار برای افراد دچار فشار خون بالا مفید است البته این افراد برای کنترل فشار خون باید از رب انار ترش استفاده کنند.
مصرف رب انار به صورت ناشتا به تصفیه خون کمک میکند.
11-رب انار برای درمان آفت
رب انار به درمان آفت و جوش دهان کمک میکند. برای بهتر شدن آفت و جوش دهان مقداری رب انار ترش را به صورت موضعی بر روی جوش یا آفت قرار دهید.
تهیه رب انار خانگی
انار دانه شده: ۵ کیلو
آب سرد: ۲ لیوان
آب انار: ۳ لیوان
نمک: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
دانههای انار را داخل یک قابلمه بزرگ و مناسب بریزید و آب سرد و آب انار را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و شعله اجاق را زیاد کنید تا انار جوش بیاید؛ سپس حرارت را کم کنید. کفهای روی قابلمه را با کفگیر بردارید و اجازه بدهید انار همراه با آب و شعله کم حدود ۲ ساعت بجوشد و بپزد.
در این فاصله چند بار انارها را هم بزنید.بعد از این مدت زمان انارها را از صافی رد کرده حالا آب صاف انار را دوباره داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بجوشد و کم کم غلیظ شود
مضرات رب انار:
مصرف بیش از حد رب انار میتواند باعث ایجاد عوارض جانبی مانند سوزش معده، اسهال، و یبوست شود. همچنین، مصرف رب انار در دوران بارداری و شیردهی باید با احتیاط انجام شود.
در صورت داشتن هرگونه بیماری خاص، قبل از مصرف رب انار با پزشک خود مشورت کنید.
ارسال دیدگاه