۲ روش دستور پخت خورش آلو

پنج‌شنبه 5 اسفند 1400 آشپزی
۲ روش دستور پخت خورش آلو

۲ روش دستور پخت خورش آلو

خورش آلو هم با گوشت میتوان درست کرد و هم با مرغ ، وجود سبزیجاتی مثله هویج و پیاز ، آن را چندین برابر خوشمزه میکنند .این غذا برای ۷-۵ نفر مناسب است و آماده سازی و پخت آن حدود ۴ ساعت طول می‌کشد.

مواد لازم
گوشت 500 گرم
پیاز بزرگ 1 عدد
آلو 250 گرم
هویج 1 کیلوگرم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
نمک و روغن به میزان لازم
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
دستور تهیه ۲ روش دستور پخت خورش آلو:
  1. ابتدا هویج‌ها را شسته، پوست بگیرید و به صورت رشته‌های باریکی به طول ۴ سانتی‌متر برش بزنید.
  2. در یک قابلمه ۲ قاشق غذاخوری روغن داغ کرده و هویج‌های خرد شده را به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و هویج‌ها را حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شوند. در این فاصله گاهی آن‌ها را هم بزنید و پس از نرم شدن از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.
  3. در همان قابلمه ۳ قاشق غذاخوری روغن بریزید، پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا طلایی شود.
  4. گوشت را به قطعات ۲ سانتی‌متری برش زده، به پیاز اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کرده و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.

    ۲ روش دستور پخت خورش آل

    ۲ روش دستور پخت خورش آلو

  5. ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کرده و ۳-۲ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس ۴ پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
  6. آلو‌ها را به مدت یک ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس آن‌ها را آبکش کرده و در کمی روغن تفت دهید.
  7. پس از اینکه گوشت به مدت ۱ ساعت پخت، هویج و آلو‌ها را همراه با مقداری نمک به قابلمه اضافه کنید، هم بزنید و درب قابلمه را ببندید.
  8. تقریبا ۲ ساعت دیگر باید صبر کنید تا خورش پخته و جابیفتد.
  9. وقتی آب خورش تمام شد و به روغن نشست، آبلیمو را به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
  10. خورش را در بشقاب بکشید و همراه با برنج زعفرانی سرو کنید.
۲ روش دستور پخت خورش آلو

۲ روش دستور پخت خورش آلو


طرز تهیه خورش آلو با مرغ و لپه

در این دستور تهیه به جای سیب زمینی از آلو استفاده شده است. این غذا برای ۶ نفر مناسب است و آماده سازی و پخت آن حدود ۳ ساعت طول می‌کشد.
مواد لازم
سینه یا ران مرغ  8 تکه
آلو 1 پیمانه
لپه 1/2 پیمانه
پیاز یزرگ 1 عدد
سیر له شده 4 حبه
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک، فلفل  به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. لپه را پاک کنید، بشویید و ۴-۳ ساعت در آب سرد خیس کنید. سپس آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.
  2. پیاز را ریز خرد کرده و با ۳-۲ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود، سپس سیر له شده و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
  3. روی قطعات مرغ کمی نمک و فلفل سیاه بپاشید و در قابلمه بچینید. دو طرف قطعات مرغ را برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند.
  4. لپه را در قابلمه بریزید و چند دقیقه تفت دهید، سپس ۱/۵ پیمانه آب همراه با کمی نمک و فلفل به قابلمه اضافه کرده، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورش حدود ۳۰ دقیقه بپزد.
  5. آلو‌ها را یک ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس خوب بشویید و با کمی روغن یا کره تفت دهید.
  6. پس از اینکه مرغ و لپه حدود ۳۰ دقیقه پختند، آلو‌ها را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱ ساعت دیگر بپزند.
  7. در انتهای پخت خورش، زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا آب خورش تمام شده و خورش آلو به روغن بنشیند.

    ۲ روش دستور پخت خورش آلو

    ۲ روش دستور پخت خورش آلو

  8. خورش را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج و انواع شور و ترشی مانند ترشی سیر، ترشی بادمجان وشور گل کلم میل کنید.
 خورش آلو با لپه
دستور پخت خورش آلو مسما
طرز تهیه پیراشکی روسی

طرز تهیه پیراشکی روسی

قارچ گریل شده

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا