خورش قلیه ترش
خورش قلیه ترش
خورش قلیه ترش یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان لرستان است. این خورش با گوشت قرمز، پیاز، آب انار یا عصاره تمر هندی، رب انار یا رب گوجه فرنگی، سیبزمینی و ادویهجات درست میشود.
یکی از خورشتهای خوشمزهای که امروزه طرفداران زیادی دارد، خورشت بامیه است. روش تهیه آن را در مجله آشپزی خانواده دایان آوردیم.
مواد لازم خورش قلیه ترش:
گوشت گوسفندی یا گوساله: 500 گرم
پیاز: 2 عدد بزرگ
آب انار یا عصاره تمر هندی: 1 لیوان
رب انار یا رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
سیبزمینی: 2 عدد
ادویهجات: نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، زنجبیل، زعفران دم کرده
طرز تهیه خورش قلیه ترش :
ابتدا گوشت را به قطعات کوچک خرد کنید و با پیاز خرد شده و ادویهجات تفت دهید تا پیاز نرم و طلایی شود.
سپس آب انار یا عصاره تمر هندی را اضافه کنید و اجازه دهید خورش به جوش بیاید.
بعد از جوش آمدن خورش، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت بپزد.
در این فاصله، سیبزمینیها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
بعد از اینکه گوشت پخت، سیبزمینیها را اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
در نهایت، رب انار یا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خورش را هم بزنید تا یکدست شود.
بعد از چند جوش، خورش را از روی حرارت بردارید و با برنج یا نان سرو کنید.
سرو خورش قلیه ترش:
خورش قلیه ترش را میتوانید با برنج یا نان سرو کنید. برای تزیین خورش میتوانید از پیاز داغ، سیر داغ و یا جعفری خرد شده استفاده کنید.
نکات:
برای تهیه خورش قلیه ترش میتوانید از گوشت مرغ نیز استفاده کنید. در این صورت، زمان پخت خورش کمتر خواهد بود.
میزان آب انار یا عصاره تمر هندی را میتوانید بسته به ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
اگر از آب انار استفاده میکنید، بهتر است از آب انار ترش استفاده کنید تا خورش طعم ترشتری داشته باشد.
در صورت تمایل میتوانید از چوب دارچین نیز در خورش استفاده کنید.
ارسال دیدگاه