دستور پخت ترش کباب مازندرانی

چهارشنبه 17 خرداد 1402 آشپزی

دستور پخت ترش کباب مازندرانی

کباب ترش یکی از غذاهای محبوب شمال ایران است که از سبزی‌های ترش مخصوص منطقه استفاده می‌شود. این غذا دارای دستور العمل بسیار ساده‌ای است. لازم به ذکر است که کباب ترش در مناطق مختلف شمال ایران، به ویژه در مازندران و گیلان، با یکدیگر تفاوت دارد. در گذشته، ایرانی‌ها به طور سنتی از شاخه‌های انجیر تازه برای کباب استفاده می‌کردند که باعث آبدارتر و لطیف‌تر شدن گوشت می‌شد.

اما امروزه بیشتر از سیخ‌های استیل استفاده می‌شود و آن‌ها را روی زغال کباب می‌کنند. در زمان کباب کردن، حتماً باید شعله‌های آتش را با حرارت متوسط نگه داشت تا کباب‌ها نسوزند، اما به‌طور کامل و مغزپخت شوند. همچنین، سیخ‌ها را چندین بار روی منقل بچرخانید و قبل از خشک شدن گوشت کباب، آن‌ها را از روی حرارت بردارید. در اینجا، طرز تهیه کباب گوشت ترش و جوجه ترش شمالی که در مناطق مازندران و گیلان معروف است، به شما آموزش داده می‌شود.

دستور پخت ترش کباب مازندرانی

دستور پخت ترش کباب مازندرانی

مواد لازم برای تهیه ترش کباب

  • گوشت قرمز یا سینه مرغ 350 گرم
  • گردو 50 گرم
  • رب انار 1 الی 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز 2 عدد متوسط
  • جعفری 1 قاشق غذاخوری
  • چوچاق 1 قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی به تعداد دلخواه
  • نمک به میزان لازم

چند نکته برای پخت ترش کباب مازندرانی

– در صورتی که چوچاق در منطقه شما در دسترس نیست، می‌توانید آن را حذف کرده و مقدار جعفری را افزایش دهید.

– همچنین، در صورت امکان، بهتر است از رب انار خانگی استفاده کنید زیرا این چاشنی اصلی این غذاست و می‌تواند گوشت را مزه‌دار کند.

– هر چه از رب خانگی بهتر و خالص‌تری استفاده کنید، غذای لذیذتری خواهید داشت.

– به هیچ عنوان تا مرحله آخر پخت کباب‌ها از نمک استفاده نکنید، زیرا باعث سفت شدن کباب خواهد شد.

چند نکته برای پخت ترش کباب مازندرانی

چند نکته برای پخت ترش کباب مازندرانی

طرز تهیه ترش کباب مازندرانی

  1. برای شروع، گوشت قرمز یا مرغ را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس گوشت را خرد کنید، اما توجه داشته باشید که تکه‌های گوشت خیلی بزرگ نباید باشند تا در زمان کباب کردن مغزپخت شوند.
  2. گردو را آسیاب کنید و پیازها را به صورت خلالی خرد کنید. همچنین، جعفری و چوچاق را هم خرد کنید.
  3. حالا، گردوی آسیاب شده، رب انار، پیاز، جعفری و چوچاق را در ظرفی با اندازه مناسب مخلوط کنید و تکه‌های گوشت را به این مخلوط اضافه کنید و همه‌ی مواد را کامل با هم مخلوط کنید.
  4. سپس، درب ظرف را بپوشانید و به مدت ۱۲ ساعت به مواد استراحت دهید. سعی کنید این مدت زمان را کاهش ندهید، زیرا در این مدت رب انار به بافت گوشت نفوذ خواهد کرد و باعث ترد و ترش شدن کباب خواهد شد.
  5. گوشت‌ها را به سیخ بزنید و روی آتش کم منقل کباب کنید. حتماً به یاد داشته باشید که آتش نباید شعله ور باشد تا جلوی سوختن رب انار و بد طعم شدن ترش کباب را بگیرید.
  6. همچنین، گوجه فرنگی‌ها را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و به سیخ بزنید. در انتهای کار، آن‌ها را روی منقل کباب کنید.
  7. در انتها، می‌توانید به کباب اندکی نمک اضافه کنید، اما به هیچ وجه به سس آن نمک ندهید زیرا باعث سفت شدن آن خواهد شد.
طرز تهیه ترش کباب مازندرانی

طرز تهیه ترش کباب مازندرانی

حال که ترش کباب آماده شده است، می‌توانید آن را سرو کنید. برای این منظور، کباب‌ها را در ظرفی قرار دهید و اطراف آن را با گوجه فرنگی کبابی، لیموترش و در صورت تمایل پیاز تزیین کنید.می‌توانید ترش کباب را همراه با برنج سفید یا بدون آن میل کنید. با توجه به سلیقه‌ی خود می‌توانید از نوع و شکل سرویس دهی مختلفی استفاده کنید تا این غذا بهتر به نظر بیاید.

 

سوفله مرغ و سس سفید

طرز تهیه سوفله مرغ و سس سفید

پسته پلو

پسته پلو/طرز تهیه پسته پلو دامغانی خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا