طرز تهیه سوفله مرغ و سس سفید
سوفله میتواند به عنوان غذای اصلی خوشمزه یا دسر شیرینی سرو شود. در انواع مختلفی، سوفله تهیه میشود، اما دو عنصر اصلی آن شامل پایهای از کرم طعم دار و مرینگ نرمی از سفیده زده شده تخم مرغ هستند که در تمام نوع سوفلهها مشترک هستند. پایه سوفله به آن طعم داده و مرینگ به آن بافت میدهد.
پایههای سوفله از مواد اولیهای متنوع تهیه میشوند که بستگی به سلیقه شما دارد. ممکن است حاوی مربا، میوه یا شکلات باشد و همچنین با اضافه کردن ماهی یا گوشت و همراه با کرم یا پنیر نیز میتوان آن را تهیه کرد.سوفله یک نوع کیک سبک است که با استفاده از تخم مرغ تهیه میشود. با این حال، چیزی که سوفله را از کیکهای دیگر متمایز میکند، نحوه آماده کردن مواد لازم آن است.
مواد لازم جهت تهیه سوفله مرغ
- مرغ نیم کیلو
- ماکارونی فرمی 200 گرم
- جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده 1 عدد
- سس سفید 1 فنجان
- پنیر پیتزا 150 گرم
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سوفله مرغ
- برای تهیه سوفله مرغ، ابتدا باید سینه مرغ را بهخوبی شویید و سپس آن را درون یک قابلمه مناسب قرار دهید. سپس به میزان کافی درون قابلمه آب بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا مرغ بپزد.
- در مرحله بعد، باید پیاز را بهخوبی شسته و پوست بگیرید و سپس آن را به چهار قسمت تقسیم کنید. در این مرحله مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و اگر دوست داشتید برگ بو را به قابلمه اضافه کرده و درب آن را ببندید تا مرغ بپزد.
- حدودا ۴۰ تا ۴۵ دقیقه طول میکشد تا مرغ بپزد. بعد از آن مرغ را از قابلمه خارج کرده و بگذارید تا خنک شود. حالا با استفاده از یک چنگال، مرغ را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
- در مرحله بعد، قارچها را بهخوبی بشویید و بگذارید تا آب اضافه آن خارج شود. سپس با کمک تخته و چاقو آنها را به صورت ورقهای خرد کنید.
- یک تابه مناسب را انتخاب کنید و در آن کمی کره بریزید، سپس قارچها را اضافه کرده و روی حرارت بالا تفت دهید. تفت دادن قارچ روی حرارت بالا کمک میکند تا قارچ آب نیندازد و کوچک نشود. پس از تفت دادن قارچ، آن را کنار بگذارید.
- حالا باید درون یک تابه تمیز، آرد را بریزید و کمی تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود و رنگ آن کمی تغییر کند. سپس باید کره را به آن اضافه کنید.
- حالا باید آرام آرام شیر را به آرد اضافه کرده و هم بزنید. حتما باید شیر را کم کم و به آرامی اضافه کنید تا آرد گلوله نشود. در انتها نیز مقداری نمک و فلفل را به سس اضافه کرده و مجدداً هم بزنید تا سس به یک غلظت دلخواه برسد.
- زمانی که سس مقداری غلیظ شد، باید مرغ و قارچ را به آن اضافه کرده و مجدداً هم بزنید تا سس به خورد آن برود. حرارت را کم کنید و بگذارید تا سس به همراه مرغ بپزد.
- حالا سوفله را میتوانید با نان تست یا نان لواش سرو کنید. همچنین میتوانید با اضافه کردن مقداری پنیر پارمزان روی سوفله، آن را تزئین کنید. سوفله مرغ غذایی خوشمزه و سرشار از پروتئین است که معمولاً بهعنوان یکی از غذاهای اصلی در سرویسدهی در مهمانیها و جشنهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد لازم جهت تهیه سس سفید سوفله
- کره 50 گرم
- شیر 1 پیمانه
- آرد سفید 2 ق
- خامه 2 ق
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سس سفید
ابتدا، کره را درون یک قابلمه قرار داده و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب شود. سپس آرد را به کره اضافه کرده و کمی تفت دهید تا آرد گلوله نشود و رنگ آن کمی تغییر کند. در این مرحله، شیر را به آرامی به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا سس یکنواخت شود. سپس خامه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و دوباره روی حرارت قرار دهید تا سس غلیظ شود.
مواد لازم جهت تهیه سوفله مرغ و قارچ (مخلوط)
- تخم مرغ 2 عدد
- قارچ خرد شده 300 گرم
- فلفل دلمه 2 عدد
- هویج 2 عدد
- پنیر پیتزا رنده شده به میزان لازم
- سینه مرغ 1 عدد
- پیاز 1 عدد
- ذرت پخته 2 قاشق غذاخوری
مواد لازم سس جهت تهیه سوفله مرغ و قارچ
- پیاز کوچک 1 عدد
- آب مرغ 4 – 5 قاشق غذاخوری
- آرد سفید 1 قاشق غذاخوری
- کره 2 قاشق غذاخوری
- زعفران کمی
- خامه صبحانه 200 گرم
- جعفری رد شده 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- پودر اویشن 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ
- ابتدا مرغ را با یک عدد پیاز و نمک بپزید و آنرا ریز ریز کنید. سپس قارچ را ورقه ورقه و فلفل را ریزکرده و به مرغ اضافه کنید.
- یک پیاز را ریز رنده کنید و با کره روی حرارت کمی تفت دهید. سپس آرد سفید را اضافه کرده و دوباره کمی تفت دهید. در این زمان نمک و فلفل قرمز و فلفل سیاه را در آن بریزید و آرام آرام شیر را اضافه کنید و به هم بزنید تا سس یکنواختی به دست آید. حرارت را زمانی که سس غلیظ شد، خاموش کنید.
- فر را روشن کنید تا گرم و آماده باشد و درجه آن را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت بگذارید.
- سس را با مرغ و قارچ مخلوط کنید. سپس پنیر پیتزا را رنده کنید.
- در آخر سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا کنید و هر کدام را جداگانه بزنید تا زرده کاملاً رنگ روشن به خود بگیرد. به دقت توجه کنید که سفیده حتماً بایستی پف کند و کاملاً پنبهای شود.
- سپس زرده را روی سفیده بریزید و آرام با یکدیگر مخلوط کنید تا حدی که پف آن نخوابد. بعد این مخلوط را روی مرغ و سس بریزید و با قاشق آرام به هم بزنید تا مرغ به آن آغشته شود.
- ته ظرف پیرکسی را چرب کنید و کمی پنیر پیتزا بریزید. سپس مایه سوفله را روی آن بریزید و سطح روی آن را صاف کنید و بقیه پنیر را روی آن بریزید. سپس ظرف را در پنجره اول فر که قبلاً گرم کرده بودید قرار دهید. بعد از نیم الی سه ربع ساعت از فر درآورید. توجه داشته باشید که نباید در زمان پختن در فر باز شود و از بیرون داخل فر را نگاه کرده و هر زمان روی سوفله طلایی شد، فر را خاموش کنید.
ارسال دیدگاه