
دستور پخت عدسی با سیب زمینی
عدسی یکی از لذیذ ترین و سیر کننده ترین مواد خوراکی است که غذای بسیار مفید و سالمی است. تنها با صرف مدت زمانی کوتاه میتوانید عدسی با سیب زمینی را در منزل تهیه کنید!
مواد لازم برای تهیه عدسی با سیب زمینی
مواد لازم | |
عدس | 2 لیوان |
سیب زمینی | یک عدد بزرگ |
شنبلیله | 2 قاشق چایخوری |
پیاز | یک عدد |
رب گوجه فرنگی | یک الی دو قاشق غذاخوری |
روغن، نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه عدسی با سیب زمینی
- سیب زمینی را پوست بگیرید و همراه با عدس در یک قابلمه قرار دهید.
- مقداری آب به عدس و سیب زمینی اضافه کنید تا سطح آنها را پوشش دهد.
- عدس را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا عدس و سیب زمینی کاملا بپزند.
- سیب زمینی را بیرون آورده و بکوبید تا کاملا له شود و مجددا به غذا اضافه کنید.
- پیاز را ریز خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید. زردچوبه را نیز به آن اضافه کنید.
- پس از آنکه پیازها طلایی شدند، شنبلیله را اضافه کرده و بلافاصله از روی حرارت بردارید. اجازه دهید شنبلیله با حرارت روغن بپزد.
- رب گوجه را تفت دهید.
- پیاز داغ و شنبلیله و رب گوجه فرنگی را به عدسی اضافه کنید.
- پس از آنکه عدسی یکی دو جوش زد، عدسی حاضر است.
طرز تهیه عدسی با سیب زمینی همین اندازه راحت است و در مدت زمانی اندک میتوانید غذایی مقوی را تهیه کنید.

دستور پخت عدسی با سیب زمینی
چند نکته:
- عدسی باید کمی غلیظ باشد، اما نباید سفت شود.
- اگر در مراحل پخت، آب غذا کم بود مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
- شنبلیله نباید بیش از حد حرارت ببیند، بنابراین پس از آنکه شنبلیله را به پیاز داغ اضافه کردید، فورا از روی حرارت بردارید. حرارت مستقیم باعث تلخ شدن این ماده غذایی میشود.
- در صورت تمایل میتوانید رب گوجه فرنگی را از دستور تهیه این غذا حذف کنید.
سیب زمینی باعث منسجم و یک دست شدن بافت غذا میشود؛ بنابراین اگرچه در طعم غذا تاثیری چندانی ندارد، اما آن را از عدسی حذف نکنید.
کالری مواد اولیه عدسی با سیب زمینی:
- هر یک لیوان عدس ۲۳۰ کیلوکالری دارد.
- همچنین هر عدد سیب زمینی بزرگ حاوی حدود ۱۴۰ تا ۱۸۰ کیلوکالری است.
- هر یک قاشق مرباخوری روغن جامد نیز حدودا ۴۵ کیلوکالری دارد.
- هر ۳۰ گرم نان از هر نوعی که باشد، حاوی ۸۰ کیلوکالری است.
- هر ۱۰۰ گرم رب گوجه فرنگی حدودا ۸۰ کیلوکالری دارد.
ارسال دیدگاه