» آشپزی » دستور پخت رول بادمجان با گوشت چرخ کرده

تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۲/۲۱ - ۱۴:۰۲

 کد خبر: 80828
 2377 بازدید

دستور پخت رول بادمجان با گوشت چرخ کرده

دستور پخت رول بادمجان با گوشت چرخ کرده

طلب شما را با آموزش مرحله به مرحله‌ی طرز رول بادمجان با گوشت چرخ کرده آشنا خواهیم کرد. همچنین در پایان با ایده‌هایی ساده برای تزئین این غذای خوشمزه و استفاده از مواد دیگر در تهیه آن آشنا خواهید شد.

طرز تهیه رول بادمجان با گوشت چرخ کرده
بادمجان گیاهی یکساله از خانواده سیب زمینی و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از کرک است که ارتفاع ساقه آن تا ۷۰ سانتیمتر می‌رسد. برگ‌های آن بیضی شکل با نوک باریک بوده و گل‌های آن بنفش رنگ است. میوه این گیاه دراز و باریک و یا گرد، به رنگ بنفش، سیاه، زرد و سفید دیده می‌شود. بادمجان از قدیم الایام در هند کشت می‌شده و از آنجا به دیگر نقاط جهان راه یافته است.
از نظر طب سنتی بادمجان گرم و خیلی خشک است و بر خلاف آنچه عوام اعتقاد دارند که بی خاصیت است دارای خواص زیادی است. مهمترین خاصیت بادمجان این است که نوع کبابی و آبپز آن برای افرادی که رژیم‌های لاغری را رعایت می‌کنند، غذای بسیار مناسبی است. زیرا در عین کم کالری بودن حاوی ویتامین و مواد معدنی نیز می‌باشد.
این گیاه در تمام مدت سال وجود دارد و با آن خوراکی‌های خوشمزه‌ای درست می‌شود، از غذا‌های سنتی نظیر حلیم بادمجان گرفته تا ترشی بادمجان و رول بادمجان سوخاری. نکته‌ای که در استفاده از بادمجان وجود دارد این است که حتما باید کاملا رسیده مصرف شود، زیرا بادمجان نارس تلخ مزه است و در افراد مبتلا به آسم و برونشیت، باعث تحریک بیماری می‌شود.
یکی از غذا‌های خوشمزه‌ای که با بادمجان درست می‌شود، رول بادمجان با گوشت چرخ کرده است که به دو روش سرخ شده و کبابی تهیه می‌شود. از آنجا که برای سرخ کردن بادمجان روغن زیادی مصرف می‌شود، رول بادمجان سرخ شده برای افرادی که رژیم‌های غذایی خاصی را رعایت می‌کنند یا چربی خون بالایی دارند مناسب نبوده و بهتر است این افراد از نوع کبابی آن استفاده کنند. برای آشنایی با طرز تهیه رول بادمجان با گوشت چرخ کرده به  دو روش، روش کبابی (رژیمی) و سرخ شده (غیر رژیمی) این مطلب را از دست ندهید.

طرز تهیه رول بادمجان با گوشت چرخ کرده به روش سرخ شده (غیر رژیمی)

مواد لازم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
بادمجان ۴ عدد
جعفری ساطوری ۲ قاشق غذاخوری
آویشن ۱/۲ قاشق چایخوری
قارچ ورقه شده ۶-۷ عدد
پیاز خرد شده ۱ عدد
سیر له شده ۱-۲ حبه
پنیر پیتزا ۴ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه:
  1. بادمجان‌ها را پوست گرفته و سر آن‌ها را از زیر کلاهک جدا کنید. سپس چند برش طولی به ضخامت نیم سانتیمتر بزنید و به منظور مزه دار کردن و رفع تلخی بادمجان روی آنها نمک بپاشید.
  2. نیم ساعت فرصت دهید تا نمک به خورد بادمجان رود و تلخی آن گرفته شود، سپس با آب سرد بشویید و خشک کنید.
  3. ورقه‌های بادمجان را در کمی روغن سرخ کنید تا رنگ آن‌ها طلایی شود.
  4. پیاز خرد شده را با کمی روغن در یک تابه تفت دهید تا بلوری شود، سپس سیر له شده را اضافه کرده و دو سه دقیقه با هم تفت دهید.
  5. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس قارچ ورقه شده را بیفزایید و در حد ۵-۴ دقیقه تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
  6. جعفری ساطوری، آویشن، نمک و فلفل را به تابه اضافه کرده و در حد چند ثانیه تفت دهید.
  7. رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  8. وسط هر یک از ورقه‌های بادمجان سرخ کرده، حدود یک قاشق غذاخوری از مایه گوشت قرار دهید و بادمجان را رول کنید.
  9. رول‌ها را در ظرف پیرکس بچینید و روی هر یک از رول‌های بادمجان کمی پنیر پیتزا بریزید.
  10. ظرف حاوی رول را به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه در فر گرم شده روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا پنیر روی آن آب شود.
  11. ظرف را از فر خارج کرده و روی رول‌های بادمجان را با سس گوجه فرنگی تزیین کنید.
  12. برای تهیه سس گوجه فرنگی، گوجه فرنگی را رنده کرده و با کمی نمک، فلفل، شکر و سرکه حرارت دهید تا غلیظ شود.

رول بادمجان با گوشت چرخ کرده به روش سرخ شده


طرز تهیه رول بادمجان با گوشت چرخ کرده به روش کبابی (رژیمی)

مواد لازم
بادمجان ۴ عدد
گوشت چرخ کرده ۷۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سبز ساطوری ۲ عدد
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
دستور تهیه:
  1. بادمجان‌ها را پوست گرفته و از طول به ضخامت نیم سانتیمتر برش دهید، سپس روی ورقه‌های بادمجان نمک بپاشید و پس از نیم ساعت با آب سرد شسته و خشک کنید.
  2. دو طرف بادمجان‌ها را روی گریل، کباب کنید تا نرم شوند.
  3. پیاز را رنده کرده و گوشت چرخ کرده، فلفل سبز و ۲ عدد گوجه فرنگی ساطوری و نمک را به آن اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید تا به شکل خمیر درآیند.
  4. مایه را به شکل کوفته‌های کوچکی به اندازه عرض ورقه های بادمجان‌ درآورید.
  5. کوفته‌ها را کف ماهیتابه بچینید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا سرخ شوند.
  6. دو ورق بادمجان‌ گریل شده را به شکل بعلاوه روی هم قرار داده و وسط آن یک کوفته قرار دهید.
  7. ورقه‌های بادمجان را از دو طرف جمع کرده و روی هم قرار دهید، سپس با یک خلال دندان فیکس کنید و یک ورقه گوجه فرنگی و یک تکه فلفل دلمه‌ای روی آن قرار دهید.
  8. همه بادمجان‌ها را به همین طریق بپیچید و در سینی فر قرار دهید.
  9. رب را با کمی آب جوش رقیق کنید، دو قاشق غذاخوری آبغوره و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کرده و سس حاصل را روی رول‌های بادمجان بریزید.
  10. رول‌ها را در فر گرم شده روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت قرار دهید تا بپزند.رول بادمجان با گوشت چرخ کرده

 

رول بادمجان با گوشت چرخ کرده به همراه تزئین با گوجه و ریحان

رول بادمجان با گوشت چرخ کرده به همراه تزئین با گوجه و ریحان

تزئین رول بادمجان در دیس

تزئین رول بادمجان در دیس

تزئین رول بادمجان با جعفری و پنیر پیتزا

تزئین رول بادمجان با جعفری و پنیر پیتزا

رول بادمجان با گوشت چرخ کرده و ذرت

رول بادمجان با گوشت چرخ کرده و ذرت
تزیین رول بادمجان با گوشت چرخ کرده به همراه سس گوجه فرنگی و سیب زمینی آب پز شده
منبع:ستاره

برچسب ها : , ,
دسته بندی : آشپزی
Bilit Arzan Bilit Kish
loading...
ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.