
حلوا سیاه دانه و ارده
ادویه موجود در این حلوا یا معجون سیاهدانه شامل سیاهدانه دارچین، هل، زنجبیل، ارده کنجد، فلفل سیاه، رازیانه است. این ادویه ها دارای مزاج گرم هستند، پس باید میزان رازیانه را کم مصرف کنید چون طعم آن غالب است. بعد از جا افتادن حلوا روغنی روی آن جمع می شود که روغن کنجد و روغن سیاه دانه است و کاملا طبیعی. خواص حلوای سیاه دانه بسیار زیاد است زیرا روغن سیاه دانه در آن موجود است (اگر مایل باشید خواص روغن سیاه دانه را در مجله دایان بخوانید).
در پخت این حلوا به اندازه ها دقت شود. اندازه شکر و ارده سه برابر سیاه دانه است.
مواد لازم برای تهیه حلوای سیاه دانه و ارده
- سیاه دانه 330 گرم
- ارده 1 کیلو
- شکر 1 کیلو
- ادویه جات شامل: زنجبیل، دارچین، هل، زیره ، رازیانه به میزان لازم
- آب به میزان لازم
طرز تهیه حلوای سیاه دانه و ارده
- ابتدا سیاه دانه را در ظرفی ریخته و روی شعله ملایم به خوبی تفت داده تا بوی آن بلند شود.
- سپس سیاه دانه تفت داده را با میکسر برقی یا با هاون فلزی به خوبی نرم کنیدو از الک رد کنید تا زبری آن گرفته شود.
- در یک قابلمه مقداری آب ریخته و روی شعله قرار می دهیم تا بجوشد. پودر سیاه دانه را در آب ریخته اگر رد کردن سیاه دانه از الک برایتان سخت بود در این مرحله آب و سیاه دانه را از الک یا صافی رد کنید و دوباره به قابلمه برگردانید تا به آرامی بجوشد .در مدت جوشیدن هم زدن را فراموش نکنید ممکن است سیاه دانه ها ته بگیرد.
- بعداز اینکه خوب جوش خورد شکر را اضافه می کنیم.
- اجازه می دهیم تا حلوا غلیط شود سپس ارده را اضافه کرده و خوب هم می زنیم در این مرحله تمام ادویه ها را اضافه کرده و رازیانه را کم استفاده میکنیم و مدام هم می زنیم روی شعله بسیار ملایم تا به روغن بیفتد.
- وقتی حلوا روغن پس داد حلوای شما آماده است.
حلوای سیاه دانه بسیار مقوی و مفید است و برای خانم هایی که تازه زایمان کرده اند.
ارسال دیدگاه